Skip to main content

Τοσκανη Φλωρεντια Ρωμη Καλοκαιρι 2021 απο 745,00

 31 Ιουλίου, 7, 14, 21  Αυγούστου 

Φλωρεντία - Ρώμη Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λούκα … Δρόμοι του Κρασιού

 

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES ή ALITALIA πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή/βραδινή από Ρώμη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Περιήγηση στην πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία και επίσκεψη στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό
  • Περιήγηση στην ιστορική πόλη της Πίζας με τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της
  • Περιήγηση στην κουκλίστικη Λούκα
  • Περιήγηση στο "Μανχάταν της Τοσκάνης", την μεσαιωνική πόλη των κάστρων, το Σαν Τζιμινιάνο
  • Ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης με επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία, σε ξενοδοχείο 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, σε ξενοδοχείο 4*
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη - Σιέννα - Φλωρεντία

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη με AEGEAN ή ALITALIA. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Θα καταλήξουμε στην υπέροχη Φλωρεντία (Firenze). Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* (www.c-hotels.it), σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης, Επίσκεψη στην Galleria Uffizi

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό (Ντουόμο) με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την πινακοθήκη Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi), που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Μιχαήλ Άγγελος, Τιτσιάνο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μποττιτσέλλι, Καραβάτζιο, Τζιότο, Βερονέζε, Ραφαήλ, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή: Οι Δρόμοι του Κρασιού ~ Μοντεπουλτσιάνο, Πιέντσα, Μονταλτσίνο

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή για να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή (έξοδα ατομικά) στον περίφημο Δρόμο του Κρασιού: Μοντεπουλτσιάνο, Πιέντσα, Μονταλτσίνο.

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής:

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στον οινο-γαστρονομικό πολιτισμό της Τοσκάνης. Πρωινή αναχώρηση για το Μοντεπουλτσιάνο (Montepulciano), ένα από τα πιο γραφικά μεσαιωνικά χωριά της Τοσκάνης, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 605 μέτρων και περιβάλλεται από τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Corso και στα γύρω στενά δρομάκια, θα δούμε την Μεγάλη Πλατεία (Piazza Grande) με το Δημαρχείο και άλλα εμβληματικά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Η Τοσκάνη φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της και το συγκεκριμένο χωριό είναι παγκοσμίως γνωστό για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας, το περίφημο κόκκινο κρασί Nobile di Montepulciano, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε επισκεπτόμενοι κάποιο από τα οινοποιεία του. Συνεχίζουμε  για την πανέμορφη Πιέντσα (Pienza), που θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της αναγεννησιακής πολεοδομίας - ο πάπας Πίος Β´ ήθελε να διαμορφώσει την γενέθλια πόλη του σύμφωνα με τα ουμανιστικά πρότυπα της εποχής - γι’ αυτό και το 1996 συμπεριελήφθη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε την κεντρική πλατεία με τον Καθεδρικό ναό, το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Μπερνάρντο Ροσελίνο μέγαρο Πικκολόμινι, το Επισκοπικό Μέγαρο, το Δημαρχείο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να βόλτες και ψώνια - μην παραλείψετε δοκιμάσετε και να αγοράσετε το περίφημο τυρί πεκορίνο της Πιέντσα. Η πανέμορφη διαδρομή μας στα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμα γραφικό χωριό, το Μονταλτσίνο, στα δρομάκια του οποίου θα ανακαλύψουμε παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία με εκπληκτικά γλυκά, αλλά και τρατορίες, wine bars και enotecas (κάβες), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το υπέροχο πολύχρονης παλαίωσης κόκκινο κρασί Brunello di Montalcino. Επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλης της Πίζας με τον ξακουστό κεκλιμένο εξαώροφο πύργο της και την πλατεία του Καθεδρικού της ναού, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, περιήγηση της πόλης και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική της ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Φλωρεντία - Σαν Τζιμινιάνο - Ρώμη

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρώμη με ενδιάμεση στάση στην μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης". Μετά την περιήγησή μας θα συνεχίσουμε για τη Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο NH COLLECTION ROMA CENTRO 4* (www.nh-hotelscom). Προαιρετική βραδινή περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης και μεταφορά στη συνοικία των Καλλιτεχνών Trastevere. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου, Ξενάγηση πόλης

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου), στην οποία θα ξεναγηθούμε και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.  Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε και θα καταλήξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολοσσαίου, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάση για φωτογραφίες και έναν ιταλικό καφέ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας πεζοί, περνώντας από τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές και ανεβαίνουμε στον λόφο του Καπιτωλίου για να θαυμάσουμε από ψηλά την Ρωμαϊκή αγορά. Διασχίζοντας την πλατεία του Καπιτωλίου, θα κατέβουμε από την σκάλα του Μιχαήλ Αγγέλου στην πλατεία Βενετίας. Εκεί θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια  (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Ελεύθερος χρόνος στην πιάτσα Ναβόνα για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Αναχωρήσεις

 

 

31 Ιουλίου,

7, 14, 21  Αυγούστου  

 

 

~  7 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

ALITALIA

AEGEAN

Δίκλινο

745

845

3ο άτομο έως 12 ετών    

545

645

Μονόκλινο

995

  1095  

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, Φόροι πόλεων: € 250*

Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES ή ALITALIA

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

Α3 650   

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ   

08.25΄  - 09.35΄

 7η μέρα

Α3 655   

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

17.30΄ - 20.30΄

                                                                   ή

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

ΑΖ 717   

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ  

05.55΄  - 07.00΄

 7η μέρα

ΑΖ 722   

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21.50΄ - 00.45΄

 

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία, στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* ή παρόμοιο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, στο ξενοδοχείο NH COLLECTION CENTRO ROMA 4* ή παρόμοιο
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • Ξενάγηση στη Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται: •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, είσοδος στο Βατικανό και ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου [€ 30 ο ενήλικας, € 20 το παιδί] •Εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi •Εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στην προαιρετική εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε •Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.