Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ! ΑΠΟ 475,00

 ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 5ημ.

Βενετία, Βερόνα, Μιλάνο, Κόμο, Λάκο Ματζόρε, Στρέζα.

Aναχώρηση :  28 Απριλίου  ’16

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – KOMO - ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης του Κόμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ελβετική πόλη Λουγκάνο, πρωτεύουσα του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα  άφιξη στο Μιλάνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΣΤΡΕΖΑ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στη λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3 μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αναχώρηση για τη Βενετία  την πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίησης στο ξενοδοχείο μας, στην ηπειρωτική Βενετία. Το βράδυ μεταφορά στην Βενετία, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου και θα παρακολουθήσουμε την Λειτουργία της Ανάστασης. Επιστροφή αργά το βράδυ στο  ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ -  ΜΙΛΑΝΟ –   ΑΘΗΝΑ    

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μιλάνο.  Άφιξη και πανοραμική  περιήγησή στα αξιοθέατα της πόλης. θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο  για την πτήση της επιστροφής μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο       475 €         

Τιμή σε μονόκλινο                     575 €

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών)          425 €       

Φόροι αεροδρομίων                 150 €

Σημείωση:  Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη  70 €,  & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια  140 €.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα με την AegeanAirlines.  
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία  4*.
  • Πρωινό καθημερινά ΚΑΙ 2 δείπνα στην Βενετία.  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Το βαπορέτο της Βενετίας ΜΟΝΟ  το Μεγάλο Σάββατο για την Ανάσταση.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία,  στους αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 15€ .
  • Βαπορέτο Βενετίας (15€).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (το άτομο τη βραδιά : 2€ Μιλάνο, 3€ Βενετία ).

Πτήσεις

28 Απριλίου ’16   Α3 660  Αθήνα – Μιλάνο     08.35   10.10

02 Μαΐου ’16       A3 665  Μιλάνο – Αθήνα     17.10    20.40