Skip to main content

ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ - ΚΑΠΡΙ IAN-ΑΠΡ 2016 6 ημερες απο 750,00

Νάπολη - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα με εκδρομή στο Κάπρι

Νάπολη, Σορρέντο, Σαλέρνο, Πομπηία, Ερκολάνο, Ποσειδωνία, Κάπρι, Ποζιτάνο, Αμάλφι

Αναχωρήσεις: 28.01, 11.02, 25.02, 10.03, 24.03, 07.04    

 3 Διανυκτερεύσεις στη Νάπολη, στην καρδιά της πόλης, στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο-παλάτι Palazzo Caracciolo

2 διανυκτερεύσεις στο Σαλέρνο, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Grand Hotel Salerno με ημιδιατροφή

Το συνολικό κόστος των 50 € για τα πλοιάρια σε Κάπρι, Αμάλφι και Ποζιτάνο περιλαμβάνεται στην τιμή

Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ - ΠΟσειδΩνία - Σαλέρνο (Πτήση, επισκέψεις)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Νάπολη με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην ιστορική αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τον πολυτραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς το ηφαίστειο Βεζούβιο, την παραλιακή λεωφόρο και τα κύρια σημεία του ιστορικού της κέντρου, όπως την πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο SanCarlo, το Κάστρο των Ανδηγαυών κ.ά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Ποσειδωνία (Paestum), μία αρχαία ελληνική αποικία με έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στη θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο και αναχώρηση για το Σαλέρνο (48 km, περίπου 1 h). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Grand Hotel Salerno. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ - κοστιερα αμαλφιτανα - αμαλφι, ποζιτανο - ΣΑΛΕΡΝΟ (Ολοήμερη κρουαζιέρα)

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε με τα πόδια στην προβλήτα του λιμανιού, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο μας, από την οποία θα αποπλεύσουμε για τη μαγευτική μας κρουαζιέρα στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Αμάλφι, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας, αλλά και για φαγητό. Στη συνέχεια θα καταπλεύσουμε στο Ποζιτάνο, που είναι "κρεμασμένο" στα βράχια. Βόλτα στα μικρά, στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: η διαδρομή με το πλοιάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΣΟΡΡΕΝΤΟ - ΚΑΠΡΙ - ΝΑΠΟΛΗ

Νωρίς το πρωί θα κατευθυνθούμε οδικώςστο Σορρέντο (54 km), την πανέμορφη και μοναδική πόλη - κόσμημα της Ούμπρια. Επιβίβαση στο τοπικό πλοίο ή δελφίνι/ταχύπλοο για την επίσκεψή μας στο θεϊκό Κάπρι, που χαρακτηρίζεται ως ο "Κήπος της Εδέμ", λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλία των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι(Anacapri). Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και για να κάνουμε τις αγορές μας. Επιστροφή με το ταχύπλοο στο Σορρέντο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην περιβόητη πόλη, το διάσημο αυτό θέρετρο με την ατμόσφαιρα της Belle Epoque. Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας Palazio Caracciolο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, ένα κτήριο με μακρά ιστορία - παλαιά οικία της αριστοκρατικής οικογένειας Caracciolo και του βασιλιά της Νάπολης Joachim Murat. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ (ξενάγηση Μουσείου) - Πομπηια - Ερκολανο - Ναπολη

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Πομπηία και το Ερκολάνο (Herculaneum/Ηράκλεια). Ξεκινάμε τις επισκέψεις μας από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και στη συνέχεια στο Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Ενδιάμεσα θα υπάρχει χρόνος για φαγητό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Ναπολη (Πεζοπορικήξενάγηση, προαιρετική εκδρομή με πλοιάριο στα νησάκια Ίσκια και Πρόσιντα)

Πρωινή πεζοπορική ξενάγηση γνωριμίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Κάντε βόλτα, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης. Εναλλακτικά - όσοι το επιθυμείτε - μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι και να επιβιβαστείτε στο ταχύπλοο για να επισκεφθείτε τα νησάκια Ίσκια και Πρόσιντα, καθώς και τα άλλα νησάκια και σημεία στα οποία προσεγγίζει το πλοίο, όπως τα Casamicciola, Lacco Ameno, Sant Angelo κλπ. Άλλη εναλλακτική πρόταση είναι μία εκδρομή στους πρόποδες του Ηφαιστείου Βεζούβιου και πεζοπορία (χρειάζεται έγκαιρη κράτηση). Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΝΑΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ (Βραδινή πτήση)

Πρωινό ελεύθερο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

750 €

+220 €

Φόροι και λοιπά έξοδα:

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Αεροπορικές  πτήσεις Αθήνα-Νάπολη-Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη
    6 Ημέρες / 5 Διανυκτερεύσεις
    2 Διανυκτερεύσεις στο Salerno Grand Hotel Salerno 4*
    3 Διανυκτερεύσεις στη Νάπολη στο ξενοδοχείο Palazzio Caracciolo 4* sup ή όμοιο του.
    Πρόγευμα καθημερινά
    Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (2 δείπνα)
    Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με πλοιάριο ή ταχύπλοο στα νησάκια Κάπρι, Αμάλφι και Ποζιτάνο (το συνολικό κόστος των 50 € περιλαμβάνεται στην τιμή)
    Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
    Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας στην Πομπηία, την Ηράκλεια και τη Νάπολη
    Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία του Σαλέρνο και της Νάπολης
    Έλληνας αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Φόροι αεροδρομίων 198.00, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  
    Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα