Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 22/03

 

 

Διάρκεια: 4 ημέρες

Αναxωρήση: 22/03

Δίκαια την ονόμασαν «Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης». Αυτά που θα μείνουν από το ταξίδι στην όμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ… είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος…

 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων, την όμορφη Βουδαπέστη. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα γνωρίσουμε την Πλατεία Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο (εξωτερικά), το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, το Νησί της Μαργαρίτας, τον Πύργο των Ψαράδων και το Λόφο του Γκέλλερτ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη να θαυμάσετε τη θέα αλλά και μία όμορφη κρουαζιέρα στο Δούναβη, θα σας εντυπωσιάσουν!

 

2η ημέρα: Βουδαπέστη

Πρόγευμα.Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας στη Σκεπαστή Αγορά, καθώς αποτελεί μέρος από την καθημερινή ζωή των Ουγγαρέζων. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράστε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και ονομαστά τους κρασιά. Επίσης σας προτείνουμε μία βόλτα στο πολυβραβευμένο Ζωολογικό Κήπο ή μία επίσκεψη στην πλούσια Πινακοθήκη, καθώς και στο πολύ ενδιαφέρον «εσωτερικό» του Κοινοβουλίου. Μην παραλείψετε μία στάση για έναν απολαυστικό καφέ στα φημισμένα Καφέ GERBAEUD & NEW YORK.

 

3η ημέρα: Βουδαπέστη - Βιέννη (προαιρετικά)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη ή για όποιους επιλέξουν θα έχουμε αναχώρηση την εκδρομή μας στη ΒΙΕΝΝΗ, την όμορφη αυστριακή πρωτεύουσα. Κατά την άφιξη ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο (RING) με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστημίου και το Μπελβεντέρε. Θα επισκεφτούμε το παλάτι της «Σίσσυ» το Schönbrunn και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, καθαρού γοτθικού ρυθμού του 14ος αι. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για να απολαύσετε τον καφέ σας στα περίφημα βιεννέζικα ζαχαροπλαστεία, να γευτείτε το αυθεντικό σνίτσελ, να περπατήσετε στον εμπορικό πεζόδρομο της Kärtner Strasse, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα περίφημα σοκολατάκια Motsart & τις βιεννέζικες γκοφρέτες Mammer. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Βράδυ ελεύθερο για να απολαύσετε σε μία βόλτα την ουγγαρέζικη κουζίνα στα ποικίλα εστιατόρια της πόλης.

4η ημέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά - Αθήνα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτη στάση θα είναι στο χωριό των καλλιτεχνών, στον Άγιο Ανδρέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βίσσενγκρατ, όπου έχουμε τη δυνατότητα να γευματίσουμε (προαιρετικό) στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Εστεργκόμ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας, από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης αλλά και τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Οι αναμνήσεις από την πανέμορφη «Κόρη του Δούναβη» θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής μας.

 

 

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο: 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

2κλινο

Eπιβάρυνση

1κλινου 

* Παιδικό

(2– 12 ετών) 

MERCURE BUDA 4*

429 €

85 €

395 €

MARRIOTT 5*

469 €

130 €

440 €

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήσεις AEGEAN 
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
    • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Mercure Buda 4*
    • Πρωινό στο ξενοδοχείο Marriott 5* / δωμάτια με θέα στο Δούναβη
  • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (138 €)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, με ευθύνη του διοργανωτή