Skip to main content

Τοσκάνη... ευλογημένη Γη 2 Μαΐου, 20 Ιουν

7 μέρες οδικώς Λίμνες Κόμο - Ματζόρε - Γκάρντα - Λουγκάνο - Πόρτοφινο - Σαντα Μαργαρίτα - Ραπάλλο & shopping στο Μιλάνο. Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο RENAISSANCE TUSCANY II CIOCCO RESORT & SPA 4* sup με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

 

Μέρα:
Αθήνα-Πάτρα-Εν πλω

Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα και επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο. Απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου, διαπλέοντας το Ιόνιο και την Αδριατική.

 

Μέρα:
Ανκόνα – Τοσκάνη

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την Τοσκάνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε, έχουν κηρυχθεί από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο RENAISSANCE TUSCANY RESORT & SPA 4* sup που βρίσκεται στη μεσαιωνική τοσκάνικη πόλη της Μπάργκα και χτισμένο πάνω σε μια πλαγιά με θέα την καταπράσινη κοιλάδα Serchio μέσα σε έκταση 2000 εκταρίων μαγευτικού φυσικού τοπίου. Διαθέτει 180 δωμάτια πρόσφατα ανακαινισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο με πλήρη γκάμα οργάνων, ολοκληρωμένο κέντρο Spa, σάουνα, σολάριουμ. Η μεσαιωνική Μπάργκα που βρίσκεται δίπλα, θεωρείται από τις πιο καλά διατηρημένες αντιπροσωπευτικές πόλεις της Ιστορικής Τοσκάνης.

 

Μέρα:
Πίζα - Φλωρεντία & galleria Uffizi

Μπουφέ πρόγευμα. Η γνωριμία μας με την πανέμορφη Τοσκάνη ξεκινάει με την επίσκεψή μας στην ιστορική Πίζα, με το μοναδικό κεκλιμένο Πύργο, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό και τον ιερό χώρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Φλωρεντίας. Εκεί θα δούμε το επιβλητικό Duomo με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκκιο, την Πιάτσα Ντε λα Σινιορία και άλλα διάσημα αξιοθέατα. Ακολουθεί επίσκεψη & ξενάγηση στην διάσημη πινακοθήκη Uffizi (απαιτείται προ-κράτηση για αυτό σας παρακαλούμε ενημερώστε μας 10 μέρες πρίν, κόστος € 4). Μετά την επίσκεψη μην παραλείψετε να πιείτε τον καφέ σας στο μπαρ του μουσείου απολαμβάνοντας πανοραμικά την Piazza della Signioria, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Μέρα:
Σιέννα - Σαν Τζιμινιάνο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην Μεσαιωνική Σιέννα, με τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, την παγκόσμια γνωστή κεντρική της πλατεία Campo, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο με τον ιστορικό πέτρινο Πύργο & πολλά άλλα αξιοθέατα. Η σημερινή μας εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη γνωριμίας στη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων/Πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο που φαντάζει σαν ένα δάσος από μακριά και παρουσιάζεται στον επισκέπτη με όλη του την μεγαλοπρέπεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & δείπνο.

 

Μέρα:
...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόπο

Μπουφέ-πρόγευμα. Επίσκεψη στην ακτογραμμή των Cinque Terre, των μικρών αυτών γραφικών χωριών που είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού χτισμένα σε απόκρημνες πλαγιές, και περιτριγυρισμένα με αμπελώνες και ελαιώνες. Άφιξη στη Λα Σπέτσια. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή θα φθάσουμε στο πρώτο χωριό Riomaggiore με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό Μονοπάτι της Αγάπης, φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, περνώντας κάτω από την Corniglia που βρίσκεται ψηλά πάνω από την θάλασσα και θα καταλήξουμε στην ελκυστική Vernazza με τους Πύργους και τα Μεσαιωνικά Παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, με το πλοίο, θα συνεχίσουμε για το κοντινό Monterosso, που διαθέτει την πιο μεγάλη παραλία, είναι δε το πιο ζωντανό από όλα τα χωριά της περιοχής και το πιο δημοφιλές. Επιστροφή με το τοπικό τρένο στην Λα Σπέτσια και με το πούλμαν μας επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

 

Μέρα:
Τοσκάνη – Ανκόνα - Εν πλω

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Ανκόνα. Απόπλους, φεύγουμε γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και διαπιστώνοντας ότι όσο χρόνο και να έχει ο ταξιδιώτης στη διάθεση του, είναι ελάχιστος για να χορτάσει την μαγεία αυτού του υπέροχου τοπίου.

 

Μέρα:
Πάτρα – Αθήνα
Άφιξη στη Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση 2 Μαΐου, 20 Ιουν. 7 μέρες οδικώς
   
 SMART PRICE έως 12 Απριλίου 
Δίκλινο545565
3ο ατ. έως 12 ετ.425425
Μονόκλινο715745

Περιλαμβάνονται:
     Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
     Τέσσερις διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο RENAISSANCE TUSCANY II CIOCCO RESORT & SPA 4* sup
     Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
     Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στο Τσίνκουε Τέρρε, αχθοφορικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.
Σημειώσεις:
     Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων, ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.