Skip to main content

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ 5ημ. απο 395€

Βενετία * Μάντοβα * Βερόνα * Λουμπλιάνα * Τεργέστη *Gardaland* Σιρμιόνε

  

    Aναχ. 10,17,24/09

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Το βράδυ μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Επόμενη επίσκεψη η Μάντοβα, από τις ομορφότερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε το περίφημο Πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης και τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – GARDALAND– ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Θα περπατήσουμε κατά μήκους του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα, που περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης, θα δούμε τις τρείς γέφυρες, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, τη Φιλαρμονική, την Όπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Κάστρο της που χρονολογείται από το τον 13ο αιώνα. Επόμενη επίσκεψη η Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρτ Νουβό κτίρια που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, το Παλάτι της Κυβέρνησης, την Πλατεία της Ιταλίας που είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της πόλης με θέα προς τη θάλασσα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γκούστο πολιούχος της πόλης και τέλος την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου τη 1η Δεκεμβρίοου του 1797. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση πόλης. Από το Τρονκέττο, μεταφορά (εξ’ ιδίων) με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.  

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€           ΔΙΚΛΙΝΟ

€           ΠΑΙΔΙΚΟ

€               ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

 

ΒΕΝΕΤΙΑ & ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

5

10,17,24/09

395 €

325 €

495 €

AZ

145 €

RELAIS VILLA FIORITA 4* LATERAZZE HOTEL & SPA 4*                                                       OR SIMILAR

Ημιδιατροφή

 
 
 
 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία – Αθήνα      
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά. ( ημιδιατροφή)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δύο (2) Βαπορέτα Βενετίας 25€ .
  • Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο 2,40€ κατ’ άτομο τη βραδιά

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.