Skip to main content

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ-ΟΥΜΠΡΙΑ 6ημέρες Χριστούγεννα 2023 από 695€

Αναχώρηση :  22 Δεκεμβρίου ’23

Σιένα, Φλωρεντία, Μοντελπουτσιάνο,Πίζα, Λούκα, Αρέτσο,  Ασίζη,Περόυτζια, Γκούμπι, Ορβιέτο

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ –ΜΟΝΤΕΛΠΟΥΤΣΙΑΝΟ   - ΣΙΕΝΑ  – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Με  την άφιξη αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης, το Μοντελπουτσιάνο, διάσημο για τα εκλεκτά κρασιά του. Οι ενδιαφέρουσες εκκλησίες και τα αναγεννησιακά κτίρια γύρω από τον κεντρικό ανηφορικό δρόμο, γνωστό και ως Κόρσο, καθώς και τα πέτρινα σοκάκια κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στο Μοντεπουλτσιάνο είναι ο επιβλητικός καθεδρικός ναός της πόλης και το μέγαρο Palazzo Tarugi. Επιπλέον, τα τείχη του 14ου αιώνα προσφέρουν εκπληκτική θέα στο τοπίο των περιοχών Val d'Orcia και Val di Chiana της Τοσκάνης. Στη συνέχεια, αναχώρηση για  την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο της Σιένα. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.  Τελευταίος μας  προορισμός η Φλωρεντία, η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο στην  υπέροχη  πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων.

3η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ     

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Αμφιτεάτρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία . Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΑΡΕΤΣΟ-ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στη γραφική πόλη της Τοσκάνης το Αρέτσο. Το Αρέτσο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα, όπως φρούρια, μνημεία, εκκλησίες και μουσεία που προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ιστορία. Η Εκκλησία του San Francesco είναι ίσως η πιο διάσημη, με τον απίστευτο κύκλο τοιχογραφιών της Πρώιμης Αναγέννησης του Piero della Francesca που απεικονίζει τον Θρύλο του Αληθινού Σταυρού. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επόμενη επίσκεψη, η πρωτεύουσα της Ούμπριας η Περούντζια. Στην περιήγηση μας στην Κόρσο Βανούτσι θα δούμε τη Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ-ΑΣΙΖΗ-ΓΚΟΥΜΠΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά, αναχώρηση για την Ασίζη, τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, πολιούχου της Ιταλίας. Η Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου με τις υπέροχες νωπογραφίες του Τζόττο και η Βασιλική της Σάντα Κιάρα αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης. Στα γραφικά της δρομάκια, στο επιβλητικό κάστρο Rocca Maggiore και στις πέτρινες κεραμόσκεπες κατοικίες θα ανακαλύψουμε την αυθεντική ιταλική αρχιτεκτονική.  Στη συνέχεια, αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Γκούμπιο, σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με σημαντικά μνημεία όπως το Ρωμαϊκό θέατρο, το παλάτι Τόρε και τον καθεδρικό ναό. Ελεύθερος χρόνος, αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Περούτζια. Διανυκτέρευση 

6η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ-ΟΡΒΙΕΤΟ-ΡΩΜΗ- ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Σήμερα  θα  έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το αρχαίο μεσαιωνικό χωριό  Ορβιέτο με πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης τον γοτθικό-ρωμανικό καθεδρικό ναό του. Η κατασκευή του άρχισε το 1290 και ολοκληρώθηκε το 1320 και η πρόσοψή του είναι διακοσμημένη με μάρμαρο και μωσαϊκά. Άλλα αξιοθέατα του Ορβιέτο είναι το Πότσο ντι Σαν Πατρίτσιο, ένα πηγάδι βάθους 62 μέτρων με διπλή ελικωτή σκάλα, το Παλάτι του Πάπα, το Παλάτσο ντελ Καπιτάνο ντελ Πόπολο και το οχυρό Αλμπόρνοζ του 14ου αιώνα με πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ορβιέτο. Χρόνος ελεύθερος να  περιπλανηθούμε  στην πανέμορφη γραφική  παλιά πόλη του Ορβιέτο με τα  μικρά γραφικά μαγαζάκια και τις  οικοτεχνίες. Χρόνος  ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της  Ρώμης   για  την πτήση επιστροφής μας  στην Αθήνα.

 

 

Αναχώρηση 22/12                                  Early Booking            

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                           695€           745€                                        

Τιμή σε μονόκλινο                                       875€           925€      

Παιδική τιμή σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών)    645€             695€                 

Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων           225€           225€                              

 

                       

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα με πτήσεις της Ita Airways.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • (Nil Hotel Firenze 4*, Sangallo Palace Hotel 4* ), ή παρόμοια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (225€).
  • Checkpoints (25€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Πτήσεις

Αναχώρηση:   Αθήνα – Ρώμη   06.00 - 07.10                  
Επιστροφή:     Ρώμη  – Αθήνα  21.50 - 00.45