Skip to main content

ΤΟΣΚΑΝΗ/ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Πασχα 2023 απο 695

Σιένα, Πίζα, Λούκα (Τσίνκουε Τέρρε)

Αναχωρήσεις: 13, 18 Απριλίου   ~    5, 6 μέρες

 

 1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη - Σιένα - Φλωρεντία

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ITA ex. Alitalia για Ρώμη. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε για την υπέροχη Φλωρεντία (Firenze). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* (www.hotelambasciatori.net) σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό (Ντουόμο) με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλης της Πίζας με τον ξακουστό κεκλιμένο εξαώροφο πύργο της και την πλατεία του Καθεδρικού της ναού, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική της ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή: στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή για να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε (έξοδα ατομικά).

 

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Σήμερα θα επισκεφθούμε την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια, απ΄ όπου με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", θα φθάσουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, θα συνεχίσουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο ζωντανό και πιο δημοφιλές από τα χωριά της περιοχής και εκείνο με την πιο μεγάλη παραλία. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια και από εκεί θα αναχωρήσουμε για τη Φλωρεντία. Άφιξη το βράδυ το ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Φλωρεντία - Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο της Ρώμης και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  • Το εξαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Φλωρεντία
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 13, 18 Απριλίου   ~    5, 6 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

 13/04

6 μέρες

 18/04

5 μέρες

Δίκλινο

845

695

3ο άτομο έως 12 ετών

745

595

Μονόκλινο

1345

1095

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών:+350 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με ITA ex. Alitalia
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Τέσσερις, πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* ή παρόμοιο της ίδιας αλυσίδας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξενάγηση στην Φλωρεντία με επίσημο ξεναγό
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών:+350 €
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος

AZ

13/04

ΑΘΗΝΑ

ΡΩΜΗ

AZ 717   06:05 - 07:10

18/04

ΡΩΜΗ

ΑΘΗΝΑ

AZ 718   15:40 - 18:40

AZ

18/04

ΑΘΗΝΑ

ΡΩΜΗ

AZ 717   06:05 - 07:10

22/04

ΡΩΜΗ

ΑΘΗΝΑ

AZ 722   21:50 - 00:50