Skip to main content

Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, από 680,00 - Καλοκαίρι 2014

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ
(ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)

6 μέρες

Βρυξέλλες (3 διαν.) – Λουξεμβούργο - Γάνδη – Μπρυζ - Ρόττερνταμ - Ντελφτ - Χάγη - Άμστερνταμ (2 διαν.) – Μίνι κρουαζιέρα στα Κανάλια

Μια ‘εκτός ρεύματος’ ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στην Βόρεια Ευρώπη αποτελούν οι 3 χώρες της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και του Βελγίου. Πρώτη σε ενδιαφέρον έρχεται η ‘Βενετία του Βορρά’ το Άμστερνταμ για τα πολλά κανάλια και τα γεφύρια του, τα σαν παιχνιδόσπιτα ψηλόλιγνα πολύχρωμα κτίρια, τα αρχοντικά και τα παλάτια του και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του. Ένα σμάρι από γνωστές γραφικές αλλά και μοντέρνες πόλεις όπως η Χάγη, το Ρότερνταμ, η Ντελφτ, τα ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν, συμπληρώνουν τη γοητεία των ‘Κάτω Χωρών’. Οι Βρυξέλλες της Ενωμένης Ευρώπης και τα δύο ελκυστικά κοσμήματα - ιστορικές πόλεις της Γάνδης και Μπρυζ, προσθέτουν σημαντικά στον ταξιδιώτη, μαζί με την μικρή σε διάρκεια αλλά μεστή σε ενδιαφέρον επίσκεψη στην λιλιπούτεια χώρα του Δουκάτου του πανέμορφου Λουξεμβούργου.

1. ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και στη συνέχεια ξενάγηση στη Βελγική πρωτεύουσα. Θα δούμε την Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα σπίτια των συντεχνιών, το  Βασιλικό Παλάτι, τον Καθεδρικό Ναό, το Δικαστικό Μέγαρο, το άγαλμα Μάνεκεν Πις, σύμβολο της πόλης, το Ατόμιουμ και τέλος τα υπερσύγχρονα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για προαιρετικές επισκέψεις ή αγορές. Σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης, με έργα Φλαμανδών και άλλων ζωγράφων.

2. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα η ολοήμερη εκδρομή μας θα μας φέρει στο μικροσκοπικό κράτος του Λουξεμβούργου. Θα δούμε τα εντυπωσιακά τείχη της πόλης με τους πυργίσκους και τις τάφρους τους, τον Καθεδρικό ναό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τη γραφική ψαραγορά, κ.ά. Στον ελεύθερο χρόνο περπατήστε στους πεζόδρομους της παλιάς πόλης και στην όμορφη Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Επιστροφή στις Βρυξέλλες το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη Βελγική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

3. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή για να επισκεφθούμε τις δύο ίσως πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου. Πρώτα τη Γάνδη με το κάστρο Γκραβενστήν, τα σπίτια των συντεχνιών, την Γκραν Πλας, τον καθεδρικό ναό και το εντυπωσιακό καμπαναριό της. Συνεχίζουμε με την Μπρυζ, με τα μεγαλόπρεπα μεσαιωνικά κτίρια που καθρεφτίζονται στα γραφικά της κανάλια, όπως ο Πύργος της πόλης με το περίφημο Ρολόι και ο Καθεδρικός της Ναός. Χρόνος ελεύθερος για επισκέψεις ή φαγητό. Επιστροφή στις Βρυξέλλες.

4. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - (ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΝΤΕΛΦΤ- ΧΑΓΗ) – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αποχαιρετάμε τις Βρυξέλλες και αναχωρούμε για το Άμστερνταμ, την πόλη του Ρέμπραντ και του Βαν Γκονγκ (216 χλμ). Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ρόττερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, με την εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου και το παλιό του Δημαρχείο, τη Ντελφτ που φημίζεται για την κατασκευή της "μπλε" πορσελάνης και τέλος τη Χάγη, διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, με τα θερινά ανάκτορα και το πασίγνωστο Διεθνές Δικαστήριο. Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ξενάγηση του Άμστερνταμ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Νταμ, τα βασιλικά ανάκτορα, το Δημαρχείο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Εθνικό Μουσείο, τη Συναγωγή και άλλα αξιοθέατα. Προαιρετική επίσκεψη (δωρεάν) σε αδαμαντοκοπείο όπου θα παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας διαμαντιών. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο Ρικς, με πίνακες του Ρέμπραντ, του Βερμέερ και άλλων ζωγράφων, ή το μουσείο Βαν Γκογκ με έργα του μεγάλου ιμπρεσιονιστή (που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το αδαμαντοκοπτείο). Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια της πόλης, που είναι κυριολεκτικά κτισμένη πάνω στο νερό.  Για το βράδυ μπορείτε να βγείτε στην πλατεία Λίτζε, για φαγητό και ποτό.

6. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -  ΑΘΗΝΑ  
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Λίγος χρόνος ελεύθερος στην Ολλανδική πρωτεύουσα. Αν το επιτρέπει η ώρα πτήσης, αποφασίστε μια εκδρομή μισής μέρας μέχρι τα κοντινά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που διατηρούν την παλιά τους μορφή. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονό

κλινο

Παιδί

(2-11 ετών)

Φόροι, Ασφαλ.

& άλλα

Κατηγορία

Ξενοδοχείων

13 – 16/6

27/6 –02/7

 680*

820*

630*

 

155

Aegean

Τransavia

NH Stephanie (BRU)4* & Best Western Blue Tower(AMS) 4*

730

870

680

Κάθε ΠA με A3

Κάθε ΠΕ με HV

01/7 έως 31/8

 680*

820*

630*

Brussels city Centre (BRU)4*

& NH Musica (AMS) 4*

730

870

680

Κάθε ΠA με A3

Κάθε ΠΕ με HV

01/7 έως 31/8

  768*

 960*

718*

NH Grand Sablon (BRU) 4* & NH Barbizon 5* NH/ Amsterdam centre 4* (AMS)

808

999

758

 

 * SMART PRICE: για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση, για περιορισμένο αριθμό θέσεων.



Σημειώσεις:  1) Σε ορισμένες αναχωρήσεις, το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα και με πτήσεις από/προς Βρυξέλλες, 2) Η σειρά των ξεναγήσεων και επισκέψεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και ανάλογα των ωρών πτήσεων, 3) Απαραίτητα διαβατήρια νέου τύπου σε ισχύ ή ταυτότητες με λατινικά στοιχεία.

Περιλαμβάνονται:
•    Aεροπορικά εισιτήρια με την Αegean (Αθήνα – Βρυξέλλες – Αθήνα) ή τη Transavia (Αθήνα –  Άμστερνταμ – Αθήνα)
•    Διαμονή σε 4* & * 5* ξενοδοχεία (3 διαν/σεις στις Βρυξέλλες, 2 διαν/σεις στο Άμστερνταμ)
•    Πρόγευμα καθημερινά
•    Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις στο Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ, Λουξεμβούργο, Ρότερνταμ, Ντελφτ, Χάγη
•    Δώρο Μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ
•    Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού
•    Τοπικός ελληνόφωνος αντιπρόσωπος
•    ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας € 155 συνολικά. Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήματα, και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Πτήσεις με την Aegean Airlines: Αθήνα -Βρυξέλλες 08.40-11.00  / Βρυξέλλες – Αθήνα 20.00-00.10

Πτήσεις με την Τransavia Airlines: Αθήνα -Άμστερνταμ 10.40-13.10  / Άμστερνταμ – Αθήνα 16.15- 20.35