Skip to main content

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ - ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ CINQUE TERRE - La Superba Γένοβα Πάσχα & Αγίου Πνεύματος 2020 από 595,00

Φλωρεντία, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λούκα, Cinque Τerre,
Γένοβα, Ραπάλο, Πόρτο Φίνο, Μιλάνο.

Αναχωρήσεις:  15, 29   Απριλίου 20 
                                      03   Iουνίου ’20   
6ημέρες

ΔΩΡΟ !!!  3 Δείπνα στο ξενοδοχείο στο Μοντεκατνίτι Τέρμε
ΔΩΡΟ !!!  Κρουαζιέρα στην Cinque Terre
ΔΩΡΟ !!! εισιτήριο του βαπορέτου για το Πόρτο Φίνο

 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπολόνια. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε, μία από τις πιο κομψές λουτροπόλεις της Ιταλίας. Δείπνο και διανυκτέρευση

 2η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ  – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ  – ΠΙΖΑ  – ΛΟΥΚΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι Τέρμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ    - Κρουαζιέρα στα χωρία της Cinque Terre – ΓΕΝΟΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία μαγευτική κρουαζιέρα στα παραμυθένια χωριά της Cinque Terre, που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα. Η  περιοχή είναι μία  από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμε  τρία  μεσαιωνικά χωριά, με πρώτη στάση το  Monterosso,  τη Vernazza, που είναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να  καταλήξουμε  στα ερείπια του κάστρου της με μία θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λιγουρίας τη Γένοβα, ή “la Superba”, όπως την ακοκαλούν οι ντόπιοι, λόγω του ένδοξου παρελθόντος. Χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα στη θάλασσα της Λιγουρίας και τους νοτιότερους λόφους των Άλπεων, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου κόλπου και είναι το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στι ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΓΕΝΟΒΑ  - ΡΑΠΑΛΟ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης που έχει ανακηρύχτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, για τα πολλά παλάτια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περάσουμε απο την Via San Lorenzo για να δούμε τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό γοτθικού ρυθμού, το Παλάτι του San Giorgio, το εμβληματικό Palazzo Ducale, παλιά έδρα των αρχόντων της πόλης, και στην Piazza de Ferrari, θα δούμε το θέατρο του San Felice, το κτήριο που στεγάζει την Ακαδημία Καλών Τεχνών και το Palazzo della Borsa. Τέλος θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Χριστόφορου Κολόμβου και την Porta Sant’Andrea ή Soprana, που χτίστηκε για να προστατευτεί η πόλη Γένοβα από τις επιθέσεις των κατακτητών. Αναχώρηση για την Ιταλική Ριβιέρα. Θα επισκεφθούμε το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, και θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Γένοβα. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: ΓΕΝΟΒΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο και  πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

 

   Early Booking  
 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο   595 € 645€ 
 Τιμή σε μονόκλινο    735 €    785€ 
 Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)     565 €    615 € 
 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων
& check points

  175 €     175 €
   Το Early booking ισχύει για  περιορισμένο αριθμό  θέσεων.

 

Σημείωση :Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι: Από/προς Θεσσαλονίκη  από € έως €, & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια από € έως  €.  

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα- Μπολόνια & Μιλάνο – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Hotel  Adua Montecatini Terme,  Hotel Holiday Inn Genoa City ) ή παρόμοια.
  • Πρωινό  μπουφέ  καθημερινά. 
  • Τρία (3) δείπνα στο σύνολο στο ξενοδοχείο στο Μοντεκατίνι Τέρμε. 
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικός  ξεναγός στη Φλωρεντία.
  • Κρουαζιέρα στα χωριά της Cinque  Terre.
  • Εισιτήριο καραβάκι στο Πόρτο Φίνο.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων & Check Points.
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( Μοντεκατίνι Τέρμε 1,40 €, Γένοβα €).

 

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Α3  682    Αθήνα – Μπολόια               08.25     09.45 

Επιστροφή   :  Α3  665    Μιλάνο   – Αθήνα                17.45     21.10