Skip to main content

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΣΧΑ 2014

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ !

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

5 μέρες/ 4 νύχτες

17 -21 Απριλίου ‘14

* Παλέρμο * Μονρεάλε * ΄Εριτσε * Τραπάνι *   Σελινούντα *   Ακράγαντας * Τζέλα * Ραγούσα * Κατάνια *  Ταορμίνα * Αίτνα *  Συρακούσες * Ορτυγία *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ  -ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παλέρμο. Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια   ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΕΡΙΤΣΕ - ΤΡΑΠΑΝΙ -  ΣΕΝΙΝΟΥΝΤΑ -  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Ακράγαντα. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Έριτσε, αρχαία ελληνική αποικία, κτισμένο πάνω σε ένα επιβλητικό βράχο στο δυτικότερο  σημείο του νησιού, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με μία μοναδική θέα στην πόλη Τραπάνι. Επόμενη επίσκεψη το αρχαιολογικό  Πάρκο της Σενινούντας. Στη συνέχεια  ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα, «Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ –  ΡΑΓΟΥΣΑ  - ΤΖΕΛΑ   – ΚΑΤΑΝΙΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Κατάνια. Θα κατευθυνθούμε στην Κοιλάδα του Νότου και θα επισκεφθούμε τη Ραγούσα, με το φημισμένο ιστορικό κέντρο της με κτίρια Νορμανδικού Μπαρόκ ρυθμού. Επόμενη επίσκεψη η Τζέλα, κάποτε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές αποικίες της Σικελίας. Αργά το απόγευμα  άφιξη στη Κατάνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρησηγια τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Κατάνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ  – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στο υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα, που είναι και το μεγαλύτερο εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Στη συνέχεια θα  επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου.  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Παλέρμο &  Κατάνια – Αθήνα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία της επιλογή σας .
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (Ημιδιατροφή ).
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μεταφορές από  και προς αεροδρόμιο ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*


 

ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ -ΛΕΤΣΕ

6 μέρες / 5 νύχτες

11 – 16 Απριλίου ‘14

 Λέτσε * Ελληνόφωνα Χωριά *   Τάραντας * Ματέρα * Ρήγιο  * Κατάνια  * Ταορμίνα * Συρακούσες  *  Ορτυγία * Ακράγαντας *  Έριτσε * Τραπάνι * Παλέρμο * Μοντρεάλε *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ  (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ ( ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ)  – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ– ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Άφιξη νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αναχώρηση για το Λέτσε. Η περιήγηση ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Λέτσε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΕΤΣΕ– ΤΑΡΑΝΤΑΣ –ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ -  ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κατάνια. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τον Τάραντα τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Επόμενη στάση η Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από την πόλη του Ρήγιο θα διασχίσουμε τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης, ή αλλιώς τα στενά της Σικελίας που αναφέρει και ο Όμηρος, με το καραβάκι μία απόσταση που διαρκεί μόλις μισή ώρα και θα φτάσουμε στην Μεσσήνη τη πρώτη μεγάλη πόλη της Σικελίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην παραλιακή Κατάνια, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –   ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρησηγια τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΕΡΙΤΣΕ – ΤΡΑΠΑΝΙ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλέρμο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα «Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Επόμενη επίσκεψη το μεσαιωνικό Έριτσε, αρχαία ελληνική αποικία,  κτισμένο πάνω σε ένα επιβλητικό βράχο στο δυτικότερο  σημείο του νησιού, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με μία μοναδική θέα στην πόλη Τραπάνι. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.   

6η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ  -ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή  επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.   

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για τη διαδρομή  Παλέρμο – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Μπάρι σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΟΛΟΥ

5 μέρες/ 4 νύχτες

17 -21 Απριλίου ‘14

* Παλέρμο * Μονρεάλε *  Κεφαλού * Πόρτο Ρόζα *  Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου * Μεσσήνη * Ακράγαντας *  Ταορμίνα * Κατάνια * Αίτνα *  Συρακούσες * Ορτυγία *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ  -ΜΟΝΡΕΑΛΕ –  ΚΕΦΑΛΟΥ  - ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παλέρμο. Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Διασχίζοντας την Βόρεια Σικελία, θα φθάσουμε στη Κεφαλού και  θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Μεταφορά στο Πόρτο Ρόζα,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΑ  – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το  Μελάζο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε μία ολοήμερη κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με το πανέμορφο τοπίο και  τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης και να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο. Συνεχίζουμε για το νησί Vulcano, με τις   μαύρες παραλίες και τις ιαματικές πηγές του. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΑ  – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΙΤΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Μεσσήνη. Μετά από μία σύντομη περιήγηση θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα, που είναι και το μεγαλύτερο εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Αργά το απόγευμα Άφιξη στην Κατάνια, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ  -  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα στην πόλη του Ακράγαντα «Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Δείπνο και  διανυκτέρευση.  

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ –ΟΡΤΥΓΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρησηγια τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Παλέρμο &  Κατάνια – Αθήνα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία της επιλογή σας.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (Ημιδιατροφή ).
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μεταφορές από  και προς αεροδρόμιο ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου 
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικό φόροι στα ξενοδοχεία

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*


ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

5 μέρες / 4 νύχτες

22 – 26 Απριλίου ‘14

* Κατάνια  * Ταορμίνα * Συρακούσες  * Ορτυγία *  Ακράγαντας *  Έριτσε * Τραπάνι * Παλέρμο * Μοντρεάλε *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ  - ΜΕΣΣΗΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για τη Μεσσήνη όπου και θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης. Αναχώρηση για το Παλέρμο. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τη  Κεφαλού όπου και θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Άφιξη αργά  το απόγευμα στο Παλέρμο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΕΡΙΤΣΕ - ΤΡΑΠΑΝΙ -  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ  

Πρωινό και αναχώρηση για την Κατάνια. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Έριτσε, αρχαία ελληνική αποικία,  κτισμένο πάνω σε ένα επιβλητικό βράχο στο δυτικότερο  σημείο του νησιού, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με μία μοναδική θέα στην πόλη Τραπάνι. Στη συνέχεια  ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα «Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ

Πρωινό και αναχώρησηγια τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΑΙΤΝΑ – ΤΟΑΡΜΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό και αναχώρησηγια το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας για την  πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα  αργά το βράδυ 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για τη διαδρομή  Αθήνα - Κατάνια - Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας .
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ 

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙOΛΟΥ  

5 μέρες / 4 νύχτες

22 - 26 Απριλίου ‘14

* Κατάνια  *   Ταορμίνα * Συρακούσες  *  Ορτυγία * Αίτνα * Παλέρμο * Έριτσε  *  Ακράγαντας  * Τραπάνι* Μοντρεάλε * Κεφαλού * Πόρτο Ρόσα *

Κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ   - ΚΑΤΑΝΙΑ -  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ- OΡΤΥΓΙΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό πάρκο  θα δούμε το Βωμό του Ιέρωνα, το  αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό  κέντρο της πόλης που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία και θα θαυμάσουμε  τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος, το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία με τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρεθούσας.  Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΕΡΙΤΣΕ – ΤΡΑΠΑΝΙ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλέρμο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα της Σικελίας ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει στην πόλη του Ακράγαντα « Η κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Επόμενη επίσκεψη το μεσαιωνικό Έριτσε, αρχαία ελληνική αποικία,  κτισμένο πάνω σε ένα επιβλητικό βράχο στο δυτικότερο  σημείο του νησιού, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με μία μοναδική θέα στην πόλη Τραπάνι. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.   

