Skip to main content

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ ΠΑΣΧΑ 2014

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ

 

8 μέρες / 7 νύχτες

Βενετία * Βερόνα * Κόμο * Στρέζα * Λάκο Ματζόρε * Μιλάνο * Νίκαια* Αντίμπ* Κάννες * Σαν Πώλ Ντεβάνς * Εζ * Μονακό * Μόντε Κάρλο * Ραπάλο * Πόρτο * Φινο * Μπολόνια *

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Με την άφιξη μας θα κάνουμε την επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση και λίγος χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ μεταφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή  του Κόμο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΚΟΜΟ - ΣΤΡΕΖΑ -  ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στη λουλουδιασμένη Στρέζα, αφού πρώτα επισκεφθούμε τη λίμνη Όρτα και τη Μεσαιωνική πόλη Σαν Τζούλια.  Άφιξη στη Στρέζα, που βρίσκεται στη λίμνη Λάγκο Ματζόρε και χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να κάνουν μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα με το παλάτι Μπορομέ.   Τελευταίος μας προορισμός η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον  Γοτθικό Καθεδρικό Ναό Duomo, τη Στοά του Βιτώριο Εμμανουέλε  και την περίφημη Λυρική Σκηνή « Σκάλα του Μιλάνου». Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:   ΚΟΜΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  την κοσμοπολίτικη Νίκαια.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Όπερα, το Δημαρχείο, το Δικαστικό  Μέγαρο και θα περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη στενά της πόλης. Διανυκτέρευση .

5η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΑΝΤΙΜΠ - ΚΑΝΝΕΣ –ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ

Πρωινό και επίσκεψη στην Αντίμπ, την Αρχαία Ελληνική Αντίπολη, η πιο χαρακτηριστική   πόλη της Προβηγκίας με το Κάστρο των Γκριμάλδη και τόπος κατοικίας του μεγάλου Έλληνα Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής  Ακτής,  τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, ένας από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στην παλιά πόλη. Επόμενη επίσκεψη είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Προβηγκίας, το Σαν Πωλ Ντε Βανς,  μεσαιωνικό χωριό περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου Α΄, καταφύγιο όλων των ζωγράφων και καλλιτεχνών και τάφος του Μαρκ Σαγκάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ –ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Εζ, όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Χρόνος ελεύθερος  για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια του χωριού. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Μονακό. Θα  ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον Καθεδρικό Ναό και θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Το μεσημέρι ακολουθώντας την πίστα του GrandPrix, θα επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο μία από τις πέντε συνοικίες του Μονακό όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία του Καζινό.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα:  ΝΙΚΑΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ – ( ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ) –ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα περνώντας από το γραφικό Ραπάλο θα καταλήξουμε στο χωρίο Σάντα Μαργαρίτα, γραφικό χωριουδάκι με πολύχρωμα σπιτάκια και γραφικές πλατείες. Για όσους επιθυμούν θα υπάρχει χρόνος για να επισκεφθείτε το γραφικό  Πόρτο Φίνο που είναι γεμάτο με πολυτελή μαγαζιά. Περιπλανηθείτε στη κεντρική πλατεία και απολαύστε ένα περίπατο κατά μήκος της προβλήτας. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 16ου  αιώνα που άλλοτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου λειτουργεί στις μέρες μας σαν μουσείο. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μπολόνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:   ΜΠΟΛΟΝΙΑ  - ΒΕΝΕΤΙΑ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Μπολόνια  είναι γνωστή για τους πύργους της και τα σκεπαστά πεζοδρόμια που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στη περιήγησή μας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό Μουσείο, την πλατεία του Ποσειδώνα και τον Καθεδρικό Ναό.  Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την  πτήση επιστροφής μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βενετία  – Αθήνα 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • 3 γεύματα στο σύνολο ( ένα στη Βενετία και δύο στο Κόμο )
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15)
  • Βαπορέτο Βενετίας  15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία  2,40 € στη Βενετία , 2,50 € στη Μπολόνια , κατ΄άτομο τη βραδιά.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