Skip to main content

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016Κοστιέρα Αμαλφιτάνα & Νάπολη! ΑΠΟ 665,00

 Σαλέρνο - Σορρέντο - Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο) - Νάπολη - Κάπρι - Πομπηία - (Πέστουμ). Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα. Μπουφέ πρόγευμα και ημιδιατροφή καθημερινά.

Αναχώρηση: 26 Οκτωβρίου 2016
6 μέρεςαεροπορικώς 

 

Πρόγραμμα (6 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα - Ρώμη περιήγηση πόλης - Σαλέρνο
  Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN ή την ALITALIA για τη Ρώμη . Με την άφιξη, ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την πόλη. Κάντε μια ευχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι που είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της σημερινής μας περιήγησης στην Αιώνια Πόλη. Σ’ αυτή την πόλη με τα πολλά ενδιαφέροντα θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής. Γι’ αυτό περιοριζόμαστε στην απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων χωρίς σειρά και χωρίς αξιολόγηση. Θα δούμε το ξακουστό Κολοσσαίο, την Αψίδα του Αγίου Κωνσταντίνου, το Αρματοδρόμιο του Μάξιμου, την πλατεία Βενετίας, το Βιτοριάνο και τις Ρωμαϊκές αγορές. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο κεντρικό GRAND HOTEL SALERNO 4* (www.grandhotelsalerno.com ) σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα. Δείπνο.
Ημέρα 2 Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) & Σορρέντο
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Πέστουμ (Paestum) την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Στην συνέχεια αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο. Θα περπατήσουμε στη κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Εδώ μπορείτε να γευτείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο.
Ημέρα 3 Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο)
  Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση με καραβάκι το πρωί (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) από το Σαλέρνο για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φτάσουμε στη μητρόπολη της ακτής, το γραφικό Αμάλφι. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Για όσους επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα HOP ON - HOP OFF πουλμανάκια (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305μ υψόμετρο Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.
Ημέρα 4 Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ
  Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο για τη νήσο Κάπρι (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με το τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Για όσους επιθυμούν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande για επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.
Ημέρα 5 Πομπηία & Νάπολη
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και θα θαυμάσουμε από κοντά μια ‘’ζωντανή’’ αρχαία πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νάπολη. Οι Ιταλοί λένε «Vedi Napoli e poi muori!» Τη Νάπολη να δω, κι ας πεθάνω! Εδώ θα μπορέσετε να νιώσετε την κουλτούρα του ιταλικού νότου και να γευτείτε την αυθεντική πίτσα Μαργαρίτα στην γενέτειρα της. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, για να θαυμάσετε από κοντά τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Επίσης μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο και τα υπέροχα κάστρα της πόλης. Χρόνος άπλετος για shopping therapy! Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο.
Ημέρα 6 Σαλέρνο - Ρώμη - Αθήνα
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ρώμη και τη πτήση της επιστροφής.
Περισσότερες πληροφορίες
 
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: GRAND HOTEL SALERNO
  26/10/2016 εώς 31/10/2016
Δίκλινο € 665.00
3ο άτομο € 665.00
3ο άτομο 
1-12 ετών
€ 565.00
Μονόκλινο € 765.00
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα.
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά , ήτοι ημιδιατροφή
  • Εκδρομές, περιηγήσεις & επισκέψεις ως περιγράφονται ανωτέρω
  • Ξεναγός στην Πομπηία
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150 με την AEGEAN. Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα), φόροι πόλεων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, check points € 20 και ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.