Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5ήμερη 09 & 30/04/2015 απο 489,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -ΚΑΜΠΗ ΔΟΥΝΑΒΗ

5ήμερη αεροπορική εκδρομή

Αναχωρήσεις 09 & 30/04/2015

1η ημέρα: Αθήνα – Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Μετά την άφιξή σας και την παραλαβή των αποσκευών σας μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο και προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη, μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή όπου μπορείτε να θαυμάσετε φωτισμένα τα “κοσμήματα της Βουδαπέστης” , το Κοινοβούλιο και Βασιλικό Παλάτι εν μέσω άλλων.

2η ημέρα: Βουδαπέστη (ξενάγησης πόλης)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, με στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την Πέστη και την περίφημη Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγ. Στεφάνου, την λεωφόρο ANDRASSY με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα δούμε το Βασιλικό Κάστρο, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, τον Γοτθικό Ναό Ματύας όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από τον λόφο Γκέλλερτ θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Ελευθερίας και πανοραμικά τις δυο πόλεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Tο βράδυ σας προτείνουμε δείπνο και ξεφάντωμα με τσιγγάνικα βιολιά και άφθονο κρασί,το φημισμένο «αίμα του Ταύρου».

3η ημέρα : Βουδαπέστη – Καμπή Δούναβη (Άγιος Ανδρέας – Βίσενγκρατ – Έστεργκομ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια μαγευτική διαδρομή στις σημαντικότερες ιστορικές πόλεις της Ουγγαρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη αναδρομή στην ιστορία της χώρας.  Πρώτος σταθμός το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του Άγιου Ανδρέα, το χωριό των καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται , όπου και θα ξεναγηθείτε. Στο χωριό μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο - η πρώην Βασιλική κατοικία του Μπιλά του 4ου της δυναστείας Αρμπαντ, και την καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Δούναβη στο «VISEGRAD», όπου μπορείτε να γευματίσετε σε γραφικό εστιατόριο δίπλα στις όχθες του Δούναβη. Τελευταίος σταθμός το «ESZTERGOME», πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους , κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας όπου θα επισκεφτείτε τον μητροπολιτικό ναό , ο οποίος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα του κόσμου. Μετά την επίσκεψη στο εσωτερικό του Καθεδρικού ναού και επιστροφή στην Βουδαπέστη.

4η ημέρα: Βουδαπέστη (Προαιρετική εκδρομή στη Βιέννη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ημέρα στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις βόλτες σας στην ατμοσφαιρική πόλη. Προαιρετικά και για όσους το επιθυμούν αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τους αυτοκρατορικούς και Λαικούς κήπους, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την πρωτεύουσα. Επιστροφή στη Βουδαπέστη αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση

5η ημέρα : Βουδαπέστη – Αθήνα

Μετά το πρωινό λίγος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

 

 

Αναχώρηση

Ξενοδοχείο

Κόστος κατ’άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο

Επιβάρυνση μονοκλίνου

1 παιδί 2-12 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες

Παρατηρήσεις

09/04

GRAND HUNGARIA 4*

489 €

120 €

459 €

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

AQUINCUM 5*

559 €

190€

-

ΠΡΩΙΝΟ

30/04

GRAND HUNGARIA 4*

439€

120 €

409 €

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

AQUINCUM 5*

539 €

210 €

-

ΠΡΩΙΝΟ

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη - Αθήνα, με πτήσεις της AEGEAN*
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, με πρωινό ή ημιδιατροφή
  • Πανοραμική Ξενάγηση στη Βυδαπέστη και ολοήμερη εκδρομή Καμπή του Δούναβη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές,περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 145€
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

                                                                                                   

* AEGEAN

A3 878   ATHBUD 1510 1600

A3 879   BUDATH 1645 1935