Skip to main content

Ταξίδι στους λόφους και τη γαστρονομία του Κιάντι |Μάιος - Σεπτέμβριος 2021 απο 1299,00

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ  Αναχωρήσεις 2021: 21/5, 23/7, 24/9      Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.
Κλείστε εως15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας

Στους λόφους και τη γαστρονομία του Κιάντι
Sienna, Montepulciano, Montalcino, San Gimignano, περιπλανιόμαστε σ ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, αφηνόμαστε στη γοητεία των μοναδικών λόφων του Chianti, χανόμαστε σε μεσαιωνικά χωριά, τρώμε σε εξαιρετικά εστιατόρια και δοκιμάζουμε μοναδικά κρασιά. Και φυσικά θα επισκεφτούμε το εστιατόριο και το κρεοπωλείο  του καλύτερου χασάπη στον κόσμο,  του ποιητή-φιλόσοφου-οραματιστή Dario Cecchini που όταν ξεκοκαλίζει τραγουδάει άριες, απαγγέλλει βροντερά αποσπάσματα της Θείας Κωμωδίας του Δάντη ή ακούει ΑC/DC! Το δείπνο στο εστιατόριό του είναι ένα μοναδικό «θεατρικό» και foodie χάπενινγκ! Ένα μοναδικό ταξίδι γαστρονομικής ευωχίας με ξεναγό μας τον γνωστό γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο, σε μέρη που η ομορφιά τους σου παίρνει την ψυχή…

 

  •  Διαμονή στη Σιένα σε ξενοδοχεία 4*.
  •  Περιλαμβάνει οινογνωσία και δείπνα σε βραβευμένα εστιατόρια (κόστος από 50 έως 200€ το άτομο στο καθένα).
  •  Δείπνο σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ιταλίας, το «Arnolfo», στο Colle di val d’Elsa, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin.
  •  Ξενάγηση στη μεσαιωνική Σιένα.
  •  Επισκέψεις σε οινοποιεία και οινογνωσία μοναδικών κρασιών.
  •  Επίσκεψη στα chateau Castello di Ama και Castello di Brolio.
  •  Δείπνο στο εστιατόριο «Officina della Bistecca» του διάσημου Dario Cecchini.
  •  Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Ρώμη.
  •  Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνοδεία και την πολύτιμη βοήθεια του πεπειραμένου γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλου.
  •  Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρώμη (πτήση) – Πιέντσα – Σιένα

Άφιξη το πρωί στη Ρώμη και μετακίνηση προς Σιένα. Πρώτη στάση στη διαδρομή μας η Πιέντσα, η πόλη που έχτισε ο Πάπας Πίος 2ος για να εκφράσει τα ουμανιστικά ιδεώδη της Αναγέννησης και αποτελεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε πανέμορφους αρμονικούς λόφους που έχουν εμπνεύσει ποιητές και ζωγράφους κα είναι η πρωτεύουσα του pecorino. Στο Palazzo Piccolomini και στους δρόμους της πόλης έκανε πολλά γυρίσματα της ταινίας του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 1968 ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Αναχώρηση για τη Σιένα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην πόλη.
ΔΕΙΠΝΟ: Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο εξαιρετικό ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Osteria Le Logge» (κόστος περίπου: €110 με κρασί, περιλαμβάνεται)

2η ημέρα: Σιένα (ξενάγηση) – Castello di Ama (ξενάγηση, οινογνωσία) – Castello di Brolio – Παντσάνο – Σιένα

Περιπλάνηση στη μοναδική Σιένα, μεσαιωνική πόλη που δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τα τελευταία 800 χρόνια. Θα περιπλανηθούμε αράζοντας στην καταπληκτική Piazza del Campo Santa που μοιάζει με κοχύλι Σεν Ζακ, θα θαυμάσουμε το Museo Civico, θα σκαρφαλώσουμε στον περίφημο Torre Mangia για να δούμε τη θέα από ύψος 102 μ. (προαιρετικό), θα πάμε στο Maria della Scala ένα παλιό νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε ιστορικό μουσείο (προαιρετικό, όπως και η περιοδική έκθεση Dürer, Altdorfer και οι Μετρ του Βορρά). Και φυσικά θα επισκεφθούμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία που κάνουν το περίφημο Panforte di Siena και φυσικά ricciarelli, cantucci, cavallucci, και μοναδικά καταστήματα ντελικατέσεν (Pasticceria Bini Via di Stalloreggi 91/93 - Ricciarelli, Cantucci, Cavallucci and Panforte, Antica Pizzicheria de Miccoli al Palazzo della Chigiana(Via di Città, 95).
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα κορυφαία chateau της Τοσκάνης το Castello di Ama που εκτός από πανέμορφο και με καταπληκτικά κρασιά φιλοξενεί και μια μοναδική έκθεση έργων μοντέρνας τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών (Louise Bourgeois, Hiroshi Sugimoto, Michelangelo Pistoletto, Chen Zhen). Θα ξεναγηθούμε, θα δοκιμάσουμε κρασιά και το λάδι του κτήματος (περιλαμβάνεται) στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γενέθλιο τόπο του Chianti, το μοναδικό κόκκινο κάστρο Castello di Brolio γοτθικής αρχιτεκτονικής όπου ο «σιδηρούς βαρόνος» Bettino Ricasoli έγραψε το 1872 την πρώτη συνταγή του Chianti (περιλαμβάνεται).
ΔΕΙΠΝΟ: Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο εστιατόριο, «Officina della Bistecca», του καλύτερου χασάπη στον κόσμο, του ποιητή-φιλόσοφου-οραματιστή Dario Cecchini που όταν ξεκοκαλίζει τραγουδάει άριες, απαγγέλλει βροντερά αποσπάσματα της Θείας Κωμωδίας του Δάντη ή ακούειΑC/DC! Το δείπνο στο εστιατόριό του είναι ένα μοναδικό «θεατρικό» και foodie χάπενινγκ! (Μενού 10 πιάτων με κρασί κόστος περίπου 50€, περιλαμβάνεται)

