Skip to main content

Πολιτιστικό οδοιπορικό στη Σαμοθράκη & τη Θράκη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013

Πολιτιστικό οδοιπορικό στη Σαμοθράκη & τη Θράκη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013

Αναχώρηση: 20, 27 Ιουλ. & 24, 31 Αυγ. & 7, 14, 21 Σεπτ.

ΑΠΟ 419.00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

     01Μέρα:
Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30) για την μεγάλη γη, την Θράκη. Άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο μας THRAKI PALACE 5* στην Αλεξανδρούπολη και τακτοποίηση στα δωμάτια του. Μπουφέ Δείπνο.
    02Μέρα:
Κάστρα Άβαντα - Σπήλαιο Αγίων Θεοδώρων - Αισύμη - Παραδοσιακός Οικισμός Σαρακατσάνων - Λεπτοκαρυά - Μεγάλο Δέρειο - Ρούσσα “Τεκές” - Γονικό
Πρόγευμα μπουφέ και γνωριμία με το ορεινό τμήμα του Νομού Έβρου. Αρχικά θα επισκεφτούμε τα βυζαντινά κάστρα του Άβαντα και στη συνέχεια ανεβαίνοντας 73 σκαλοπάτια και πλατύσκαλα το για τους πολλούς άγνωστο Σπήλαιο των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο μετατράπηκε σε βυζαντινό ναό πριν 1000 περίπου χρόνια για να θαυμάσουμε τον βυζαντινό αγιογραφικό του διάκοσμο που σώζεται μέχρι σήμερα. Μετά θα διασχίσουμε τα “στενά του Άβαντα”, γνωστά και ως “Τέμπη του Έβρου”, για να μεταβούμε στον παραδοσιακό οικισμό των Σαρακατσάνων κοντά στην Αισύμη και τη Λεπτοκαρυά. Μέσω Μεγάλου Δερείου θα κατευθυνθούμε προς τα χωριά Ρούσσα & Γονικό, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Τεκέ του Κιζίλ Ντελή, που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον δερβίση Σεγγήτ Αλή Σουλτάν. Συνεχίζοντας προς το ύψωμα Χίλια, θα δούμε σπάνιους μεγαλιθικούς τάφους τύπου Ντόλμεν, 9ου αι. π.Χ., καθώς και βραχογραφίες του 1100 π.Χ., που επιβεβαιώνουν την παράδοση που θέλει τον Ορφέα να έζησε εδώ! Χρόνος για γεύμα σε παραδοσιακό ταβερνάκι και επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη για περίπατο δίπλα στα όμορφα νεοκλασικά στην πλατεία Μητροπόλεως και τον επιβλητικό Φάρο, το σήμα κατατεθέν της στην παραλία. Το βράδυ δείπνο.
    03Μέρα:
Διδυμότειχο - Αλεποχώρι - Δοξιπάρα - Πεντάλοφος - Ορμένιο - Άρδας - Ορεστιάδα
Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στον βόρειο Έβρο, ξεκινώντας από την πόλη των κάστρων, το βυζαντινό Διδυμότειχο. Θα δούμε το νέο βυζαντινό Μουσείο και στη συνέχεια το Κάστρο, το Μεγάλο Τέμενος, και την Πινακοθήκη. Συνεχίζουμε στα σύνορα με την Βουλγαρία για το ακριτικό Αλεποχώρι, όπου θα επισκεφτούμε τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου με σπάνιες τοιχογραφίες, που σώζονται έως τις μέρες μας. Παραδίπλα στην Μικρή Δοξιπάρα, θα επισκεφθούμε τον μοναδικό στην Ελλάδα σαν “υπαίθριο Μουσείο” ταφικό τύμβο, με άλογα και άμαξες. Χρόνος για γεύμα στον Πεντάλοφο σε αγροτουριστικό εστιατόριο με παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα και διασχίζοντας το Ορμένιο, στο βορειότερο σημείο της χώρας μας, θα κάνουμε στάση δίπλα στις όχθες του Άρδα ποταμού, για να απολαύσουμε τον απογευματινό
μας καφέ, σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς! Σε απόσταση αναπνοής είναι η Αδριανούπολη… Μέσω Ορεστιάδας, επιστρέφουμε στην Αλεξανδρούπολη. Το βράδυ δείπνο.
     04Μέρα:
Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Καμαριώτισσα - Χώρα.
Απολαυστικό πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σαμοθράκη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ΝΙΚΙ ΒEACH 3*. Η Χώρα απέχει έξι χλμ. από το λιμάνι. Την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, απόκρυφα καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των «αϊτσένιων» οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Επόμενη στάση μας είναι η Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσεται στην ομώνυμη εκκλησία. Το μεγάλο λιμάνι της Σαμοθράκης και παράλληλα κόμβος από όπου ξεκινούν οι βασικές οδικές αρτηρίες για τις δύο πλευρές του νησιού. Στο ακρωτήρι δίπλα στη μικρή λιμνοθάλασσα – υδροβιότοπο του Αγ.Ανδρέα, δεσπόζουν οι ανεμογεννήτριες. H Καμαριώτισσα είναι κατά την καλοκαιρινή περίοδο κέντρο του κοσμοπολίτικου νησιού και αποκαλείται το μαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στην Καμαριώτισσα με το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης.
    05Μέρα:
Σαμοθράκη - Βάθρες.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις άλλες αναρίθμητες ομορφιές του νησιού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι Βάθρες, στους Καταρράχτες του Φονιά, τους Πύργους των Γκατελούζι, το Μυστηριακό Περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου (περιπατητική εκδρομή). Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στα Θέρμα για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις (καβρουμάς). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
    06Μέρα:
Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη - Ζώνη (Μεσημβρία) - Πετρωτά- Μαρώνεια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Άβδηρα - Καβάλα
 Μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο μέσω Μάκρης & Δικέλλων, θα βρεθούμε στα ερείπια της Αρχαίας Ζώνης - Μεσημβρίας, μιας αρχαίας ελληνικής πόλης του 7ου αι. π.Χ., χτισμένη σύμφωνα με το “Ιπποδάμειο” σύστημα. Διασχίζοντας έναν απέραντο ελαιώνα και υπέροχα τοπία με μαγική θέα στη θάλασσα, θα περάσουμε την παραλία Πετρωτών και θα επισκευθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαρώνειας (καιρού επιτρέποντος). Εκεί, μεταξύ άλλων θα δούμε την Οικία με το Ψηφιδωτό, το Ρωμαϊκό Πρόπυλο, το Αρχαίο Λιμάνι και το Αρχαίο Θέατρο, που είναι και το καλύτερα σωζόμενο σε ολόκληρη την Θράκη. Αφού διασχίσουμε τις εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ροδόπης και το παραθαλάσσιο Φανάρι, θα βρεθούμε στο μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος με τον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών που προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η γενέτειρα του Δημόκριτου, τα Άβδηρα, όπου θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα ωραιότερα περιφερειακά αρχαιολογικά μουσεία της Ευρώπης, με σπουδαία ευρήματα και χρυσά κτερίσματα από τις ανασκαφές της Αρχαίας Ελληνικής πόλης. Άφιξη στην γραφική παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, οπωσδήποτε τα κάστρα αλλά και το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί και ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελών προδιαγραφών EGNATIA HOTEL 4* Sup. το βράδυ δείπνο.
07    Μέρα:
Καβάλα - Αθήνα.
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση από την πανέμορφη πόλη της Καβάλας ακολουθώντας τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 
Τιμή κατ’ άτομo με πούλμαν με ημιδιατροφή
Αναχώρηση: 20, 27 Ιουλ. & 24, 31 Αυγ. & 7, 14, 21 Σεπτ.
                    
