Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Χριστούγεννα 2019 από 499,00

ΔΩΡΟ η εκδρομή στη Βιέννη

Αναχωρήσεις: 22 /12,  5 ημέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης)     

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Άφιξη και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, την Πλατεία Ηρώων, την λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα,  τον Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες,  τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη οδό Vaci Utca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα  Καφέ Gerbeaud & New York. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στοn Δούναβη για να δούμε τα σπουδαιότερα κτίρια της πόλης φωτισμένα.

2η μέρα: Εσωτερική ξενάγηση στο Κοινοβούλιο &  Περιήγηση Σκεπαστή Αγορά- Vaci utca – Χριστουγεννιάτικές αγορές

Η σημερινή περιήγηση αρχίζει από το Κοινοβούλιο, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Συνεχίζουμε για το κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης, την πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης, στο τέλος της Váci utca. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα. Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, σοκολάτα και καρύδα. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

3η μέρα: Βουδαπέστη (Ελεύθερη ημέρα)

Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα για να μπορέσετε να περιδιαβείτε την πόλη, συμβουλευόμενοι πάντα τον αρχηγό σας. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στο γνωστό εστιατόριο BORKATAKOMBA και να περάσουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα & αίμα του Ταύρου !!!

4η μέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά – «Βασιλικό γεύμα»

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, περιοχή που φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε την γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας, από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο, φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη.

5η μέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη - Πτήση για την Αθήνα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την εκδρομή μας στη Βιέννη, την όμορφη αυστριακή πρωτεύουσα. Κατά την άφιξη ακολουθεί η περιήγηση της πόλης, κατά την διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Μπελβεντέρε, καθώς επίσης και το περίφημο θερινό ανάκτορο Σένμπρουν, το αγαπημένο παλάτι της Σίσσυ, με τους υπέροχους κήπους. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ρυθμό, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Φεραίου. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε τον καφέ σας στα περίφημα βιεννέζικα ζαχαροπλαστεία, να γευτείτε το αυθεντικό σνίτσελ, να περπατήσετε στα μαγαζιά του πεζόδρομου, αλλά και στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, μπροστά στο επιβλητικό Δημαρχείο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.  Οι πλούσιες εικόνες από την όμορφη Βουδαπέστη θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής σας. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλούς λόγους για να ξαναεπισκεφτείτε την κεντρική Ευρώπη!

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο:

 

Αναχωρήσεις

2κλινο

 1κλινο

Παιδικό 2-12 ετών

Ibis Styles Castle 3* sup 

€ 499

€ 599

€ 439

Mercure Korona  4* sup

 € 599

€ 759

€ 529

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις charter της Aegean Airlines
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφέ
  • 2 Ξεναγήσεις στη Βουδαπέστη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ξενάγηση μέσα στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας (περιλαμβάνεται η είσοδος)
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • «Βασιλικό» γεύμα στο εστιατόριο Renaissance με απεριόριστη κατανάλωση ποτών
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Βιέννη
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες - Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: 155 €
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

Σημειώσεις:

  • Με την κράτηση είναι απαραίτητη η αποστολή φωτοτυπίας ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Η συμμετοχή στο προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο, θα πρέπει να δηλωθεί, με την κράτησή σας, διότι κατόπιν ενδέχεται να μην υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις. Θα τηρηθεί προτεραιότητα στις κρατήσεις.

Πτήσεις με Charter της Aegean Airlines:

 

22/12

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

4026

06.40

07.40

26/12

ΒΙΕΝΝΗ  – ΑΘΗΝΑ

4025

20.30

23.50