Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ALL INCLUSIVE Καλοκαίρι 2015 από 610,00

Σιένα - Πίζα - Βερόνα - Βενετία - Πάντοβα - Φλωρεντία - Ρώμη

7ΗΜΕΡΕΣ

 

Άφιξη στην Αιώνια πόλη και στάση στον κεκλιμένο πύργο…

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΡΩΜΗ– ΣΙΕΝΑ – ΠΙΖΑ (365ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη και θα κατευθυνθούμε σε μία από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Τέλος αναχώρηση για   το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το Βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Στάση στο σαιξπηρικό σκηνικό …

2η ημέρα: ΠΙΖΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ(427ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πλωτή πόλη τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Γνωριμία με την Βασίλισσα της Αδριατικής…

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και μεταφορά εξ ίδιων με το βαπορέττο στην πιο όμορφη συνοικία της Βενετίας το Καστέλο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία ,την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια ,εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα ,την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την Λιμπερία Σανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης ,την « τσέκα » το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε προαιρετικά βόλτα με τις γόνδολες ,να πιείτε ένα ποτό στα διάσημα καφέ τις πλατειάς . Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Στον δρόμο για την πόλη της Αναγέννησης …

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (274ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Πάντοβα την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Η συνέχεια θα μας φέρει στην πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Εξερευνώντας την καρδιά της Ιταλικής Αναγέννησης…

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) –ΡΩΜΗ (274ΧΛΜ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα και το Παλάτσο Βέκκιο,. Για την συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ανοικτή αγορά του Σαν Λορέντζο. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Γνωριμία με την Αιώνια πόλη…

6η ημέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ όπως επίσης και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που βρίσκεται μπροστά από το λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους όπου ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και θα τελειώσουμε ρίχνοντας ένα κέρμα και κάνοντας μια ευχή στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές στα δεκάδες πολυκαταστήματα ή για βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Περιλαμβάνονται:

  •        Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη - Αθήνα
  •        Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  •        Ημιδιατροφή καθημερινά
  •        Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  •        Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  •        Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  •        Φ.Π.Α.
  •        Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :

 

  •        Φόροι αεροδρομίων
  •        Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται, βαπορέττα Βενετίας (15€)
  •        Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •        Είσοδοι πόλεων (20€)
  •        Δημοτικοί φόροι πόλης οι οποίοι καταβάλλονται στα ξενοδοχεία

 

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

7

ΙΟΥΛΙΟΣ 23,30/07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 07/08

4*

610

540

145

Ημιδιατροφή

ALITALIA ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/07 ATH-FCO 12:40-13:45 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 29/07 FCO-ATH 21:20-00:50 VUELLING ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/07 ATH-FCO 14:10-15:15 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 05/08 FCO-ATH 19:20-22:20 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 07/08 ATH-FCO 12:00-13:05 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 13/08 FCO-ATH 20:30-23:30

150