Skip to main content

Ιταλία, Καλοκαίρι 2014, από 395,00!

Ρώμη - Τοσκάνη - Βενετία - Αμαλφιτάνα - Κάπρι - Σικελία ! - Αναχωρήσεις Ιούλιος - Αύγουστος!

Δείτε 8 διαφορετικές εκδρομές στην Ιταλία!

1. Ρώμη - 5 ημέρες

2. ΡΩΜΗ -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ  και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ - 7 ημέρες

  3. KΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - 6 ημέρες!

4. ΒΕΝΕΤΙΑ -  GARDALAND – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - 5 ημέρες!

5. ΣΙΚΕΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ - 8 μέρες!

6. ΣΙΚΕΛΙΑ  - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ  - 8 μέρες !

7. ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ  -  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΠΡΙ  - 6 ημέρες!

 8. ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - 8 μέρες !

 Βρείτε αναχωρήσεις, ξενοδοχεία και τιμές για τις παρακάτω εκδρομές στον αναλυτικό τιμοκατάλογο

 

 

Βρείτε αναχωρήσεις, ξενοδοχεία και τιμές για τις παρακάτω εκδρομές στον αναλυτικό τιμοκατάλογο

 

1. Ρώμη - 5 ημέρες

Ρώμη - Κατακόμβες - Μουσεία Βατικανού -  Φλωρεντία - Αφιέρωμα στο Καραβάτζιο - Τίβολι


1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη τη Ρώμη. Η ξενάγηση μας θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά του  ιστορικού κέντρου και θα  καταλήξουμε στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο βράδυ πρόταση μας είναι (προαιρετικά) το Roma  By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ  - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων χριστιανών. Με την διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που  είναι μοναδικός στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΡΩΜΗ  ( ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να την εκμεταλλευθείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) μία ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης  γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της. Όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  


4η μέρα: ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ– ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης, του 1600 με όλες τις αντιθέσεις της, με την πολυτέλεια της παπικής αυλής και τη μιζέρια των λαϊκών στρωμάτων, και το περίφημο ζωγράφο  Καραβάτζιο,  μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ναβόνα  «Το σαλόνι της Ρώμης»  όπως έχει ονομαστεί, με τις εκπληκτικές κρήνες και την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων.  Στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα θαυμάζουμε τους τρεις  πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου και στην εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου το υπέροχο  έργο του  "Η Παναγία του Λορέτο". Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας  και στο παρεκκλήσι Cerasi  θα δούμε τους πίνακες, το  "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου". Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.  


Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα.
•    Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής  σας.
•    Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
•    Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού.
•    Φ.Π.Α.
•    Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.  


Δεν περιλαμβάνονται :
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο τη βραδιά

Σημείωση:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.


 

 

2. ΡΩΜΗ -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ  και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ - 7 ημέρες

Ασίζη - Σπολέτο - Περούτζια - Γκούμπιο -  Μοντεκατίνι - Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Σαν Τζιμινιάνο - Σιένα - Ρώμη - Αρέτσο

 

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ –  ΡΩΜΗ – ΑΣΙΖΗ – ΣΠΟΛΕΤΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος των Φραγκισκανών. Μέσα από τα τείχη της πόλης θα επισκεφθούμε την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και έχει  ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Ακολούθως θα επισκεφτούμε άλλο ένα μεσαιωνικό  χωριό το Σπολέτο. Τέλος   αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ούμβριας τη Περούτζια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Περούτζια.   Δείπνο και  διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγησή θα δούμε την Κόρσο Βανούτσι, την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Στη συνέχεια  αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκή αποικία. Στην πανοραμική περιήγηση μας θα δούμε το Ρωμαϊκό θέατρο, το Pallazo Τorre και τον Καθεδρικό Ναό. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε  σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες  πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε το Σαν Τζιμινιάνο μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που  διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μοντεκατίνι, μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μία ξεχωριστή μέρα μας περιμένει με επισκέψεις σε οχυρωμένα χωριά,  καλοδιατηρημένες πόλεις και ειδυλλιακά τοπία. Πρώτη επίσκεψη η μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα  μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της τον κεκλιμένο Πύργο που βρίσκεται δίπλα στο Βαφτιστήρια και στο Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Φλωρεντία θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες, την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο και καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΑΡΕΤΣΟ - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Αρέτσο μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ιταλίας. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Κάστρο των Μεδίκων, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου   και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Aαρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Τέλος θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση  επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα –  Ρώμη – Αθήνα  
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
•    Πρωινό και ένα γεύμα (ημιδιατροφή) στην Περούτζια και Μοντεκατίνι, στη Ρώμη μόνο πρωινό.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο και για κάθε βραδιά 3€ στη Ρώμη & 1,4€ στο Μοντεκατίνι και 2€ στη Περούτζια).  

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

3. KΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - 6 ημέρες!

Βενετία -  Φλωρεντία  Σιένα - Ρώμη

 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής  Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή πανοραμική επίσκεψη θα δούμε (εξωτερικά) το Παλάτι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή),  τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες  πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό.  Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα :  ΡΩΜΗ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ». Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία & Ρώμη – Αθήνα  
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
•    Πρωινό καθημερινά και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή).
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
•    Δημοτικοί φόροι κατ’ άτομο την βραδιά ( 3€ στη Ρώμη, 4€ στη Φλωρεντία και 2,40€ στη Βενετία)

 

Σημειώσεις:
Οι αναχωρήσεις: 06/07, 20/07, 03/08, 17/08, 31/08 θα πραγματοποιηθούν  αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 


 

 

4. ΒΕΝΕΤΙΑ -  GARDALAND – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - 5 ημέρες!

Βενετία -  Μάντοβα - Βερόνα - Λουμπλιάνα - Τεργέστη - Gardaland - Σιρμιόνε 

 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Το βράδυ μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Επόμενη επίσκεψη η Μάντοβα, από τις ομορφότερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Στην πανοραμική περιήγηση  θα δούμε το περίφημο Πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης και τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – GARDALAND – ΣΙΡΜΙΟΝΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα  με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην  περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας.  Θα περπατήσουμε κατά μήκους του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα, που περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης, θα δούμε τις τρείς γέφυρες, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, τη Φιλαρμονική, την Όπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης  και το  Κάστρο της που χρονολογείται από το τον 13ο αιώνα. Επόμενη επίσκεψη η Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρτ Νουβό κτίρια που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική  περιήγηση θα δούμε, το Παλάτι της Κυβέρνησης, την Πλατεία της Ιταλίας που είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της πόλης με θέα προς τη θάλασσα,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γκούστο πολιούχος της πόλης και τέλος την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου τη 1η Δεκεμβρίοου του 1797. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση πόλης. Από το Τρονκέττο, μεταφορά (εξ’ ιδίων) με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.   

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία  – Αθήνα  
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
•    Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά. ( ημιδιατροφή)
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Δύο (2) Βαπορέτα Βενετίας  25€ .
•    Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο 2,40€ κατ’ άτομο τη βραδιά


Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

 

5. ΣΙΚΕΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ - 8 μέρες!

* Κατάνια  *  Αίτνα * Ταορμίνα * Συρακούσες  *  Νότο * Ποζάλο * Βαλέτα  * Ραγκούσα * Ακράγαντας  *Σελινούντα * Παλέρμο *  Μονρεάλε * Κεφαλού                

