Skip to main content

Τα θαύματα της Νότιας Ισλανδίας! Καλοκαίρι 2017 από 2020,00

7ήμερο
ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ, ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ & ΝΗΣΙΑ ΓΟΥΕΣΤΜΑΝ!
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:
11-17/06 | 09-15/07
23-29/07 | 29/07-04/08
20-26/08 | 27/08-02/09

 

Εξερευνούμε τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Νότια Ισλανδία. Αυτό το ταξίδι επικεντρώνεται σε οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές στην Νότια Ισλανδία, όπου και θα μείνουμε 6 νύχτες.
Υπάρχουν προαιρετικές εκδρομές και δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετέχετε ή να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε πεζοπορία ή ακόμη και να χαλαρώσετε κάνοντας ένα παραδοσιακό ιαματικό μπάνιο.

HIGHLIGHTS και Εμπειρίες:

  • Προαιρετικές εκδρομές, δραστηριότητες και ελεύθερος χρόνος διαμορφωμένος ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.
  • Ημερήσια εκδρομή στα νησιά Γουέστμαν.
  • Εύκολο ταξίδι και διαδρομή που έχουν διαμορφωθεί στα μέτρα και τις ανάγκες όλων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ:
11-17/06 | 09-15/07 |
23-29/07 | 29/07-04/08 |
20-26/08 | 27/08-02/09


Τιμές:
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο €2020 + φόρους
Τιμή μονόκλινου €2515 + φόρους
Παιδί σε έξτρα κρεβάτι σε δίκλινο δωμάτιο €1670 + φόρους


ΗΜΕΡΑ 1η: Ρέυκιαβικ
Αναχώρηση για το Ρέυκιαβικ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik το μεσημέρι και μεταφορά με πούλμαν στην πόλη του Ρέυκιαβικ. Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Στον ελεύθερο χρόνο της πρώτης ημέρας τολμήστε μια γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Νησιά Γουέστμαν
Πλούσιο πρωινό και φεύγουμε με πρώτη στάση στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Αργότερα επιβιβαζόμαστε στο πλοιάριο για μια σύντομη διαδρομή προς τα νησιά Γουέστμαν. Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε την πόλη του Heimaey και όλο το εκπληκτικό νησί, με τα πόδια αλλά και με το λεωφορείο. Η έκρηξη του ηφαιστείου το 1973 θεωρείται η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας. Η έκρηξη ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου στο νησί του Heimaey, το μόνο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Vestmannaeyjar και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για πέντε μήνες. Υπήρχε δε μεγάλη αβεβαιότητα αν το νησί θα μπορούσε ποτέ να κατοικηθεί ξανά. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας στα νησιά Γουέστμαν θα διερευνήσουμε τα βράχια των πτηνών και θα πάμε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου, επίσκεψη της "Πομπηίας του Βορρά», ένα ηφαιστειακό έργο της ανασκαφής. Έχετε το απόγευμα ελεύθερο να περιπλανηθείτε γύρω από την πόλη, με τα πουλιά και τα σημάδια από τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις να είναι εμφανή. Επίσης στο Eldheimar Museum μπορείτε να δείτε βλάστηση που φυτρώνει πάνω στην λάβα!

Διανυκτέρευση στα Νησιά Westman.

Ημέρα 3η: Νότια ακτή – Skogar – Vik
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αργότερα θα πάρουμε το πλοιάριο της επιστροφής από τα νησιά Westman και θα ταξιδέψουμε περαιτέρω κατά μήκος της νότιας ακτής. Περνάμε μέσα από διάφορα εντυπωσιακά ποτάμια παγετώνων καθοδόν προς τον καταρράκτη Skógafoss, ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας! Ένα διάσημο λαογραφικό μουσείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, αφιερωμένο στα κτίρια και την καθημερινή ζωή των Ισλανδών στους προηγούμενους αιώνες, σίγουρα αξίζει μια ματιά στα παλιά. Επόμενος προορισμός τo Thorvaldseyri, ένα αγρόκτημα που βρίσκεται στους πρόποδες του παγκοσμίου φήμης ηφαίστειου Eyjafjallajokull, που τελευταία εξεράγει την άνοιξη του 2010. Εκεί θα βρεθούμε σε ένα κέντρο επισκεπτών [μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση] που παρουσιάζει την ιστορία της έκρηξης με μια ταινία 20 λεπτών και φέρνει μπροστά σας ως εικόνα τη θεαματική φυσική καταστροφή.

