Skip to main content

Φλωρεντία - Ρώμη Καλοκαίρι 2019 από 795,00

 Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λούκα, (CinqueTerre)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 3, 10, 12, 17 Αυγούστου           7 μέρες      

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη - Σιέννα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη με AEGEAN ή ALITALIA. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης" και θα καταλήξουμε στη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* (www.c-hotels.it) ή στο LONDRA4* (www.hotellondra.com) σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις μας στην πόλη.

2η μέρα: Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης, επίσκεψη στην Galleria Uffizi
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Φλωρεντία , Ελεύθερη μέρα
Προαιρετική εκδρομή στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή για να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε
Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής (έξοδα ατομικά): Αναχώρηση για την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια, απ΄ όπου με τοπικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Συνεχίζουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο ζωντανό από τα χωριά της περιοχής, το πιο δημοφιλές και με την πιο μεγάλη παραλία. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το βράδυ στη Φλωρεντία.

4η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία
Πρωινή αναχώρηση για την Πίζα. Περιήγηση της πόλης και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική της ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Φλωρεντία - Ρώμη, Ξενάγηση πόλης
Πρωινή αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε και θα καταλήξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολοσσαίου, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάση για φωτογραφίες και έναν ιταλικό καφέ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας πεζοί, περνώντας από τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές και ανεβαίνουμε στον λόφο του Καπιτωλίου για να θαυμάσουμε από ψηλά την Ρωμαϊκή αγορά. Διασχίζοντας την πλατεία του Καπιτωλίου, θα κατέβουμε από την σκάλα του Μιχαήλ Αγγέλου στην πλατεία Βενετίας. Εκεί θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια  (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Συνεχίζουμε οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε και φθάνουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE4* (www.hotelcicerone.com). Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου
Σήμερα θα επισκεφθούμε τα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου), στην οποία θα ξεναγηθούμε και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.

7η μέρα: Ρώμη - Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                                  795
3ο άτομο έως 12 ετών                             595
Μονόκλινο                                            1095
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, Φόροι πόλεων: € 220*

Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES ή ALITALIA

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ    Α3 650  08.25΄ - 09.35΄

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ    Α3 655  17.30΄ - 20.30΄

ή

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ    ΑΖ 717  05.55΄ - 07.00΄

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ    ΑΖ 722  21.50΄ - 00.45΄

• Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία σε ξενοδοχείο 4*

• Δύο διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, στο ξενοδοχείο CICERONE 4* ή παρόμοιο

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό

• Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

• Ξενάγηση στη Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, Φόροι πόλεων(€ 220)*
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, είσοδος στο Βατικανό και ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου [€ 30 ο ενήλικας, € 20 το παιδί]
  • Εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi
  • Εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στην προαιρετική εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.