Skip to main content

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ & ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡ. ΙΤΑΛΙΑΣ απο 495€ σεπ-οκτ 2014

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ & ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡ. ΙΤΑΛΙΑΣ 8ημ.

Βενετία * Λουμπλιάνα * Τεργέστη * Βερόνα * Μιλάνο * Κόμο *

Λίμνη Ματζόρε

Μόνο 495€

Με ημιδιατροφή

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτερεύσεις εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Τεργέστη που είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ιταλίας όπου και θα κάνουμε την πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Επόμενος προορισμός η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό Duomo, τη Στοά του Βιτώριο Εμμανουέλε και την περίφημη Λυρική Σκηνή

« Σκάλα του Μιλάνου». Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΟΜΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πανοραμική περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του Κόμο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνηΜατζόρε που βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε γραφικά χωριουδάκια και θα δούμε πολυτελείς επαύλεις με καταπληκτικούς κήπους και εξαιρετική θέα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΚΟΜΟ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€             ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΒΕΝΕΤΙΑ -                                   ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ & ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

8

14,28/09 &                       12,25/10

495 €

465 €

645 €

Russott Hotel 4* &                             Just Hotel lomazzo 4*          

Ημιδιατροφή

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (2,5€ στη Βενετία ) κατ’ άτομο τη βραδιά

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν