Skip to main content

ΡΩΜH - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Καλοκαίρι 2017 από 675,00

7ΗΜΕΡΟ
Σιένα - Πίζα - Λούκα - Περούτζια - Ασίζη
14, 21, 28 Ιουλίου & 4, 18, 25Αυγούστου 2017

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη, ξενάγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη στην Αιώνια πόλη, ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό καφέ και λίγος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας, παγκόσμιο σύμβολο της «Dolce Vita», θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα θα δούμε την πολύβουη Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Απόγευμα ελεύθερο για τις περιπλανήσεις σας στην Αιώνια Πόλη.

2η μέρα: Ρώμη - Μουσεία Βατικανού
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Θα περάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Θα δούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου και τις Κρύπτες των Παπών καθώς και τους τάφους των πρώτων Χριστιανών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

3η μέρα: Ρώμη - Mall
Μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, περπατήστε δίπλα από το ποτάμι της Ρώμης, το Τίβερη, πάρτε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή και κάντε τα ψώνια σας από την πλούσια αγορά της πόλης.

4η μέρα: Ρώμη - Σιένα - Φλωρεντία
Πρόγευμα και αναχώρηση με το λεωφορείο για να κατευθυνθούμε στην Φλωρεντία με σταθμό στη μεσαιωνική πόλη, Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

5η μέρα: Φλωρεντία, ξενάγηση
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Αναγέννησης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο - έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι - όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο, πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. 

6η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα
Πρωινό και η γνωριμία μας με την πανέμορφη Τοσκάνη συνεχίζεται με επίσκεψή στην Πίζα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μοναδικό κεκλιμένο Πύργο και τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη και πολύ γνωστή Λούκα, που περιβάλλεται από τα ισχυρά αμυντικά της τείχη, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε, στα γραφικά της στενά, με τα παλαιά αρχοντικά και την παλαιά οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία.

7η μέρα: Φλωρεντία - Περούτζια - Ασίζη - Ρώμη - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουμβρίας τη Περούτζια. Στη περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι, τις μεσαιωνικές γειτονιές και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην γύρω περιοχή. Ακολουθεί η πόλη της Ασίζη, όπου πέρα από τα τείχη, το κάστρο, τις πέτρινες κεραμοσκεπές κατοικίες, η διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και βέβαια οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ, είναι σημαντικά αξιοθέατα κατά τη πριήγηση μας στη πόλη αυτή. Τέλος, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Αθήνα.

 

ημικεντρικά

κεντρικά

Ξενοδοχεία

Colombo / American Palace 4*

Nil Hotel 4*

Albani Hotel 4*

Mediterraneo Hotel 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

675 €

735 €

Μονόκλινο

785 €

865 €

Παιδικό έως 11 ετών

535 €

655 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα με Alitalia Airlines
  • Τρεις (3) διαν/σεις  σε ένα από τα παραπάνω ξενοδοχεία 4* ή παρόμοιο στη Ρώμη
  • Τρεις (3) διαν/σεις  σε ένα από τα παραπάνω ξενοδοχεία 4* ή παρόμοιο στη Φλωρεντία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό café τη 1η μέρα της άφιξης στη Ρώμη
  • Ένα (1) γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Μεταφορές, περιηγήσεις & εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  
  • Ελληνόφωνοι ξεναγοί σε Ρώμη, Φλωρεντία & Ασίζη
  • Αρχηγό-συνοδός τοπικός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Δημοτικός φόρος πόλεων στα ξενοδοχεία
  • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 150
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Οι αναχωρήσεις του Αυγούστου έχουν επιβάρυνση €30 το άτομο.