Skip to main content

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ Πάσχα 2020 από 599,00

16 - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
5 μέρες

 1η μέρα : Αθήνα - Άμστερνταμ - Μάρκεν - Βόλενταμ

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για το Διεθνές αεροδρόμιο 'Schiphol' του Άμστερνταμ. H πανοραμική περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα μας αποκαλύψει μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, τόσο ρομαντική διαχρονικά όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Το Άμστερνταμ είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες! Τόσο πρωτοποριακό και ιδιαίτερο που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Η διαδρομή θα μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ διπλά στις όχθες του ποταμού Άμστελ. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του 'διάσημου' ποταμού, και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Στο κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια και αμέτρητα περιφερειακά, και στην πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο 'Coster Diamonds', όπου θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά κομμάτια καθώς & πληθώρα διαμαντιών από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Στην συνεχεία θα περιηγηθούμε στο Βόλενταμ και θα κάνουμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του, εκεί όπου τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα & τυρί, ξεκινώντας έτσι το 'ταξίδι τους' για της αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου και κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου 'η μικρή Ολλανδέζα', ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους!

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

2η μέρα : Άμστερνταμ Shopping Experience & Υπαίθριες Αγορές

Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του και μέρα στο Άμστερνταμ δεν είναι πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε κάποια από τις υπαίθριες αγορές για να ζήσετε την ατμόσφαιρα της πόλης μέσα από τους κατοίκους του! Το υπαίθριο παζάρι στο 'Waterlooplein' οπού παραδοσιακά είναι η παλιότερη υπαίθρια αγορά του Άμστερνταμ και στο πολύχρωμο παζάρι των λουλουδιών πάντα υπάρχει κάτι νέο για να δείτε. Άπειρες επιλογές από ρούχα, αντίκες και αντικείμενα από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Πανέμορφα υφάσματα, μοντέρνα ρούχα, κλωστοϋφαντουργικά, δερμάτινα είδη, κοσμήματα, διακοσμητικά, και πάσης φύσεως φρέσκα λαχανικά, φρούτα, λουλούδια και φυτά. Μπορείτε να γευθείτε επίσης τις παραδοσιακές νόστιμες βάφλες με σιρόπι, ψάρι, όπως και τις παραδοσιακές πατάτες τηγανίτες του Άμστερνταμ!  Η πληθώρα προϊόντων συνεχίζετε στους φημισμένους εμπορικούς πεζόδρομους, την Kalverstraat (Πρώτος Εμπορικός Πεζόδρομος της Ευρώπης) και την P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας αλλά και στην περιοχή Jordaan με τους φημισμένους «Εννέα δρόμους» Περαιτέρω επιλογές, όπως επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, στους βοτανικούς κήπους, στο μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποια από τις άπειρες γκαλερί ή μουσεία. Απολαύστε την βόλτα σας κατά μήκος των καναλιών σε μια πόλη με απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς!

3η μέρα : Άμστερνταμ

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας,

4η μέρα : Προαιρετικά, Ρότερνταμ, Χάγη, Ντέλφτ, Πάρκο Τουλίπες Κeukenhof

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Στην σημερινή προαιρετική εκδρομή μας (κόστος ατομικό), θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις 2 εξίσου μεγαλύτερες Ολλανδικές πόλεις, Ρότερνταμ & Χάγη, την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ, όπως & το πάρκο με τις τουλίπες Κeukenhοf. To Πάρκο Κeukenhof είναι ανοιχτό μόνον για 2 μήνες το χρόνο την άνοιξη. Θα θαυμάσουμε στον όμορφο κήπο τα πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα, που μαζί με τις εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση συνθέτουν μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων σ ’ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. Χάγη, Πόλη 'Οικοδέσποινα' του Ολλανδικού Κοινοβουλίου & Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή! Ολλανδική πόλη. Ρότερνταμ, Φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus', παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Ντέλφτ, H πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους. Μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, σε μεταφέρει σε μια 'άλλη εποχή!' Αυτά μαζί με πολλές κοινωνικό-οικονομικές πληροφορίες, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γνωριμία μας με την υπόλοιπη χώρα. (Κόστος Εκδρομής 85€, Είσοδος Πάρκου 17,5€)

5η ημέρα : Άμστερνταμ - Αθήνα

Πρωινό, παράδοση των δωματίων & ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την απογευματινή  πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

599 €

Μονόκλινο

799 €

Παιδικό έως 12 ετών

569 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Άμστερνταμ - Αθήνα με KLM Airlines
  • 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείοo OZO Amsterdam Hotel 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
  • Εκδρομή στα Ψαροχώρια Μάρκεν-Βόλενταμ
  • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων €165
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων 
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς καμιά παράληψη.