Skip to main content

ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΙΛΑΝΟ Kαθαρά Δευτέρα 2019 από 550.00

Αναχωρήσεις: 08/03
4 ημέρες

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΝΕΤΙΑ - ΠΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με προορισμό τη Βενετία. Άφιξη και θα κατευθυνθούμε στην όμορφη Πάντοβα. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα δούμε την περίφημη Πράτο ντέλα Βάλε, μία ελλειπτική πλατεία του 18ου αιώνα που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά την Πλας ντε Κενκόνς στο Μπορντό. Στο κέντρο είναι ένας μεγάλος κήπος, περιβαλλόμενος από μία μεγάλη τάφρο, που πλαισιώνεται από αγάλματα, που απεικονίζουν επιφανείς πολίτες. Αφού θαυμάσουμε το Παλάτσο ντε λα Ρατζιόνε και την Πιάτσα ντει Σινιόρι θα καταλήξουμε στην διασημότερη από τις εκκλησίες της Πάντοβας την Basilica di Sant’ Antonio da Padova, τοπικά απλώς γνωστή ως Il Santo (Ο Άγιος). Τα οστά του Αγίου Αντωνίου βρίσκονται σε ένα παρεκκλήσι πλούσια διακοσμημένο με σκαλιστά μάρμαρα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Βενετία και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και μεταφορά στο Τρονκέτο (Tronchetto) όπου θα επιβιβαστούμε σε βαπορέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) με προορισμό την περιοχή Castello στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (PiazzaSanMarco) που κατά τον Ναπολέοντα είναι «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», εδώ θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (SanMarco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού (Torredell’ orologio) αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων (PalazzoDucalediVenezia). Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίρια της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σ’ ένα εργαστήριο κατασκευής του περίφημου γυαλιού Murano. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για το Μιλάνο. Θα περιηγηθούμε στην πιάτσα Ντουόμο, στην καρδιά της πόλης, και θα θαυμάσουμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί σύμβολο του Μιλάνου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε, που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο, και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ, αφιερωμένη στον τότε βασιλιά της Ιταλίας. Ακολουθούν το ξακουστό νεοκλασικό Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, που πρωτολειτούργησε το 1778, και το Κάστρο των Σφόρτσα (Ιταλικά: Castello Sforzesco), του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος.

4η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος σε μια από τις πλουσιότερες αγορές του κόσμου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με AegeanAirlines
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (150€ το άτομο )
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Checkpoints 20€ το άτομο.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Βενετία - Μιλάνο   4 ημέρες

Εκδρομικό πρόγραμμα

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Τιμή

Παιδί                 2-12

Επιβ. Μον.

Πτήσεις & Ώρες

 

• 08/03

Holiday Inn Venice - Mestre Marghera 4* Μέστρε
Hotel degli Arcimboldi Milano 4*
Μιλάνο

πρωινό

550 €

385 €

109 €

Εγγυημένες Θέσεις

Αθήνα - Βενετία
Πτήση Α3670 13:30 - 14:50

Μιλάνο - Αθήνα
Πτήση Α36665 17:10 - 20:40

 
 
 
 

Checkpoints 20€. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg.