Skip to main content

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ & ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ!!! ΑΠΟ 267,00

28/2-4/3 & 22-26/3

Οδοιπορικό στη Θράκη & στα βήματα των Σουλτάνων

Με διαμονή & στην Αδριανούπολη & Σάββατο Αποκριάς: Δείπνο με μουσική & πρόγραμμα οριεντάλ!

1η μέρα: Αθήνα-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Πάρτε μαζί σας φρέσκο καφέ, το γνωστό σουτζούκ λουκούμ, αλλά και τα διάσημα στραγαλάδικα. Συνεχίζουμε για τη μοναδική Αλεξανδρούπολη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Nefeli 4* και δείπνο.

2η μέρα: Αλεξανδρούπολη-Ραιδεστός-Αδριανούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για τον τελωνειακό σταθμό των Κήπων, απ’ όπου θα περάσουμε στην Τουρκία με κατεύθυνση προς τον Αίνο (ή Ενέζ). Θα δούμε τα ερείπια του κάστρου και του ναού της Αγίας Σοφίας που μετατράπηκε σε τζαμί. Προχωρούμε προς τα παράλια της Προποντίδας και την παραθαλάσσια Ραιδεστό (από το 1922 στην κατοχή της Τουρκίας). Συνεχίζουμε για την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη. Γνωριμία με την πόλη και άφιξη στο ξενοδοχείο Margi Hotel 5*. Δείπνο.

3η μέρα: Μουσείο Υγείας-Σελιμιγιέ Τζαμί-Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας της Αδριανούπολης, ένα εκπληκτικό συγκρότημα κτιρίων του 15ου αιώνα, όπου θεράπευαν τους ψυχικά ασθενείς. Ακολουθεί περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε και το Σελιμιγιέ Τζαμί, με το μεγαλύτερο τρούλο στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, ψώνια και φαγητό. Δοκιμάστε τζιέρια (σπεσιαλιτέ με συκωτάκια), κιοφτέ, ανατολίτικα γλυκά ή εναλλακτικά μια επίσκεψη σε χαμάμ. Επιστροφή. Δίπλα στο ξενοδοχείο λειτουργεί εκπτωτικό χωριό.

4η μέρα: Κάραγατς - Σουφλί - Διδυμότειχο - Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για τα σύνορα. Πέρασμα από το Κάραγατς, γνωστό και ως παλιά Ορεστιάδα, σήμερα προάστιο της Αδριανούπολης. Έχοντας περάσει σε Ελληνικό έδαφος θα κατευθυνθούμε στο Σουφλί, με τα μεταξωτά του, για να καταλήξουμε στο Διδυμότειχο. Τελικός προορισμός η Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο Nefeli 4*. Δείπνο.

5η μέρα: Λίμνη Βιστωνίδα (Πόρτο Λάγος)-Ξάνθη-Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε για τη Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος. Συνεχίζουμε για Ξάνθη. Περπατήστε στα σοκάκια, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο και βέβαια να αγοράσετε τοπικά γλυκά. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Μεταφορές, περιηγήσεις με πούλμαν • 2 διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο Nefeli 4* • 2 διανυκτερεύσεις στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο Margi 5* Ημιδιατροφή - το ένα δείπνο γλέντι με μουσική και χορό οριεντάλ • Ασφάλεια αστικής ευθύνης • Αρχηγός/συνοδός • Κατά τη διαμονή σας στο Margi Δωρεάν πισίνα, χαμάμ και Jacuzzi. • Απαραίτητα ταυτότητα νέου τύπου ήδιαβατήριο.

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

28/2-4/3 5ήμερη πούλμαν

279

241

351

22-26/3 5ήμερη

πούλμαν

267

230

340