Skip to main content

28η Οκτωβρίου ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – παραμυθένια ΜΠΡΙΖ απο 495,00

 28η Οκτωβρίου στη Βενετία του Βορρά...

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – παραμυθένια ΜΠΡΙΖ

4 ημέρες αεροπορικώς - Aναχώρηση 25/10

1η μέρα: Αθήνα-Άμστερνταμ

Άφιξη στο αεροδρόμιο “Schiphol” και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Το βράδυ σας προτείνουμε έναν περίπατο στην περίφημη RedLightDistrict, συνοδεία του έμπειρου ξεναγού μας για να απολαύσετε όλα τα πικάντικα θεάματα που προσφέρει η περιοχή. Τα διάσημα κόκκινα φώτα στις βιτρίνες είναι εντυπωσιακά απέναντι από τα κομψά και όμορφα παλαιά σπίτια στα κανάλια, ενώ ακόμη και τα παραμυθένια φώτα που ευθυγραμμίζονται με τις γέφυρες, τη νύχτα είναι χρωματισμένα κόκκινα.

2ημέρα: Άμστερνταμ (Ξενάγησηπόλης - Coster Diamonds – Museum Square)

Μετά το πρωινό αναχώρηση, για την περιήγησή μας στην μαγευτική πόλη του Άμστερνταμ. Ο παραδοσιακός “Μύλος του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το μουσείο ζυθοποιείας της “Heineken”, το επιβλητικό μουσείο ιστορίας και τέχνης “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά», ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Το μεσημέρι μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά σας. Θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα παρακολουθήσουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε μοναδικά ιστορικά «κομμάτια». Μετά το τέλος της επίσκεψης σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα φημισμένα μουσεία Van Gogh (εισιτήριο 14€) και Rijks (εισιτήριο 12,5€) που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Έχουμε μεριμνήσει έτσι ώστε οι πελάτες μας να μην περιμένουν στις ουρές κατά την είσοδο τους στα μουσεία, ενώ ο συνοδός θα είναι στην διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης σας.Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην Rembrandtplein με τα μπαράκια, τις καφετερίες και τα club, ή στην Leidseplein με τα εστιατόρια, τα coffeeshopsκαι τους πλανόδιους μουσικούς.

3η μέρα: Άμστερνταμ – Μπριζ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε μια από τις ομορφότερες μικρές και μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, τη παραμυθένια Μπριζ. Ευρώπης. Συχνά αποκαλείται Βενετία του Βορρά λόγω των πολλών καναλιών – τίτλο που τιμητικά διεκδικούν κι άλλες πόλεις, βέβαια. Το ιστορικό της κέντρο είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το κέντρο της πόλης με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα του, τα κανάλια που κάνουν κυκλικές διαδρομές και τις μικρές γέφυρες που ενώνουν τα διάφορα σημεία του θα μας μας μαγέψει. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, γοτθκού ρυθμού, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σαλβατόρ (Saint/ Sint Salvator Cathedral) που είναι από τα παλιότερα κτίσματα της πόλης και φυσικά κύρια εκκλησία της Μπριζ, την εκκλησία της Κυρίας μας (Church of our Lady) αλλά και τη Βασιλική του Αγίου Αίματος (Basilica of Holy Blood). Σημείο αναφορά της πόλης είναι η πλατεία της Αγοράς (Grote Markt). Η πλατεία πλαισιώνεται από όμορφα κτίρια όπως το δικαστικό μέγαρο της δυτικής Φλάνδρας και το καμπαναριό (belfry of Bruges ή Belfort).  Η θέα από το καμπαναριό είναι μοναδική, είναι επισκέψιμο με κάποιο σχετικό αντίτιμο. Τα κτίρια σε όλες τις πλευρές είναι σαν καρτ-ποστάλ, ενώ επί της πλατείας θα συναντήσουμε αρκετά καφέ και εστιατόρια. Επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ.

4η μέρα : Άμστερνταμ (προαιρετική εκδρομή Marken & Volendam ) –Αθήνα

Πρωινό και η ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε τα τα γνωστά, ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου χωριού, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam.Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου "η μικρή Ολλανδέζα", ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως φτιάχνουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε την δυνατότητανα δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή στη πόλη του Άμστερνταμ και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 495€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 140€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:         

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις με την TRANSAVIAAIRLINES*

3 διαν/σειςσεξενοδοχείο 4* : BEST WESTERN BLUE TOWER / MERCURE AMSTERDAM CITY

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ καθημερινα.

Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο εξωτερικού.

Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης.

Hμερήσια εκδρομή στη Μπριζ.

Υπηρεσίες τοπικού ελληνόφωνου ξεναγού.

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150

Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Προαιρετική εκδρομή στα Ψαροχώρια Marken– Volendam με κόστος συμμετοχής 30€ (από Ελλάδα).

                          

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ TRANSAVIAAIRLINES*

25/10/2014 HV 6866 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 11.50π.μ.-14.20μμ.

28/10/2014 HV 6867 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ 16.15μ.μ.– 20.35μ.μ.