     20/7    27/7 & 24/8    31/8    7, 14, 21/9
Δίκλινο    450    465    435    419
3ο άτομο    405    420    385    370
3ο άτομο έως 12 ετών    325    325    295    295
Μονόκλινο    560    585    535    510
                    


*Στο NIKI BEACH 3ο άτομο ενήλικας ή παιδί έως 12 ετών μεταφέρει την οικογένεια σε τρίκλινο θέα θάλασσα.
Επιβάρυνση για δίκλινο ή μονόκλινο δωμάτιο με θέα θάλασσα στο NIKI BEACH €10 το δωμάτιο,
τη διανυκτέρευση. Σημείωση: Για τις αναχωρήσεις 20/7 και Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα
πραγματοποιείται αντίστροφα.
Παροχές THRAKI PALACE:
     Welcome drink κατά την άφιξη.
     Priority allocation δωματίων.
     Δέσμευση ξαπλώστρας στην παραλία και στην εξωτερική πισίνα (upon request).
     Δωρεάν ένα house cocktail καθημερινά στο pool bar της εξωτερικής πισίνας.
     ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες THALASSO & WELLNESS SPA.
     Δωρεάν χρήση γυμναστηρίου με την επίβλεψη γυμναστή.
     ΔΩΡΕΑΝ χρήση THERMAL SPA SUITE με 4 experience showers.
     Παροχή ερμαρίων με μπουρνούζι, παντόφλες & πετσέτα.
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές - εκδρομές με πολυτελές πούλμαν.
     Εισιτήρια πλοίου Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.
     Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο THRAKI PALACE 5* στην Αλεξανδρούπολη & δύο (2) διανυκτερεύσεις στο NIKI BEACH 3* στη Σαμοθράκη και μία (1) διανυκτέρευση στο EGNATIA HOTEL 4*SUP στην Καβάλα.
     Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά στο THRAKI PALACE και το LUCY, πρωινό στο NIKI BEACH ένα γεύμα & ένα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο της Σαμοθράκης (ημιδιατροφή).
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών.
     Αρχηγός / Συνοδός
     Φ.Π.Α.