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ  - ΚΑΤΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Με την άφιξη θα ακολουθήσει  περιήγηση της πόλης που αποτέλεσε  λάφυρο πολλών αυτοκρατοριών ανά τους αιώνες, από τους Έλληνες, έως τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Νορμανδούς και τους Ισπανούς. Αλλά, οι κάτοικοί της είχαν και έχουν έναν πολύ πιο επικίνδυνο εχθρό – το ηφαίστειο Αίτνα, το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, που κατέστρεψε την πόλη με τα ποτάμια της λάβας και τους σεισμούς που προκάλεσε το 1693. Βλέποντας από κοντά τα μπαρόκ κτίρια που χρονολογούνται από την έκρηξη του ηφαιστείου – θα δείτε πώς η λάβα χρησιμοποιήθηκε με δημιουργικό τρόπο.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια, τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – (ΝΟΤΟ – ΠΟΖΑΛΟ)- ΒΑΛΕΤΑ ( ΜΑΛΤΑ)   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, τις Συρακούσες. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Αναχώρηση για το λιμάνι του  Νότο απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για τη Μάλτα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

4η μέρα ΒΑΛΕΤΑ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην  πρωτεύουσα  της Μάλτας, τη Βαλέτα γνωστή σαν πόλη των Ιπποτών. Θα δούμε την παλιά πόλη που περιβάλλεται από ψηλά τείχη, το Βοτανικό κήπο του Μπαράκα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το κτίριο που στεγάζει το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο και το Παλάτι των Ιπποτών. Τέλος από το Βοτανικό κήπο του Μπαράκα θα έχουμε μία πανοραμική θέα του μεγάλου λιμανιού κα των τριών πόλεων, τη Σένγκλεα, τη Βιτοριόζα και την Κοσπίκουα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  


5η μέρα ΒΑΛΕΤΑ (ΜΑΛΤΑ) -  ΡΑΓΚΟΥΣΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο λιμάνι της Μάλτα  και αναχώρηση με το πλοίο για τη Σικελία. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας  στο εσωτερικό της Σικελίας και άφιξη νωρίς το απόγευμα στη Ραγούσα όπου και θα κάνουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης.  Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο και διανυκτέρευση

6η μέρα ΡΑΓΚΟΥΣΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλέρμο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα, η κοιλάδα των Ναών. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Επόμενη επίσκεψη η  Σελινούντα, αρχαία ελληνική αποικία, με έναν από τους ποιο καλοδιατηρημένους ναούς της Σικελίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.   

7η μέρα ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή  επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνιας. Ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Σικελίας, φθάνουμε στη Κεφαλού όπου θα επισκεφθούμε την γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Στη συνέχεια θα κάνουμε την πανοραμική περιήγηση στη Μεσσήνα, σημαντικό λιμάνι της Σικελίας όπου βρίσκονται τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνιας και πτήση επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Αθήνα - Κατάνια – Αθήνα
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*  
•    Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή).
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (15€)
•    Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
 
Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

 6. ΣΙΚΕΛΙΑ  - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ  - 8 μέρες !

Κατάνια * Συρακούσες * Ορτύγια * Ταορμίνα * Αίτνα * Ρήγιο * Ελληνόφωνα Χωριά * Καλαβρίας * Μιλάτσο * Κρουαζιέρα Νησιά Αιόλου * Παλέρμο * Μόνρεάλε * Σεληνούντας * Ακράγαντας * Ραγκούσα * Νότο *

