Skip to main content

Βιέννη - Βουδαπέστη Αγίου Πνεύματος 2020 από 555,00

5 ημέρες
04/06

1η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη .Άφιξη και μεταφορά στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας , την Μπρατισλάβα , όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης.
Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γλυκό . Αναχώρηση για τη Βουδαπέστη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον εντυπωσιακό Δούναβη  με την συνοδεία κλασικής μουσικής και ένα ποτήρι σαμπάνιας, θα δείτε τα σπουδαιότερο κομμάτι της πόλης φωτισμένο.

2η  ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το  Δούναβη, τη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την μεγαλύτερη εκκλησία της Βουδαπέστης , με τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο,   τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, με τα αγάλματα των Βασιλέων της χώρας. Επίσης  το ομορφότερο κτίριο της πόλης , το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο,  τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Βούδα και την περιοχή των Παλατιών. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλιερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος. Μην ξεχάσετε να περπατήσετε τον κεντρικό πεζόδρομο Vaci Utca . Για το βράδυ προτείνουμε Ουγγαρέζικη φολκλορική βραδιά με πλούσια τοπική κουζίνα , άφθονο κρασί , τσιγγάνικα βιολιά και παραδοσιακούς χορούς.

3η  ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Η περιοχή φημίζεται για τα καλά της κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε, με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον φωτισμένο Άγιο Στέφανο, στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Μεταφορά  στη Βιέννη. Άφιξη, παραλαβή δωματίων και τακτοποίηση. Απόγευμα  ελεύθερο για να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε ένα Βιεννέζικο καφέ στο Cafe Motzart ή μια ζεστή σοκολάτα στο γνωστό Sacher  ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

4η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse  με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ.). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα στην φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο Βιεννέζικο κονσέρτο .

5η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ –  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βιέννης  για την πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •   Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Βιέννη  – Αθήνα με απευθείας πτήσεις Aegean Airlines
  •   1 χειραποσκευή 8κιλών και μια αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
  •   Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  •   2 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  •   2 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  •   Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  •   Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
  •   Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.
  •   Ενημερωτικά έντυπα.
  •   Φ.Π.Α
 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (165 €).
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΆ ΑΤΟΜΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΣΗ
ΜΟΝ/ΝΟ

ΠΑΙΔΙ 2-12
ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.

 

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

5 Ημέρες

04/06

A3 860  ATH 08:20 – VIE  09:40
A3 861  VIE 10:30 – ATH  13:35

HOTELS 4*
CENTRALLY
LOCATED

555 €

180 €

465

165 €

 

Οι ανωτέρω τιμές ισχύουν έως 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Μετά το πέρας της ημερομηνίας , θα υπάρξει προσαύξηση 40 € το άτομο