Συνεχίζουμε για τις μαύρες αμμουδιές της παραλίας Reynisfjara. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα ισχυρά κύματα και καταπληκτικά σκαλισμένα από τη δύναμη της θάλασσας βράχια. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην περιοχή Vik για τα επόμενα 2 βράδια.

Ημέρα 4η: Skaftafell και Παγετώνας – Ο μεγαλύτερος παγετώνας της Ευρώπης – Jökulsárlón
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια περνάμε από το Eldhraun, τη μεγαλύτερη μάζα λάβας που έχει απλωθεί ποτέ στη γη, και συνεχίζουμε για τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα πόλη Kirkjubaejarklaustur.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Skaftafell στο Εθνικό πάρκο Vatnajökull, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα και ψηλότερο βουνό της Ισλανδίας, το 2110 μέτρων Hvannadalshnjúkur.

Θα διασχίσουμε την αμμώδη έρημο της νότιας ακτής και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας κατά μήκος ορεινών βράχων, παγετώνων και καταρρακτών.

Η σημερινή είναι μια ημέρα αφιερωμένη για να θαυμάσετε τα εκπληκτικά φιόρδ, και τα μικρά ψαροχώρια τους, στο τέλος των ελικοειδών δρόμων των ανατολικών Φιόρδ.

Συχνά θα βλέπουμε το Vatnajökull - το μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, που είναι ορατός σε όλη την Νοτιοανατολική Ισλανδία.

Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Στη διαδρομή μας, σταματάμε για μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα επιπλέοντα παγόβουνα. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα.

Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Vik.


Ημέρα 5η: Gullfoss – Geysir – Thingvellir – Reykjavik
Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Σήμερα ξεκινάμε μία ολοήμερη εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη , έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε μέσα από την πόλη Selfoss για την ακτή.

Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 6η: Reykjavik
Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Σήμερα απολαύστε εάν θέλετε και την ησυχία της πόλης ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από τις φυσικές θερμές πηγές.

Προαιρετικά προτείνουμε επίσκεψη στην διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ.
Μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας.

Ημέρα 7η: Reykjavik – Αναχώρηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω σταθμού.

Σημείωση:

  • ***ρωτήστε μας για περισσότερες αναχωρήσεις» και δυνατότητα επέκτασης στην Γροιλανδία από Ιούνιο – Αύγουστο.***
  • H εκδρομή αυτή είναι μια εύκολη περιήγηση της Ισλανδίας στην οποία σχεδόν όλοι μπορούν να λάβουν μέρος. Έχει καθημερινά περίπου 1-2 ώρες περπάτημα, και αρκετές κυρίως σύντομες βόλτες για τα διάφορα αξιοθέατα της φύσης.
  • Η εκδρομή πραγματοποιείται με τοπικό αγγλόφωνο αρχηγό από την 2η έως την 6η μέρα. Ο αρχηγός θα είναι έλληνας αν συμπληρωθούν 15άτομα για το γκρούπ.

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο με το flybus
  • Αγγλόφωνος ξεναγός για 4 ημέρες όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα από και προς Reykjavík
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Reykjavík
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της εξοχής της Νότιας Ισλανδίας
  • Πρωινό καθημερινά
  • 2 δείπνα στη Νότια Ισλανδία
  • Είσοδος στο Eldheimar Museum
  • Εισιτήρια για το ferry από και προς τα Westman Islands
  • Είσοδος στο Skogar Folk Museum
  • Είσοδος στο Eyjafjallajokull Visitor Centre
  • Ξενάγηση με βάρκα στην λιμνοθάλασσα Jokulsarlon

Δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

Προαιρετικά

  • Προαιρετική επίσκεψη στην Blu Lagoon την τελευταία μέρα στο Ρέυκιαβικ από €110 το άτομο (περιλαμβάνει μεταφορές από / προς Ρέυκιαβικ, είσοδο στην λίμνη και πετσέτα).
  • «Κυνήγι θέασης φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’ των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τιμή: on demand.