3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ  - ΜΟΝΡΕΑΛΕ -  ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΟΡΤΟ ΡΟΣΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή  επίσκεψη στην πόλη των αντιθέσεων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της πόλης με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθέαμα. Αναχώρηση για το Πόρτο Ρόσα. Διασχίζοντας την Βόρεια Σικελία, θα φθάσουμε στη Κεφαλού και  θα επισκεφθούμε την γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Πόρτο Ρόσα. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΑ  – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το  Μελάζο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε μία ολοήμερη κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι με το πανέμορφο τοπίο και  τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης και να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο. Συνεχίζουμε για το νησί Vulcano, με τις   μαύρες παραλίες και τις ιαματικές πηγές του. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ –   ΤΟΑΡΜΙΝΑ – ΑΙΤΝΑ -  ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Ταορμίνα, που δίκαιο ονομάζεται το στολίδι της Μεσογείου. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, που είναι από τα  πιο σημαντικά αξιοθέατά της πόλης, χτισμένο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα την θάλασσα και την Αίτνα. Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Θα μας εντυπωσιάσουν τα γραφικά στενά δρομάκια της με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα κομψά καταστήματα. Τέλος θα δούμε το κτίριο Παλάτζο Κορβάια που αποτέλεσε έδρα του πρώτου σικελικού κοινοβουλίου. Στη συνέχεια αναχώρησηγια το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας για την  πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα  αργά το βράδυ 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Αθήνα - Κατάνια – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία της επιλογή σας.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


ΒΕΝΕΤΙΑ  4 μέρες

Βενετία * Λουμπλιάνα * Τεργέστη *Gardaland* Σιρμιόνε * Πάντοβα *

4 μέρες / 3 νύχτες

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση και λίγος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ μεταφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ –GARDALAND– ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα  με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην  περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τη Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας.  Θα περπατήσουμε κατά μήκους του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα, που περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης, θα δούμε τις τρείς γέφυρες, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, τη Φιλαρμονική, την Όπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης  και το  Κάστρο της που χρονολογείται από το τον 13ο αιώνα. Επόμενη επίσκεψη η Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρτ Νουβό κτίρια που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική  περιήγηση θα δούμε, το Παλάτι της Κυβέρνησης, την Πλατεία της Ιταλίας που είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της πόλης με θέα προς τη θάλασσα,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γκούστο που είναι και ο πολιούχος της πόλης και τέλος την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου τη 1η Δεκεμβρίοου του 1797. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Πάντοβα, την αρχαιότερη πόλη της Βόρειας Ιταλίας που ιδρύθηκε από τους Τρώες τον 12ο αιώνα. Στην πανοραμική περιήγηση  θα δούμε το περίφημο Πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και την Pratodel,aValle, μία ελλειπτική πλατεία, που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη  της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.   

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία  – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (??€)
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


KΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

6 μέρες / 57 νύχτες

* Βενετία *  Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη *

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής  Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή),  τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες  πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό.  Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα :  ΡΩΜΗ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΡΩΜΗ –- ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ». Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία & Ρώμη – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Δημοτικοί φόροι κατ’ άτομο την βραδιά ( 3€ στη Ρώμη, 4€ στη Φλωρεντία και 2,40€ στη Βενετία)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν


ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ

8 μέρες / 7 νύχτες

Βενετία * Βερόνα * Κόμο * Στρέζα * Λάκο Ματζόρε * Μιλάνο * Νίκαια* Αντίμπ* Κάννες * Σαν Πώλ Ντεβάνς * Εζ * Μονακό * Μόντε Κάρλο * Ραπάλο * Πόρτο * Φινο * Μπολόνια *

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση και λίγος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ μεταφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή  του Κόμο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΚΟΜΟ - ΣΤΡΕΖΑ -  ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στη λουλουδιασμένη Στρέζα, αφού πρώτα επισκεφθούμε τη λίμνη Όρτα και τη Μεσαιωνική πόλη Σαν Τζούλια.  Άφιξη στη Στρέζα, που βρίσκεται στη λίμνη Λάγκο Ματζόρε και χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να κάνουν μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα με το παλάτι Μπορομέ.   Τελευταίος μας προορισμός η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον  Γοτθικό Καθεδρικό Ναό Duomo, τη Στοά του Βιτώριο Εμμανουέλε  και την περίφημη Λυρική Σκηνή « Σκάλα του Μιλάνου». Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΚΟΜΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  την κοσμοπολίτικη Νίκαια.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Όπερα, το Δημαρχείο, το Δικαστικό  Μέγαρο και θα περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη στενά της πόλης. Διανυκτέρευση .

