Skip to main content

ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ Καλοκαίρι 2018 από 745,00

Βατικανό-Σιένα-Σαν Τζιμινιάνο-Πίζα-Γκάρντα-Βερόνα-Πάντοβα
21, 28 Ιουλίου & 4, 11, 18, 25 Αυγούστου 2018, 7 ΗΜΕΡΕΣ

 1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη (ξενάγηση)
Αναχώρηση από Αθήνα για την «Αιώνια Πόλη» την Ρώμη. Άφιξη και υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας. Αφού πάρουμε ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό καφέ, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Στην πλατεία Βενετίας, παγκόσμιο σύμβολο της «Dolce Vita», θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, εδώ είναι και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο.
 2η μέρα: Ρώμη - Μουσεία Βατικανού
Σήμερα, συνεχίζοντας την ξενάγηση μας θα δούμε τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Θα δούμε την Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας, θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημη κατοικία του Πάπα, όπου η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Θα περάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.
 3η μέρα: Ρώμη - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία
Αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας θα δούμε τα γραφικά καλντερίμια, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό χωριό Σαν Τζιμινιάνο, όπου οι ψηλοί και αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας του μια παραμυθένια όψη. Θα δούμε την κεντρική Πιάτσα Ντελά Τσιστέρνα με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο της και θα περπατήσουμε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, πριν αναχωρήσουμε για τη πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας.
4η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα
Πρόγευμα και στη ξενάγηση της όμορφης πόλης των Μεδίκων θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, την Πιάτσα ντε λα Σινιόρα, το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο, η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων γλυπτών, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, με τη αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την Τοσκάνη με επίσκεψη στην Πίζα, όπου θα γνωρίσουμε τον μοναδικό και ξακουστό Κεκλιμένο πύργο και τον Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.
 5η μέρα: Φλωρεντία - Γκάρντα - Βερόνα - Βενετία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή της λίμνης Γκάρντα με επίσκεψη στο Σιρμιόνε, όπου θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Επόμενος μας σταθμός η Βερόνα, πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Θα δούμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι, το παλάτι των Καπουλέτων και τα γύρω μεσαιωνικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 γέφυρες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, τη Πάντοβα.
 6η μέρα: Πάντοβα - Βενετία (ξενάγηση)
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης των Δόγηδων. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, το καμπαναριό, το Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κατασκευής Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.
 7η μέρα: Πάντοβα - Εκπτωτικό Χωριό - Αθήνα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης της Πάντοβας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα Εκπτωτικό Χωριό για να κάνετε τα ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Ρώμη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρώμη & Βενετία-Αθήνα με ALITALIA Airlines
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 4* (2 διαν/σεις στη Ρώμη στο ξενοδοχείο Cicerone 4* ή παρόμοιο, 2 διαν/σεις στη Φλωρεντία στο ξενοδοχείο Hilton Metropole 4* ή Hilton Garden Inn 4* ή παρόμοιο & 2 διαν/σεις στη Πάντοβα στο ξενοδοχείο Sheraton Padova 4* ή Hotel Milano 4* ή παρόμοιο
  • Ελαφρύ πρόγευμα την ημέρα της άφιξης
  • Τρία (3) γεύματα συνολικά σε τοπικό εστιατόριο
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Τοπικοί Ελληνόφωνοι ξεναγοί σε Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία
  • Εισιτήριο βαπορέτου για την ημέρα της ξενάγησης στη Βενετία
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
  • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  • Φόροι αεροδρομίων €170
  • check points €30
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών
  • ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:    

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά.

Αναχωρήσεις

21, 28 Ιουλίου & 4, 11, 18, 25 Αυγούστου, 7 μέρες

Ξενοδοχεία

Hotel Cicerone 4* / Hilton Metropole ή
Hiltοn Garden Inn 4* / Sheraton Padova 4* ή
Hotel Milano Padova 4* ή παρόμοια

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

745 €

Μονόκλινο

945 €

Παιδικό έως 11 ετών

715 €