Skip to main content

Ξεχωριστή Ιταλία Πάσχα - Ιούνιος 2017 από 999,00

Κρεμαστά Χωριά, Τσίνκουε Τέρρε
Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις
13/4, 28/4, 12/5, 4/6, 18/6, 25/6

Highlights

  • Περπατείστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένας
  • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών
  • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την Φλωρεντία
  • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα
  • Επισκεφθείτε την "Πλατεία των Θαυμάτων" στην Πίζα
  • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας
  • Κάντε βόλτα σε άλλη μια πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια.
  • Γνωρίστε το Σπολέτο, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΛΟΥΚΑ (Πτήση, οδική διαδρομή)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη. Άφιξη και οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό την Λούκα. Καθ΄ οδόν θα σταματήσουμε στην Σιένα, που χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι - σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο - μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Λούκα. Τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε μια βόλτα με τον αρχηγό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ – ΤΑΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ – ΛΟΥΚΑ
Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι "πέντε γαίες" όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso - έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου. Από την Λα Σπέτσια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο Πόρτο Βένερε, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας: στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα κάνουμε όμως και δύο στάσεις σε δύο από τα πέντε χωριά, την Vernazza και το Mοnterosso, για να τα περπατήσουμε και για να έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα στο ένα και για καφέ στο άλλο. Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με το τοπικό τραινάκι που ενώνει τα χωριά αυτά, το οποίο θα μας πάει μέχρι το Λέβαντο: εκεί πλέον θα μπορέσει το πούλμαν να έρθει να μας παραλάβει για να επιστρέψουμε στην Λούκα, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου για τα πλοιάρια που κάνουν την θαλάσσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre, η εκδρομή-διαδρομή θα γίνει με το τοπικό τραινάκι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινή αναχώρηση για την εξόρμησή μας στην πανέμορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Κατά τη διάρκεια της πανέμορφης διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην Πίζα, στην οποία θα επισκεφθούμε την "Πλατεία των Θαυμάτων", ένα από τα πιο πολύ-φωτογραφισμένα μνημεία του κόσμου, με τον Καθεδρικό Ναό, το Βαπτιστήριο και τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο να "δένουν" αρμονικά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα. Θα επισκεφθούμε την ελλειπτική πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου με το παράξενο, μαύρου χρώματος άγαλμα του Ιησού. Άφιξη στην Πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την πανέμορφη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση)
Πρωινή ξενάγηση της περίφημης αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι - σήμα κατατεθέν της πόλης - και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Στο τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, αλλά και Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΣΣΙΖΗ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, την πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη στην Ασίζη και ξενάγηση στην γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου. Η Ασίζη, η πόλη του πολιούχου της Ιταλίας, απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες φθάνουν στην περιοχή προσκυνητές για να επισκεφθούν την Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (εκεί δηλαδή όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος) και την Βασιλική της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της. Εκτός Ασίζης βρίσκονται και οι σπηλιές στο Eremo delle Carceri, όπου αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες, καθώς και ένα μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου (προαιρετική επίσκεψη, αν υπάρχει χρόνος). Βόλτα στα μαγευτικά λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Περούτζια. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε την Πιάτσα 4 Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο των Πριόρι κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΡΩΜΗ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Σπολέτο, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Εδώ λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi. Αφού επισκεφθούμε την πόλη, θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη, στην οποία θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και έξοδος στην αιώνια πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ (Ξενάγηση)
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, τη ρωμαϊκή αγορά, που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, την πλατεία Βενετίας, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στα όρια της Ρώμης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σημαντικότατα μουσεία του θα δείτε μεταξύ άλλων το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά. Περάστε στη συνέχεια στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι.

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πτήση)
Ημέρα ελεύθερη στην Ρώμη. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/5/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/6/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 999 € 215 €
  Twin Room 999 € 215 €
  Triple Room 999 € 215 €
  Single Room 1329 € 215 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη - Αθήνα
  • 7 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία: 2 Φλωρεντία, 2 Λούκα, 1 Περούτζια, 2 Ρώμη
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά και 1 δείπνο στην Περούτζια
  • Το κόστος του τρένου από την Λα Σπέτσια στα τοπικά χωριά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας με γνώσεις της Ιταλίας
  • Οι φόροι διαμονής και εισόδου στις Ιταλικές πόλεις
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης


* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 215€
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

Παρατήρηση Ταξιδιού
Από την 1η Οκτωβρίου και καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα ο περίπλους με τα πλοιάρια στην Λα Σπέτσια – Τσικουε Τέρρε δεν θα πραγματοποιείται καθώς αναστέλλεται λόγω εποχής. Αντ’ αυτού η περιήγηση στα χωριά πραγματοποιείτε με το τοπικό τρενάκι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

13/04/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

20/04/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45