3η ημέρα: Σιένα – Παντσάνο – Σαν Τζιμινιάνο – Κόλε ντι Βαλ ντ?Έλσα – Σιένα

Πρωινή αναχώρηση για το χασάπικο του Dario Cecchini στο Παντσάνο για να ψωνίσουμε σπεσιαλιτέ του(προαιρετικό). Μετάβαση σ ένα από τα σημαντικότερα οινοποιία της Τοσκάνης Fontodi, (ξενάγηση και γευσιγνωσία).
Κατόπιν αναχωρούμε για το «Μανχάταν» της Τοσκάνης το περίφημο και γραφικό Σαν Τζιμινιάνο με τους πανύψηλους πύργους του. Ξενάγηση, βόλτες στα σοκάκια του πανέμορφου χωριού, όπου θα δοκιμάσουμε και τα πολυβραβευμένα σπέσιαλ παγωτά του maestro gelatiere Sergio Dondoli (περιλαμβάνεται).
ΔΕΙΠΝΟ: Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ιταλίας, το περίφημο «Arnolfo» στο Colle di Val d'Elsa, με 2 αστέρια Michelin (Κόστος: περίπου €200/άτομο, περιλαμβάνεται).

4η ημέρα: Σιένα – Μονταλτσίνο – Μοντεπουλτσιάνο – Κίρικο ντ? Όρτσια – Σιένα

Περιπλάνηση στο ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης του πολυζωγραφισμένους και πολυφωτογραφημένους λόφους νοτίως της Σιένα στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, και σε μεσαιωνικά χωριά και πόλεις. Πρώτη στάση μας το γραφικό χωριό του Μονταλτσίνο που διατηρεί όλο το χρώμα του. Ανάμεσα σε palazzo –όπως το Pieri– κάστρα (Fortezza di Montalcino) και νεοκλασικούς ναούς, θα χαρούμε ένα ονομαστό χωριό που έχει δώσει το όνομα του στο περίφημο κρασί Brunello di Montalcino. Συνεχίζοντας το δρόμο μας για το Μοντεπουλτσιάνο θα περάσουμε μέσα από την Βαλ ντ’ Όρτσια και τους ονειρεμένους λόφους της και θα καταλήξουμε στο οινοποιείο Salcheto ένα από τα πιο ανερχόμενα της περιοχής. Στην ευγενή πόλη των Μεδίκων που έχει δώσει το όνομά της στο θρυλικό κρασί Vino Nobile di Montepulciano, θα περιπλανηθούμε σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, όλο κτίρια της αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν, και θα χαρούμε με την καρτποσταλική θέα.
ΔΕΙΠΝΟ: Το βράδυ θα δειπνήσουμε στην εξαιρετική τρατορία «Fonte Alla Vena» στο γραφικό χωριό Κίρικο ντ’ Όρτσια (κόστος: περίπου 60€ με κρασί, περιλαμβάνεται)

5η ημέρα: Σιένα – Ορβιέττο – Ρώμη – Πτήση επιστροφής

Ελεύθερο πρωινό στη Σιένα και το μεσημέρι αναχώρηση για το γραφικό Ορβιέττο με τον καταπληκτικό καθεδρικό ναό. Θα γευματίσουμε στην ονομαστή τρατορία «La Palomba» (περιλαμβάνεται) και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τη Ρώμη και το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/5/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα – 5 ημέρες.  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 245 €
  Twin Room 1299 € 245 €
  Triple Room 1299 € 245 €
  Single Room 1549 € 245 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  •  Τέσσερις διανυκτερεύσεις συνολικά στη Σιένα σε ξενοδοχείο 4*.
  •  Περιλαμβάνονται 4 δείπνα σε επιλεγμένα, διάσημα εστιατόρια.
  •  Ξεναγήσεις, μεταφορές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  •  Έμπειρος Έλληνας ξεναγός. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  •   Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων,  φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 245