Skip to main content

Προσφορες Ιταλιας γιορτες 2014 απο 345

  • ΡΩΜΗ 4&5 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ 
  • ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡ.ΙΤΑΛΙΑΣ-ΒΕΝΕΤΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  • ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΡΩΜΗ “Αιώνια Πόλη”

4 & 5μέρες

* Βατικανό * Πομπηία * Νάπολη *

* Αφιέρωμα στο Καραβάζτιο *

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη και πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Στην απευθείας πανοραμική ξενάγηση θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου με την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Συνεχίζουμε για τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν και η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε μία πανοραμική περιήγηση, για να γνωρίστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που είναι και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι και θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 3ημέρα: ΡΩΜΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν διάσημο ζωγράφο, το Καραβάτζιο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία Ναβόνα το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, στολισμένη με σιντριβάνι και αγάλματα. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων και στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα δούμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου. Συνεχίσουμε για την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνο στην οποία υπάρχει το έργο του, με τον τίτλο "Η Παναγία του Λορέτο" και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία, θα θαυμάσουμε τους δυο πίνακες του Καραβάτζιο, το "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου".Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα : ΡΩΜΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ –ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην αρχαίο πόλη της Πομπηίας, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και θα περπατήσουμε ανάμεσα από πλατείες, κατοικίες, γυμναστήρια, και καταστήματα.  Ο αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας συγκαταλέγεται στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και εξακολουθεί να συναρπάζει 2.6 εκατομμύρια ανθρώπους που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και τη μεγαλόπρεπη Λυρικής Σκηνής του Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε το OutletShoppingCenter της Ρώμης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βατικανό.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων      
  • Είσοδος στο Βατικανό - υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου) 21 €
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€) το άτομο
  • Δημοτικός φόρος κατ’ άτομο τη βραδιά 6€ στη Ρώμη

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (τιμή κατ’ άτομο)

  • Νυχτερινή πανοραμική περιήγηση Ρώμης       10€
  • ΜεταφοράστοΟutlet   Shopping Center 10 €

Σημειώσεις:

Στο 4ημερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η ολοήμερη εκδρομή στη Νάπολη & Πομπηία, όπως επίσης το αφιέρωμα στο Καραβάτζιο.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

ΡΩΜΗ –ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

6 μέρες / 5 νύχτες

* Ρώμη * Σιένα * Φλωρεντία * Πίζα *Λούκα * Περούτζια * Ασίζη * Μουσεία Βατικανού *

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη και πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της. H πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.    

 2η μέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το κτίριο που στεγάζει το Πάλατι Ουφίτσι, ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο και την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζα, διάσημη για τον κεκλιμένο Πύργο της, θαυμάσιο μνημείο αρχιτεκτονικής και τεχνικής, που αποτελείται από 6 ορόφους και είναι κτισμένος όλος από μάρμαρο. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη, τον κεκλιμένο Πύργο, κα την πλατεία του Καθεδρικό Ναό που συμπεριλαμβάνεται από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. επόμενη επίσκεψη η μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Ρώμη. Καθ’ οδών θα επισκεφθούμε τη Περούτζια όπου στην πανοραμική περιήγηση μας θα δούμε την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Αναχώρηση για την πανέμορφη Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος των Φραγκισκανών. Μέσα από τα τείχη της πόλης θα επισκεφθούμε την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Ρώμη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε μία πανοραμική περιήγηση, για να γνωρίστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου με την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Συνεχίζουμε για τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν και η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που είναι και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι και θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων      
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδος στο Βατικανό - υποχρεωτικά τα ακουστικά- (περίπου) 21 €
  • Checkpoint (15€) το άτομο
  • Νυχτερινή πανοραμική περιήγηση Ρώμης       10€ (προαιρετικό)
  • Δημοτικοί φόροι κατ’ άτομο τη βραδιά ( 6€ στη Ρώμη & 4€ στη Φλωρεντία )

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


ΛΙΜΝΕ ΣΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - BENETIA

6 μέρες / 5 νύχτες

* Μιλάνο * Βερόνα * Πάντονα * Βενετία * Τεργέστη * Λουμπλιάνα * Κόμο * Λάκο Ματζόρε *

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ - ΠΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πάντοβα μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μπατσιλιόνε. Γραφική, με πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές πλατείες, και πολλές γέφυρες. Συνεχίζουμε για τη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Τεργέστη ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ιταλίας όπου και θα κάνουμε την πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Βενετία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μιλάνο . Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον εντυπωσιακό Ντουόμο ( Καθεδρικό Ναό), τη Στοά του Βιτόριο Εμμανουέλε, και η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο και τακτοποίηση . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΚΟΜΟ – ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε τη Λάκο Ματζόρε δηλαδή τη μεγάλη λίμνη που βρίσκεται στα σύνορα της Ιταλίας και Ελβετίας είναι ένα τα ωραιότερα φυσικά τοπία της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα:   ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μιλάνο και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για αγορές ή επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα .
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορές από και αεροδρόμια ξενοδοχεία εξωτερικού      
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€) το άτομο
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ (για την μεταφορά την ημέρα της επίσκεψης ).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη βραδιά (3,40 € Βενετία )

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.


KΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

6 μέρες / 5 νύχτες

* Μιλάνο * Βερόνα * Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη *

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε μία πανοραμική περιήγηση, για να γνωρίστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ». Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία & Ρώμη – Αθήνα .
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορές από και αεροδρόμια ξενοδοχεία εξωτερικού      
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά & 3 γεύματα στο σύνολο ( Δύο στη Βενετία και ένα στη Φλωρεντία)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€) το άτομο
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ (για την μεταφορά την ημέρα της επίσκεψης ).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη βραδιά (6€ Ρώμη, 4€ Φλωρεντία, &       3,40 € Βενετία )
  • Βραδινή πανοραμική περιήγηση Ρώμης 10 € το άτομο ( προαιρετικό)

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

8 μέρες / 7 νύχτες

 

* Ρώμη * Βατικανό * Φλωρεντία * Μοντεκατίνι * Σιένα * Ρώμη * Βενετία * Βερόνα * Πίζα *

 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. ‘Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα δούμε το κτίριο που στεγάζει το περίφημο Μουσείο - Πάλατι Ουφίτσι ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνώντας από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που βρίσκονται τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΠΙΖΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της τον κεκλιμένο Πύργο που βρίσκεται δίπλα στο Βαφτιστήρια και στο Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΝΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα : ΡΩΜΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή περιήγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που είναι και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι και θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ». Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Τέσσερα (4) δείπνο στο σύνολο(1Φλωρεντία, 2       Βενετία & 1 Μοντεκατίνι) .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί στη Φλωρεντία και στο Βατικανό.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στο Βατικανό - υποχρεωτικά τα ακουστικά – ( περίπου 21 €)
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€) το άτομο
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ (για την μεταφορά την ημέρα της επίσκεψης ).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων κατ’ άτομο τη βραδιά (6€ Ρώμη, 4€ Φλωρεντία, 2,40€       Μοντεκατίνι & 3,40 € Βενετία )
  • Βραδινή πανοραμική περιήγηση Ρώμης 10 € ( προαιρετικό)

 

Σημειώσεις:

 

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