Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 στην ΙΤΑΛΙΑ! με 680€

ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ*

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ & από Θεσσαλονίκη

22 – 26 Απριλίου 2022 (5 Ημέρες)

Ανάσταση στη Bella Νάπολη // Κυριακή του Πάσχα στη Ρώμη*

Νάπολη – Σορέντο – Πομπηία – Ρώμη – Βατικανό

 

1η Hμέρα: Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 5.30 το πρωί. Αναχώρηση για Αθήνα στις 07.00 με Sky Express (GQ391) και άφιξη στις 07.55.

Αναχώρηση από Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09.00 και πτήση για Ρώμη με τη Sky Express (GQ820) στις 10.55.  Άφιξη στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 12.00 ώρα τοπική.

Επιβίβαση  στο πούλμαν και διασχίζοντας την όμορφη ενδοχώρα της κεντρικής – νότιας Ιταλίας, θα βρεθούμε στην περιφέρεια της Καμπανίας και στην πόλη της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης, τη Νάπολη. Ένας πανοραμικός γύρος, για να τη δούμε από ψηλά και να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα στον κόλπο της, με φόντο το Κάπρι, την Ίσκια, την Κοστιέρα του  Σορέντο και το διάσημο βουνό-ηφαίστειο, τον Βεζούβιο.  Έτσι θα καταλάβουμε γιατί η Νάπολη αποκαλείται και είναι γνωστή ως, η . Εξ’ άλλου όπως έλεγαν κάποτε, «   Η πόλη έχει μακρόχρονη ιστορία και όπως μαρτυράει το όνομά  της ιδρύθηκε από Έλληνες. Μέχρι την Ένωσή της με την Ιταλία, κατακτήθηκε από πολλούς λαούς (Ρωμαίοι, Βυζάντιο, Νορμανδογερμανοί, Φράγκοι, Αραγώνες, Ισπανοί, ακόμα και Αυστριακοί). Όλοι άφησαν από κάτι στο πέρασμα τους, υλικό αλλά και πνευματικό, πλάθοντας έτσι τη διάσημη στους Ιταλούς «

Είναι αυτό που  συναντάει και γνωρίζει κάποιος σήμερα, περπατώντας στο πλούσιο και σύνθετα δομημένο αρχιτεκτονικά, ιστορικό της κέντρο,  γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα ήθη και τον τρόπο ζωής των ναvπολιτάνων. Εδώ να τονίσουμε, ότι η πόλη υπήρξε στο παρελθόν, για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κέντρο και η πρωτεύουσα,  του βασιλείου των δύο Σικελιών ή του βασιλείου της Νάπολης, όπως κατά καιρούς το έλεγαν (1443-1860).

Η μεγάλη πλατεία Πλεμπισίτο με το βασιλικό μέγαρο και τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Πάολα με, το όμορφο και ιστορικό καφέ Γκαμπρίνους, το θέατρο Σαν Κάρλο, η στοά του Ουμπέρτο του 1ου, οι κεντρικοί δρόμοι  βία Τολέδο και βία Κιάια με τα μπαρόκ κτήρια και τα εμπορικά καταστήματα, η γειτονιά της  χιλιοτραγουδισμένης  Σάντα Λουτσία και τα  καλοδιατηρημένα κάστρα, είναι μέρος  από την πολυσύνθετη  εικόνα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ, μια  πίτσα μαργαρίτα - εκεί όπου γεννήθηκε - ή ένα από τα  πιο γνωστά ναπολιτάνικα γλυκά (σφολιατέλα / παστιέρα / μπαμπά) και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Στην  περιφέρεια της Καμπανίας όπου βρίσκεται η Νάπολη, το Σορέντο, και η Πομπηία γευόμαστε  ζυμαρικά με θαλασσινά, την σαλάτα καπρέζε (ντομάτα και μοτσαρέλα) ή ραβιόλι καπρέζι (με γέμιση τυριών και μυρωδικών με συνοδεία σάλτσας ντομάτας), ή την ιμπεπάτα ντι κότσε(μύδια βραστά αρωματισμένα), πάστα αλό σκόλιο (ζυμαρικά με θαλασσινά), πόλπο αφογκάτο (χταπόδι με σάλτσα ντομάτας).

Επίσης σαλσίτσια ε φριαριέλι (χοιρινό λουκάνικο με χόρτα), κρέατα της ώρας, πίτσα ναπολετάνα, σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (με σάλτσα τομάτας, σκόρδο, ελιές και κάπαρη), πάστα αλά τζενοβέζε (με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, καρότο και σέλινο), πάστα αλό σκαρπαριέλο (με τοματάκια, σκόρδο, βασιλικό και τριμμένο  τυρί), γλυκαινόμαστε με  την τόρτα καπρέζε, μπαμπά η σφολιατέλα ή τη ντελίτσια αλ λιμόνε και  πίνουμε ένα αυθεντικό δροσερό λιμοντσέλο. Ασφαλώς και έναν  κλασικό  εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο.