5η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΑΝΤΙΜΠ - ΚΑΝΝΕΣ –ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ

Πρωινό και επίσκεψη στην Αντίμπ, την Αρχαία Ελληνική Αντίπολη, η πιο χαρακτηριστική   πόλη της Προβηγκίας με το Κάστρο των Γκριμάλδη και τόπος κατοικίας του μεγάλου Έλληνα Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής  Ακτής,  τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, ένας από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στην παλιά πόλη. Επόμενη επίσκεψη είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Προβηγκίας, το Σαν Πωλ Ντε Βανς,  μεσαιωνικό χωριό περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου Α΄, καταφύγιο όλων των ζωγράφων και καλλιτεχνών και τάφος του Μαρκ Σαγκάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ –ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Εζ, όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Χρόνος ελεύθερος  για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια του χωριού. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Μονακό. Θα  ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον Καθεδρικό Ναό και θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Το μεσημέρι ακολουθώντας την πίστα του GrandPrix, θα επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο μία από τις πέντε συνοικίες του Μονακό όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία του Καζινό.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ – ( ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ) –ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα περνώντας από το γραφικό Ραπάλο θα καταλήξουμε στο χωρίο Σάντα Μαργαρίτα, γραφικό χωριουδάκι με πολύχρωμα σπιτάκια και γραφικές πλατείες. Για όσους επιθυμούν θα υπάρχει χρόνος για να επισκεφθείτε το γραφικό  Πόρτο Φίνο που είναι γεμάτο με πολυτελή μαγαζιά. Περιπλανηθείτε στη κεντρική πλατεία και απολαύστε ένα περίπατο κατά μήκος της προβλήτας. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 16ου  αιώνα που άλλοτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου λειτουργεί στις μέρες μας σαν μουσείο. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μπολόνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:   ΜΠΟΛΟΝΙΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Μπολόνια  είναι γνωστή για τους πύργους της και τα σκεπαστά πεζοδρόμια που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στη περιήγησή μας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό Μουσείο, την πλατεία του Ποσειδώνα και τον Καθεδρικό Ναό.  Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την  πτήση επιστροφής μας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία  – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • 3 γεύματα στο σύνολο ( ένα στη Βενετία και δύο στο Κόμο )
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15)
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία  2,40 € στη Βενετία , 2,50 € στη Μπολόνια , κατ΄άτομο τη βραδιά.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 


ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΟΜΑΤΖΟ

6 μέρες / 5 νύχτες

Πομπηία * Νάπολη * Κάπρι * Αμάλφι * Ποζιτάνο * Ρώμη * Μουσεία Βατικανού *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την UnescoΜνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Καμπανίας, η Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο.  Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Από τη μαρίνα της Νάπολης, θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι και θα κάνουμε την επίσκεψη μας στην πόλη του Κάπρι με τα γραφικά στενά, τους κήπους του Τιβέριου, και την πλατεία Piazzeta. Χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε μία επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σαλέρνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, απ ‘όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μία μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό  Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο στενά καλντερίμια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αμάλφι που είναι  κτισμένη στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στην περιπατητική μας  περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά αραβικά αλλά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που δηλώνει τον πλούτο που είχε κάποτε αυτή η πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Ρώμη. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση

 5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι.

 6η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα –  Ρώμη – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο και για κάθε βραδιά 3€ στη Ρώμη & 2,5€ στο Νάπολη). 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.


