Skip to main content

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Καλοκαίρι 2015 από 745,00

Ρώμη - Φλωρεντία - Βερόνα - Βενετία - Σιένα - Μιλάνο

 

1η μέρα: Αθήνα – Μιλάνο & ξενάγηση πόλεως

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο με την AEGEAN. Άφιξη στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και γνωστό σαν Παγκόσμιο Κέντρο Μόδας Μιλάνο. Θα ξεκινήσουμε για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας το Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε του Β’, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Το Μιλάνο υποδέχεται το 2015 την Παγκόσμια Έκθεση EXPO , την οποία θα φιλοξενήσει από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των έξι μηνών, το Μιλάνο θα γίνει μια παγκόσμια βιτρίνα όπου πάνω από 140 συμμετέχουσες χώρες θα δείξουν ότι καλύτερο διαθέτουν στον τομέα της τεχνολογίας , προσφέροντας απάντηση σε μια ζωτική ανάγκη : να είναι σε θέση να εγγυηθούν υγιή, ασφαλή και επαρκή τρόφιμα για όλους, με σεβασμό στον πλανήτη και την ισορροπία του. Εκτός από τα κράτη εκθέτες, η Expo περιλαμβάνει επίσης τους διεθνείς οργανισμούς, και αναμένει να υποδεχτεί πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες σε 1.100.000 τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού χώρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο DEGLIARCIMBOLDI 4* (www.hotelarcimboldi.it )

2η μέρα: Μιλάνο – Βερόνα – Βενετία

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, την θρυλική Βερόνα. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε την σχεδόν απείραχτη από το χρόνο Ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και το παλάτι των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Συνεχίζουμε για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών τη Βενετία. Το καθετί σ’ αυτή την

υπέροχη πόλη «κολυμπά» κυριολεκτικά στην Αδριατική. Αυτή η ιδιομορφία σε συνδυασμό με την αγέρωχη ιστορία, την περίλαμπρη αρχιτεκτονική και την απουσία τροχοφόρων, δίνει στην πόλη μια μοναδικότητα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο APOGIASIRIO 4* ( www.apogia-hotel-venice.com ) ή στο RUSSOTT 4* ( www.russotthotels.com )

 

3η μέρα: Βενετία ξενάγηση πόλης – Φλωρεντία

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα ξεκινά με την ξενάγηση της Βενετίας περπατώντας στα ακανόνιστα δρομάκια, τις ήσυχες πλατείες, τα σιωπηλά αρχοντικά, τις γέφυρες και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες σε αξιοθέατα συνώνυμα του Θρύλου. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο των καμπάνων και του ωρολογίου και τη γέφυρα των στεναγμών. Συνεχίζουμε προς την «Πόλη της Αναγέννησης», τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση σε ένα από τα ξενοδοχεία GRANDBAGLIONI 4* ( www.hotelbaglioni.it ) ήCALIFORNIA 4* (www.californiaflorence.it).

 

4η μέρα: Φλωρεντία - ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε μέσα από την ξενάγηση μας μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της.

5η μέρα: Φλωρεντία - Σιένα – Ρώμη  

Πρόγευμα και αναχώρηση με τελικό προορισμό μας την «Αιώνια Πόλη» την Ρώμη. Στην διαδρομή μας προς την Ρώμη θα επισκεφθούμε την πανέμορφη και ρομαντική Σιένα. Ένδεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Αναχώρηση και άφιξη στην Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelciceronerome.com )

6η μέρα: Ρώμη ξενάγηση πόλεως

Πρόγευμα και εν συνεχεία θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Κάντε μια ευχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι που είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της σημερινής μας ξενάγησης στην Αιώνια Πόλη. Σ’ αυτή την πόλη με τα πολλά ενδιαφέροντα θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής. Γι’ αυτό περιοριζόμαστε στην απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων χωρίς σειρά και χωρίς αξιολόγηση. Θα δούμε το ξακουστό Κολοσσαίο, την Αψίδα του Αγίου Κωνσταντίνου, το Αρματοδρόμιο του Μάξιμου, την πλατεία Βενετίας, το Βιτοριάνο και τις Ρωμαϊκές αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο στην πλούσια αγορά της Ρώμης.

7η μέρα: Ρώμη , μουσεία Βατικανού – Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου , επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι . Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις   18,29 Ιουλίου & 5,12,19,26 Αυγούστου 7,8 μέρες

                                                            

                                                         7 μέρες                                                      8 μέρες

Τιμήκατ’ άτομο:                     

Δίκλινο                                     745               795                                                795                            

3ο άτ. έως 12 ετών                    645               695                                                695                        

Μονόκλινο                                995              1045                                             1045                                           

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150.
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )
SMARTPRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ//ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ μεε την AEGEAN AIRLINES

• Έξι διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή παρόμοια .

• Πρωινό καθημερινά

• Κόστος εισιτηρίων βαπορέτου στην Βενετία την ημέρα της ξενάγησης

• Διόδια , και ειδικοί είσοδοι στην Ρώμη , Φλωρεντία , Βενετία & Μιλάνο.

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων , Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους & Βατικανό , Ακουστικά για την ξενάγηση του Αγ. Πέτρου , Δημοτικός φόρος για τις πόλεις της Ρώμης ( Ευρώ 6 ανά άτομο ημερησίως ) , της Φλωρεντίας ( Ευρώ 4 ανά άτομο ημερησίως ) της Βενετίας ( Ευρώ 3,25 ανά άτομο ημερησίως ) και του Μιλάνου ( Ευρώ 5 ανά άτομο ημερησίως ) και οι οποίοι καταβάλλονται απ’ ευθείας από τους πελάτες στα ξενοδοχεία την ημέρα της άφιξης , Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα , Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο