Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Σεπτέμβριος 2015 από 695,00

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ –ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ FERRARI

8ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις 25/09και 09/10/2015

απο 695,00 *ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 50€

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ρώμης. Άφιξη, παραλαβή αποσκευών και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ξενάγηση πόλης)– ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη γέφυρα στον ποταμό Άρνο, τον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την πιάτσα ντε λα Σινιορία με το Παλάτσο Βέκιο, το Βαπτιστήριο, το Καμπανίλε του Τζιότο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.ά. Χρόνος ελεύθερος σε μια από τις καλύτερες αγορές της Ιταλίας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ –ΜΑΡΑΝΕΛΛΟ/ΜΟΥΣΕΙΟ FERRARI - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για την μοναδική Βενετία με ενδιάμεση στάση στο Μαρανέλλο, το «σπίτι» της καλύτερης ίσως μάρκας αυτοκινήτων στον κόσμο, της Ferrari! Το μουσείο της Ferrari ιδρύθηκε το 1990 και έχει μέσα αυτοκίνητα από όλες τις συλλογές της εταιρείας. Στο μουσείο το παρελθόν και το μέλλον της Ferrari συναντώνται αρμονικά προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα με τα πολυτελή και γρήγορα αμάξια. Περιήγηση της συλλογής (διάρκεια περίπου 1 ώρα). Κατόπιν αναχώρηση για Βενετία, άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης των 160 καναλιών. Μεταφορά με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης. Θα ξεκινήσουμε από το νησί του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου. Εδώ θα δούμε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το περίφημο παλάτι των δόγηδων και την γέφυρα των στεναγμών. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την «Αιώνια Πόλη», την Ρώμη, με ενδιάμεση στάση και ξενάγηση στην όμορφη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια, και πανέμορφες εκκλησίες που αντέχουν στον χρόνο. Άφιξη στη Ρώμη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ξενάγηση μας, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων, την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια, το Καπιτώλιο, την Ρωμαϊκή αγορά, το επιβλητικό Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και σας προτείνουμε να κάνετε έναν περίπατο στην Πιάτσα Ναβόνα, το Πάνθεον, την Πιάτσα ντι Σπάνια, και από εκεί να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους Βία Κοντότι και Φραττίνα. Εναλλακτικά ξενάγηση (προαιρετικά) στα μουσεία του Βατικανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΩΜΗ (προαιρετική εκδρομή Τίβολι)

Πρωινό και ακολουθεί ολόκληρη ημέρα στη διάθεση σας για να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της «αιώνιας πόλης»!!! Εμείς προαιρετικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια απογευματινή εκδρομή στο Τίβολι και την VillaD’Este, μία από τις σημαντικότερες αναγεννησιακές βίλες στην Ιταλία, με τους περίφημους κήπους της τα 1000 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στους κήπους της βίλας θα απολαύσουμε το σιντριβάνι του μουσικού οργάνου με τους καταρράκτες του, το σιντριβάνι της Ρώμης και του Τίβολι που επικοινωνούν μεταξύ τους με τον διάδρομο των εκατό σιντριβανιών, το σιντριβάνι της κουκουβάγιας και αυτό των δράκων. Θα υπάρχει χρόνος να κάνετε αν θέλετε ένα περίπατο στο μεσαιωνικό Τίβολι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας στα καταστήματα της Ρώμης. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

*Η σειρά του προγράμματος μπορεί τα τροποποιηθεί, χωρίς όμως παραλήψεις*

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 695€*
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 210€
ΠΑΙΔΙ (2-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ): 665€

*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 50€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρώμη – Αθήνα
  • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • 7 κύρια γεύματα ή δείπνα (σερβιριζόμενο μενού 3 πιάτων)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.A

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου 145€ σύνολο ανα άτομο
  • Checkpoint– είσοδοι πόλεων 25€ σύνολο ανα άτομο
  • Βαπορέτο στη Βενετία, εισόδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων
  • Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα
  • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Δημοτικοί φόροι (καταβάλλονται επί τόπου στα ξενοδοχεία) περίπου 33€