Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 25η Μαρτίου 2020 από 579,00

ΔΩΡΟ η   εκδρομή στη Βιέννη
Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 21/03 

Δίκαια την ονόμαζαν  παλιά «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Αυτά που θα μείνουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη… Eίναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη,  ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος…

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)  – Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και  αναχώρηση για την πόλη της Μουσικής  και πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα και μετά, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, είναι κεντρικό αξιοθέατο της πόλης,  με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι., σε βυζαντινό ρυθμό, ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα μεταφορά στη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Βουδαπέστη (Ξενάγηση Βούδας & Πέστης,  Εσωτερική ξενάγηση στο Κοινοβούλιο) //  «Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στο Δούναβη»

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή  μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, όπου υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου. Επόμενος σταθμός το Κοινοβούλιο. Πρόκειται ίσως για το πιο εντυπωσιακό κτίριο της πόλης. Έπειτα θα κατευθυνθούμε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσουμε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματθαίου, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Επόμενος σταθμός ο Λόφος του Γκέλλερτ και η Ακρόπολη ‹‹Citadella›› με το άγαλμα της Ελευθερίας και την συγκλονιστική θέα της Βούδας & της Πέστης. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο  Κοινοβούλιο όπου θα πραγματοποιήσουμε εσωτερική ξενάγηση, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

3η ημέρα: Βουδαπέστη (Περιπατητική ξενάγηση  στη Σκεπαστή Αγορά & στον  πεζόδρομο Vaci Utca)

Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη.  Θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για shopping με πάρα πολλές επιλογές.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά // Προαιρετικό Βασιλικό γεύμα στο Μεσαιωνικό εστιατόριο Renaissance  

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε (προαιρετικά) στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.

4η ημέρα: Βουδαπέστη (Ελεύθερη ημέρα)

Πρωινό. Ελεύθερη ημέρα για να χαρείτε την υπέροχη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

5η ημέρα: Βουδαπέστη -  Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

(2-12 ετών)

21/03

Mercure Korona 4*

579 €

+ 150 €

529 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Αegean Airlines
  • 1 βαλίτσα μέχρι 23 κιλά  & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • 4διαν/σεις στο Mercure Korona 4* sup με πρωινό σε μπουφέ
  • Εκδρομή στη Βιέννη
  • Ξενάγηση Βούδας & Πέστης  
  • Περιπατητική ξενάγηση στη  σκεπαστή αγορά και τον κεντρικό πεζόδρομο
  • Ξενάγηση στο Κοινοβούλιο (εσωτερικά)
  • Η είσοδος στο Κοινοβούλιο
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: € 155
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Πτήσεις  21/03

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

A3 860

Αθήνα – Βιέννη

09.10

10.30

A3 877

Βουδαπέστη – Αθήνα

10.15

13.15


Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • To 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη μέρα.