Skip to main content

Τοσκάνη/Φλωρεντία… Δρόμοι του Κρασιού Καλοκαίρι 2019 από 745.00

Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λούκα, (Cinque Terre)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Ιουλίου, 4, 11, 25 Αυγούστου
6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πίζα με AEGEAN. Άφιξη, περιήγηση της πόλης και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική ρυμοτομία της, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και μια από τις πιο θρυλικές πόλεις της Ιταλίας, την υπέροχη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* (www.c-hotels.it), σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης, επίσκεψη στην Galleria Uffizi
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της.

3η μέρα: Φλωρεντία - Σιέννα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης" και θα επιστρέψουμε στη Φλωρεντία.

4η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα
Προαιρετική εκδρομή στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή για να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε
Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής (έξοδα ατομικά): Αναχώρηση για την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια, απ΄ όπου με τοπικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Συνεχίζουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο ζωντανό από τα χωριά της περιοχής, το πιο δημοφιλές και με την πιο μεγάλη παραλία. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το βράδυ στη Φλωρεντία.

5η μέρα: Φλωρεντία, Οι δρόμοι του Κρασιού:Μοντεπουλτσιάνο, Πιέντσα, Μονταλτσίνο, Γκαϊόλε ιν Κιάντι, Καστελίνα ιν Κιάντι
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στον οινο-γαστρονομικό πολιτισμό της Τοσκάνης. Πρωινή αναχώρηση για το Μοντεπουλτσιάνο (Montepulciano), ένα από τα πιο γραφικά μεσαιωνικά χωριά της Τοσκάνης, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 605 μέτρων και περιβάλλεται από τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Corso και στα γύρω στενά δρομάκια, θα δούμε την Μεγάλη Πλατεία (Piazza Grande) με το Δημαρχείο και άλλα εμβληματικά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Η Τοσκάνη φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της και το συγκεκριμένο χωριό είναι παγκοσμίως γνωστό για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας, το περίφημο κόκκινο κρασί Nobile di Montepulciano, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε επισκεπτόμενοι κάποιο από τα οινοποιεία του. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Πιέντσα (Pienza), που θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της αναγεννησιακής πολεοδομίας - ο πάπας Πίος Β´ ήθελε να διαμορφώσει την γενέθλια πόλη του σύμφωνα με τα ουμανιστικά πρότυπα της εποχής - γι’ αυτό και το 1996 συμπεριελήφθη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε την κεντρική πλατεία με τον Καθεδρικό ναό, το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Μπερνάρντο Ροσελίνο μέγαρο Πικκολόμινι, το Επισκοπικό Μέγαρο, το Δημαρχείο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να βόλτες και ψώνια - μην παραλείψετε δοκιμάσετε και να αγοράσετε το περίφημο τυρί πεκορίνο της Πιέντσα. Η πανέμορφη διαδρομή μας στα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμα γραφικό χωριό, το Μονταλτσίνο, στα δρομάκια του οποίου θα ανακαλύψουμε παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία με εκπληκτικά γλυκά, αλλά και τρατορίες, wine bars και enotecas (κάβες), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το υπέροχο πολύχρονης παλαίωσης κόκκινο κρασί Brunello di Montalcino. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Γκαϊόλε ιν Κιάντι (Gaiole in Chianti), στην καρδιά του Chianti Classico, το πιο ειδυλλιακό μέρος για να μείνει κανείς στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Forbes. Η αμπελουργική παράδοση της εύφορης περιοχής του Κιάντι ξεκινάει από τον 12ο αιώνα και περιλαμβάνει, εκτός από το ομώνυμο κρασί (Chianti), την γκράπα (grappa) και το Vino Santo - γλυκό, παλαιωμένο, πολύ χαρακτηριστικού ύφους κρασί της ιταλικής κουλτούρας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το οινοποιείο που στεγάζεται σε ένα μεσαιωνικό μοναστήρι στην κορυφή ενός πανέμορφου λόφου. Έχοντας πλέον εμπεδώσει στα μυστικά της οινοπαραγωγής της Τοσκάνης, κατευθυνόμαστε στο γραφικό περιτειχισμένο χωριό Καστελίνα ιν Κιάντι (Castellina in Chianti), ενώ επιστρέφοντας πλέον στη Φλωρεντία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη Μπιστέκα αλά Φιορεντίνα (Bistecca alla Fiorentina), Μπιζόλα αλα Φιορεντίνα, το κλασικό ιταλικό Τ-bone, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σημερινή "γαστρονομική" μας εξερεύνηση στην Τοσκάνη.

6η μέρα: Φλωρεντία - Μπολόνια - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπολόνια και πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Στην αναχώρηση 28/7 η πτήση της επιστροφής είναι από Ρώμη με δώρο την ξενάγηση της πόλης
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Ιουλίου, 4, 11, 25 Αυγούστου 6 μέρες       

Τιμή κατ΄ άτομο                            
Δίκλινο                                                  745
3ο άτομο έως 12 ετών                              595                                                     
Μονόκλινο                                              995                                                               
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: € 220*

Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΙΖΑ, ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ - ΠΙΖΑ               Α3 674     08.25΄ - 09.45΄

ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ     Α2 683     15.45΄ - 18.50΄

• Πέντε διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία, στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI4*

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Ξενάγηση στη Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων(€ 220) *
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους
  • Εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi
  • Εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στην προαιρετική εκδρομή στα Τσίνκουε Τέρρε
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό κλπ.