ΡΩΜΗ -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ  ΤΟΣΚΑΝΗ

 ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ

6 μέρες / 5 νύχτες

Ασίζη * Γκούμπιο *  Μοντεκατίνι * Φλωρεντία  * Πίζα * Λούκα * Σαν Τζιμινιάνο * Σιένα* Ρώμη * Μουσείο Βατικανού *

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ –  ΡΩΜΗ – ΑΣΙΖΗ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος των Φραγκισκανών. Μέσα από τα τείχη της πόλης θα επισκεφθούμε την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και έχει  ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην συνέχεια  αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με το Ρωμαϊκό θέατρο, όπου και θα επισκεφθούμε το PallazoΤorreκαι τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Φλωρεντία θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο και καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μία ξεχωριστή μέρα μας περιμένει με επισκέψεις σε οχυρωμένα χωριά,  καλοδιατηρημένες πόλεις και ειδυλλιακά τοπία. Πρώτη επίσκεψη η μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα  μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της τον κεκλιμένο Πύργο που βρίσκεται δίπλα στο Βαφτιστήρια και στο Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε  σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες  πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε το Σαν Τζιμινιάνο μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που  διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο  ξενοδοχείο.   Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση

 

6η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στο μουσείο του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση  επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα –  Ρώμη – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο και για κάθε βραδιά 3€ στη Ρώμη & 1,4€ στο Μοντεκατίνι). 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.


BELLA ITALIA

8 μέρες / 7 νύχτες

* Βενετία *  Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη *

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα  ΑΝΚΟΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

 Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής  Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή),  τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες  πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό.  Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα :  ΡΩΜΗ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας)  Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

 Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά. ( εκτός πλοίου)
  • 3 γεύματα στο σύνολο ( Δύο στη Βενετία και ένα στη Φλωρεντία)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

 


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ

Λουμπλιάνα * Σπήλαια Ποστόινα * Βενετία *Gardaland* Σιρμιόνε *

7 μέρες / 6 νύχτες

1η  - 2η  μέρες   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Τεργέστης . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτερεύσεις  εν πλω.

3η μέρα  ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

‘Αφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Τεργέστης  και αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο  θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων.  Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Πιάβε. Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής  Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ –GARDALAND– ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό και αναχώρηση για  μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα  με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην  περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνος ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Πρωινό,  άφιξη και άμεση αναχώρηση για  τον τελικό προορισμό μας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Τεργέστη & Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο τη βραδιά

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

ΡΩΜΗ

4 & 5  ΗΜΕΡΕΣ

Ρώμη * Κατακόμβες * Μουσεία Βατικανού *  (Φλωρεντία) *

(Αφιέρωμα στο Καραβάτζιο) 

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ   (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Η απ’ ευθείας  ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.  Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος θα επισκεφθούμε τη  φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma  By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στο μουσείοτου Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα : ΡΩΜΗ – (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  μέρα ελεύθερη  να την εκμεταλλευθείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) μία μονοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία,που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην  επίσκεψη  θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα  στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Διανυκτέρευση.

  4η  μέρα: ΡΩΜΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ».

 5η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ  - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν διάσημο ζωγράφο, το  Καραβάτζιο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης.  Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία Ναβόνα το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί,  στολισμένη με  σιντριβάνι και  αγάλματα. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων και στο παρεκκλήσι Κονταρέλι  θα δούμε τους τρεις  πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου. Συνεχίσουμε για την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνο στην οποία υπάρχει το έργο του, με τον τίτλο "Η Παναγία του Λορέτο" και  θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία, θα θαυμάσουμε τους  δυο πίνακες του Καραβάτζιο, το "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου". Χρόνος στη διάθεση σας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και  πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα .
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής  σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης. 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο τη βραδιά
  • Check point (10€)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

To 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 5η  μέρα (αφιέρωμα στο Καραβάτζιο). 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