2η Ημέρα: Σάββατο 23 Απριλίου 2022  

ΠΟΜΠΗΙΑ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Η ρωμαϊκή αγορά, τα δημόσια κτήρια, τα λουτρά, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι ναοί, οι λιθόστρωτοι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, είναι όλα εκεί στην θέση τους, αφού ο Βεζούβιος καταστρέφοντας την πόλη  στη μεγάλη του έκρηξη το 79 μ.Χ., τη σκέπασε με την τέφρα του, διατηρώντας την με αυτόν τον τρόπο στον χρόνο. Συγκλονιστική είναι και η εικόνα των εκμαγείων των νεκρών, που αποτυπώνουν  δραματικά, τη τραγική στιγμή του θανάτου τους. Μετά τη συναρπαστική αυτή εμπειρία, συνεχίζουμε για το υπέροχο Σορέντο, διασχίζοντας μια καταπράσινη ακτογραμμή με γραφικά χωριά, την πανέμορφη Κοστιέρα Σορεντίνα.  Διάσημο για τη γραφικότητα, για τα λεμόνια και το λιμοντσέλο για  τη θέση του και την εξαιρετική θέα που προσφέρει, ιδιαίτερα μέσα από το δημοτικό κήπο της Villa Comunale προς την ακτή, προς τον κόλπο της Νάπολης και προς τον Βεζούβιο.

Όμορφη και η αυλή του Αγίου Φραγκίσκου(αρχές 14ου), όπως και η κεντρική πλατεία ‘’Piazza Tasso’’ με τα καφέ, το ιστορικό κέντρο με τα δαιδαλώδη δρομάκια, αλλά και ο κεντρικός δρόμος Corso Italia, που προσφέρεται για βόλτα και αγορές. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στη Νάπολη, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.  Είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο, αφού φιλοξενεί πολύ σπουδαία και εντυπωσιακά εκθέματα της ελληνορωμαϊκής εποχής, σχεδόν όλα τα ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο, ελληνικά ευρήματα  προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας, την εξαιρετική συλλογή Φαρνέζε και την αξιόλογη συλλογή με τα αιγυπτιακά ευρήματα.  Ξακουστά εκθέματα, το καλύτερο αντίγραφο του Δορυφόρου του Πολύκλειτου, το ψηφιδωτό της αναπαράστασης της μάχης της Ισσού και το εκπληκτικό Μαρτύριο της Δίρκης (ή Ταύρος Φαρνέζε) των αδελφών Απολλώνιου και Ταυρίσκου, από τις Τράλλεις της Λυδίας (αντίγραφο).

Το βράδυ, στον αρχαιότερο ορθόδοξο ναό της Ελληνικής Διασποράς (από το 1518), που είναι αφιερωμένος στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργεία. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022

ΡΩΜΗ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρώμη.  Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση από το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του και η εντυπωσιακή του παρουσία, είναι αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης.

Κατόπιν, θα διασχίσουμε την οδό των αυτοκρατορικών αγορών με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτή τη διαδρομή, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, μπορούμε να γνωρίσουμε το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης. Πάνω απ' τον λόφο του Καπιτωλίου εξαιρετική η θέα προς τη ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία του, πλαισιωμένη από το  Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, τη μεγάλη σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται  στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου.

Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης, η Πιάτσα Βενέτσια. Παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτή. Σήμερα μουσειακός χώρος, υπήρξε στο παρελθόν, για δύο περίπου δεκαετίες, κυβερνητική έδρα του Μουσολίνι. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά, τον Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’. Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης, την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές φωτογραφίες. Κατόπιν, διασχίζοντας κάθετα τη βία ντελ Κόρσο, κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα, με τη μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα είναι και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω, τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία.

Ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση. Αργότερα όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον συνοδό της εκδρομής, σε μια  βραδινή έξοδο στις όμορφες πλατείες της πόλης. Η έξοδος θα γίνει με τα πόδια ή κατά περίπτωση χρησιμοποιώντας κάποιο δημόσιο μέσο, με κατ’ ιδίαν έξοδα. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

ΒΑΤΙΚΑΝΟ / ΜΟΥΣΕΙΑ – ΑΓΙΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε  για την πόλη κράτος του Βατικανού. Πρώτα θα ξεναγηθούμε στα περίφημα Μουσεία του, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικές και πλούσιες συλλογές αρχαίων και αναγεννησιακών έργων τέχνης. Διασχίζοντας τις μεγάλες στοές, με την πλειάδα των αγαλμάτων και των εκθεμάτων, τους εντυπωσιακούς τοιχοτάπητες και  τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του θεϊκού ζωγράφου Ραφαήλ, θα οδηγηθούμε στη διάσημη Καπέλα Σιξτίνα, η οποία είναι και το ιδιωτικό παρεκκλήσι των παπών.

