Skip to main content

«Ονειρούπολη» Δράμας ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013/2014

22-26/12, 23-26/12 & 30/12-2/1

«Ονειρούπολη» Δράμας - ΑΠΟ 219 ΕΥΡΩ

Αμφίπολη-Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά-Σέρρες-Λίμνη Κερκίνη-Άνω Πορόια-Μονή Εικοσιφοίνισσας-Δράμα

1η μέρα: Αθήνα-Σέρρες
Πρωινή αναχώρηση για τις Σέρρες, με την όμορφη κεντρική πλατεία και το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Ενυδρείο Βυρώνειας-Λίμνη Κερκίνη-Άνω Πορόια
Μετάβαση στο Πετρίτσι, όπου δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας (έξοδα ατομικά), με ψάρια του γλυκού νερού και σπάνια ερπετά. Προχωρούμε στη μαγευτική Κερκίνη (έξοδα ατομικά) και αν μας το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφθούμε τον υγρότοπο, ενώ θα αγναντέψουμε τη θέα στη λίμνη από τα Άνω Πορόια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Μονή Εικοσιφοίνισσας-Αμφίπολη-Δράμα (Ονειρούπολη)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας,έναν από τους ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε για την Αμφίπολη, περνώντας την παλιά γέφυρα του Στρυμόνα, συναντάμε το άγαλμα του Λέοντα της Αμφίπολης, θα επισκεφθούμε το μουσείο στην αρχαία πόλη (έξοδα ατομικά, εφόσον είναι ανοικτό). Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη Δράμα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», ένα πραγματικό χωριό του Αϊ-Βασίλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου- Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μονή Τιμίου Προδρόμου, εφάμιλλη με τις μονές του Αγίου Όρους σε κειμήλια, χτισμένη σε μια κατάφυτη χαράδρα, με μεγάλη ιστορική αξία. Συνεχίζουμε για το Όρος Βροντού, όπου σε υψόμετρο 1.600 μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επίσκεψη στο γραφικό χωριό του Αγίου Γιάννη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Σέρρες-Αθήνα
Αναχώρηση για Αθήνα. Εάν καταστεί εφικτό θα κάνουμε στάση στον Λαχανά για επίσκεψη στο μουσείο της ομώνυμης ιστορικής μάχης.

Περιλαμβάνονται:

√ Διαμονή στο ξενοδοχείο

√ Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις που αναφέρονται

√ Ημιδιατροφή εκ των οποίο το 1 δείπνο Ρεβεγιόν 24/12 με DJ & 31/12 με ζωντανή μουσική

√ Αρχηγός/συνοδός

Συνοπτικό 4ήμερης

1η μέρα: Αθήνα-Σέρρες

2η μέρα: Ενυδρείο Βυρώνειας-Λίμνη Κερκίνη Άνω Πορόια

3η μέρα: Μονή Εικοσιφοίνισσας-Αμφίπολη-Δράμα (Ονειρούπολη)

4η μέρα: Σέρρες-Αθήνα

SIRIS HOTEL 4*

Μέσα στη φύση, πάνω σε λόφο κοντά στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, λίγα μόνο λεπτά από τις Σέρρες (4 χλμ.). Διαθέτει 72 δωμάτια, 6 δίχωρες και 2 τρίχωρες σουίτες. Όλοι οι χώροι είναι κομψά διακοσμημένοι. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άνεση, τη λειτουργικότητα και την καθαριότητα για εγγυημένη ευχάριστη διαμονή. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και σας προσφέρουν απολαυστική θέα από το μεγάλο μπαλκόνι.

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

*Παιδί 0-6

Παιδί 6-12

23-26/12 & 30/12-2/1 4ήμερη πούλμαν

219

201

270

112

152

22-26/12 5ήμερη πούλμαν

266

243

337

128

183

*Παιδί έως 6 ετών στο κρεβάτι των γονέων