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ  - ΚΑΤΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Με την άφιξη θα ακολουθήσει  περιήγηση της πόλης που αποτέλεσε  λάφυρο πολλών αυτοκρατοριών ανά τους αιώνες, από τους Έλληνες, έως τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Νορμανδούς και τους Ισπανούς. Αλλά, οι κάτοικοί της είχαν και έχουν έναν πολύ πιο επικίνδυνο εχθρό – το ηφαίστειο Αίτνα, το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, που κατέστρεψε την πόλη με τα ποτάμια της λάβας και τους σεισμούς που προκάλεσε το 1693. Βλέποντας από κοντά τα μπαρόκ κτίρια που χρονολογούνται από την έκρηξη του ηφαιστείου – θα δείτε πώς η λάβα χρησιμοποιήθηκε με δημιουργικό τρόπο.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια (περιοχή), τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, τις Συρακούσες. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η μέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ –  ΡΗΓΙΟ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Τέλος  αναχώρηση για το Ρήγιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε ένα περίπατο  στο παραθαλάσσιο  δρόμο Λουνγκομάρε. Αξίζει να δούμε  τα αρχαία ελληνικά, ορειχάλκινα αγάλματα δυο γυμνών, γενειοφόρων πολεμιστών του Ριάτσε που ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 1970 και φιλοξενούνται στο εθνικό μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
4η μέρα:   ΡΗΓΙΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ - ΜΙΛΑΤΣΟ
Πρωινό. Αναχώρηση και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας . Θα δούμε  τα μεσαιωνικά χωριά Γεράκι και Στίλο και τους βυζαντινούς ναούς τους, καθώς και το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της σημαντικής ελληνικής αποικίας των Επιζεφύριων Λοκρών. Κατά την επίσκεψη στο χωριό Γκαλιτσανό,  θα γνωρίσουμε τους ελληνόφωνους κατοίκους και θα έχουμε την  ευκαιρία να ακούσουμε  την γκρεκάνικη γλώσσα από τους ηλικιωμένους που τη χρησιμοποιούν ακόμα στην καθημερινή τους επικοινωνία. Επίσης θα επισκεφθούμε  το λαογραφικό μουσείο του χωριού και θα επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας των Ελλήνων. Τέλος θα επισκεφτούμε το χωριό  Μπόβα και Μπόβα Μαρίνα. Θα καταλήξουμε στο Μιλάτσο . Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

5η μέρα: ΜΙΛΑΤΣΟ  – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με το πανέμορφο τοπίο και  τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης και να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, με τις   μαύρες παραλίες και τις ιαματικές πηγές του. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή και αναχώρηση για το Παλέρμο. Αφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΠΑΛΕΡΜΟ  -ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην περιήγησή μας στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.  

7η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ  - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ –  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΡΑΓΚΟΥΣΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας θα επισκεφθούμε τη Σελινούντα, αρχαία ελληνική αποικία, με έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της.  Στην επόμενη επίσκεψη στην πόλη του Ακράγαντα ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει, η κοιλάδα των Ναών. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Τέλος άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Ραγούσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.  

8η μέρα :  ΡΑΓΚΟΥΣΑ – ΝΟΤΟ – ΚΑΤΑΝΙΑ- ΑΘΗΝΑ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το σημερινό οδοιπορικό μας θα μας φέρει  στη  Ραγκούσα και στο  Νότο, δύο πόλεις όπου το Μπαρόκ είναι στην αποθέωση του. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνιας για την  πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.  

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Αθήνα - Κατάνια – Αθήνα
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*  
•    Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή).
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (15€)
•    Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

7. ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ  -  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΠΡΙ  - 6 ημέρες!
 
* Ρώμη * Μουσεία Βατικανού *  Νάπολη * Πομπηία * Σαλέρνο * Αμάλφι * Ποζιτάνο * Σορέντο * Κάπρι

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη και απ΄ευθείας ξενάγηση η οποία θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού,  από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΣΑΛΕΡΝΟ ( ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση το Σαλέρνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, απ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μία μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό  Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο στενά καλντερίμια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αμάλφι που είναι  κτισμένη στην ακτογραμμή της Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα. Στην περιπατητική μας  περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά αραβικά αλλά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που δηλώνει τον πλούτο που είχε κάποτε αυτή η πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – (ΚΑΠΡΙ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σορέντο Γη των γοργόνων και των χρωμάτων. Αυτή η μικρή πόλη της Καμπανίας έχει πάρα πολλά γοητευτικά προσωνύμια. Η πόλη είναι διάσημη για τους παραθαλάσσιους απόκρημνους βράχους της, από τους οποίους μπορείτε να ατενίσετε πέρα από τα καταγάλανα νερά, την Ίσκια, το Κάπρι και τον κόλπο της Νάπολης. Από αυτή λοιπόν την πανέμορφη πόλη  Θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι και θα κάνουμε την επίσκεψη μας στην πόλη του Κάπρι με τα γραφικά στενά, τους κήπους του Τιβέριου, και την πλατεία Piazzeta. Χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε μία επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης και πτήση επιστροφής.


Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα –  Ρώμη – Αθήνα  
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε  ξενοδοχεία 4* της επιλογής σας.
•    Πρωινό καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Εισιτήρια πλοίου για το Κάπρι
•    Εισιτήριο κρουαζιέρας στο Ποζιτάνο  & στο  Αμάλφι
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο και για κάθε βραδιά 3€ στη Ρώμη & 2,5€ στο Νάπολη).  

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

 

8. ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - 8 μέρες !

Βενετία * Βερόνα  * Μιλάνο * Κόμο *Λάκο Ματζιόρ * Ραπάλο *Σάντα Μαργαρίτα* Πόρτο Φίνο * Πίζα * Μοντεκατίνι * Σιένα * Ρώμη * Φλωρεντία

 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα  ΒΕΝΕΤΙΑ (περιήγηση) – ΒΕΡΟΝΑ (περιήγηση) - ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση πόλης. Από το Τρονκέττο, μεταφορά (εξ’ ιδίων) με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Τέλος αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ –  ΣΤΡΕΖΑ /ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ   
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα δούμε τον εντυπωσιακό Ντουόμο ( Καθεδρικό Ναό), τη Στοά του Βιτόριο Εμμανουέλε και τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Χρόνος ελεύθερος  και αναχώρηση για τη λίμνη Κόμο, η πιο μαγευτική απ’ όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά . Για να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με τα καραβάκια
που διασχίζουν τη λίμνη Κόμο. Στη συνέχεια θα  επισκεφτούμε την λουλουδιασμένη Στρέζα, αφού πρώτα δούμε τη λίμνη Ορτα και τη Μεσαιωνική πόλη Σαν Τζούλια.  Άφιξη στη Στρέζα με την λίμνη Λάκο Ματζόρε όπου  θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ιζολα Μπέλα με το παλάτι Μπορομέ  και στο διπλανό νησάκι Ιζολα Πεσκατόρε (των ψαράδων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΡΑΠΑΛΟ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ- ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΠΙΖΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Ραπάλο, τη Σάντα Μαργαρίτα και το Πόρτο Φίνο με τα γραφικά πολύχρωμα σπιτάκια, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα γιότ δεμένα στις μαρίνες τους. Θα περιπλανηθούμε αρχικά στο Ραπάλο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη  Σάντα Μαργαρίτα όπου θα απολαύσουμε τη βόλτα μας κατά μήκος της προβλήτας. Εξ ιδίων με το καραβάκι ή το λεωφορείο της γραμμής όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν  το Πόρτο Φίνο. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η Πίζα για να θαυμάσουμε τον κεκλιμένο πύργο της, ένα από τα πιο φωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο Καθεδρικός Ναός. Τέλος άφιξη  στο Μοντεκατίνι .  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.  

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση,  την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια Πόλη τη Ρώμη. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

6η μέρα:   ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος.   Διανυκτέρευση

7η μέρα :  ΡΩΜΗ  - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην επίσκεψη μας θα δούμε (εξωτερικά) το Παλάτι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα :   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το  αεροδρόμιο της  Βενετίας για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα –  Βενετία – Αθήνα  
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε  ξενοδοχεία 4*.
•    Πρωινό καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Τοπικός ξεναγός για τη ξενάγηση Φλωρεντίας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
•    Καραβάκι Σάντα Μαργαρίτα – Πόρτο Φίνο (10€)
•    Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Βρείτε αναχωρήσεις, ξενοδοχεία και τιμές για τις παρακάτω εκδρομές στον αναλυτικό τιμοκατάλογο