Εδώ θα  θαυμάσουμε τούς παράλληλους βίους του Χριστού και του Μωυσή, δημιουργία των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης, όπως του Μποτιτσέλι, Περουτζίνο κ.ά. Κυρίως όμως θα μαγευτούμε  με την ανυπέρβλητη ‘’Δημιουργία του Κόσμου’’, αλλά και την αριστουργηματική ‘’Τελική Κρίση’’, έργα του Μιχαήλ Αγγέλου, που βρίσκονται στην οροφή και πίσω από την Αγία Τράπεζα αντίστοιχα.

Από εκεί θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη πατριαρχική βασιλική του Αγίου Πέτρου, που είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αποστόλου.Ανάμεσα στα άλλα έργα, θα θαυμάσουμε την ‘’Πιετά’’ του Μιχαήλ Αγγέλου, το κιβώριο του Μπερνίνι, αλλά και την πλούσια διακόσμηση από μάρμαρα, αγάλματα και ψηφιδωτά που κοσμούν τα υπέροχα παρεκκλήσια. Βγαίνοντας από την εκκλησία, θα βρεθούμε στη μεγάλη και θαυμαστή πλατεία,  την οποία αγκαλιάζει η τετραπλή ελλειπτική κιονοστοιχία, που φέρει στην κορυφή της αγάλματα Αγίων, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Την πλατεία στολίζουν επί πλέον δύο όμορφα σιντριβάνια και ο μεγάλος αιγυπτιακός οβελίσκος.  Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.  

5η Ημέρα: Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΡΩΜΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ / ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 10.00 για το Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με Sky Express (GQ821), στις 13.00 τοπική ώρα και άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15.55. Συνεχίζουμε με πτήση προς Θεσσαλονίκη στις 16.40 με άφιξη στη συμπρωτεύουσα στις 17.35.

Τελική Τιμή με Φόρους ανά Άτομο σε Δίκλινο

Αναχώρηση από Αθήνα: €680

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: +€80

Μονόκλινο: +€250

Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Sky Express με επιστροφή, Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μια (1) αποσκευή 20 κιλών και μία (1) χειραποσκευή 8 κιλών.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις – Δυο (2) στη Νάπολη και Δυο (2) στη Ρώμη σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός (κος Γιάννης Λουκάς).
  • Τοπικοί ξεναγοί για την ξενάγηση στη Πομπηία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης, στο γύρο της Ρώμης και στο Βατικανό.
  • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια σε αρχ. χώρους, μουσεία, αρχ. θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται.
  • Γεύματα εντός και εκτός ξενοδοχείου.
  • Δημοτικός Φόρος πληρωτέος απ’ ευθείας στα ξενοδοχεία (σύνολο €20).
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά – Όπου και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • INTERAMERICAN Ασφάλεια Covid-19. Ενημερώστε μας, αν επιθυμείτε την εν λόγω ασφάλιση με κόστος €15. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  • Πομπηία: €16 οι ενήλικες - €2 από 18 έως 25 ετών - κάτω των 18 ετών δωρεάν.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης: €15 οι ενήλικες - €2 από 18 έως 25 ετών - κάτω των 18 ετών δωρεάν.
  • Μουσεία Βατικανού: €30 οι ενήλικες - €20 οι κάτω των 18 ετών και οι φοιτητές έως 25 ετών (εισιτήριο + προκράτηση + ακουστικά στα μουσεία + ακουστικά για τον Άγιο Πέτρο). Κάτω των 6 ετών δωρεάν χωρίς ακουστικά. Σημείωση: Όσοι ενδιαφέρονται για την ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού, θα πρέπει να το δηλώσουν 15 ημέρες πριν, για την έγκαιρη προαγορά των εισιτηρίων από το γραφείο. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είναι εγγυημένη η εύρεση εισιτηρίων.
  • Σημείωση: Απαιτούνται ταυτότητα ή διαβατήριο για όλα τα μειωμένα και δωρεάν εισιτήρια (οι φοιτητές και τη φοιτητική ταυτότητα).

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
  • Στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι πιθανόν η ξενάγηση να γίνει με χρήση ακουστικών με κόστος €2. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γκρουπ.
  • Κάποιες φορές, που φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις εντός των επισκέψιμων χώρων, το κόστος του εισιτήριου  ανεβαίνει  €3-€5.
  • Τα ωράρια/τιμές ισχύουν ως έχουν αν και υπάρχει η πιθανότητα κάποιας αλλαγής.
  • Καλό παπούτσι για περπάτημα, νερό, καπέλο ή ομπρέλα (ανάλογα την εποχή).
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.