Skip to main content

Χριστούγεννα στην Ξάνθη και στην Ονειρούπολη Δράμας, με διαμονή στην Ξάνθη | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 399

Αναχώρηση: 22/12

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην πόλη με τα χίλια χρώματα, γνωστή κι ως «Κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης», την Ξάνθη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ξάνθη – – Δράμα με Ονειρούπολη Δράμας - Ξάνθη

Πρωινό και ξεκινάμε για να επισκεφτούμε την όμορφη Δράμα, μια πόλη απλή και ανοιχτόκαρδη, θα μας προσφέρει ζεστασιά, φιλοξενία και θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της και τα μυστικά της. Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα νερά που αναβλύζουν, δίνοντας ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα, θα μας θυμίσουν πόσο όμορφη είναι η απλότητα της φύσης στη Μακεδονία. Οι νερόμυλοι και οι καπναποθήκες του παρελθόντος θα μας γυρίσουν στην αγνότητα του χθες.

Στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, ένα Χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σκηνικό στήνεται εκεί για μικρούς και μεγάλους. Είναι η «Ονειρούπολη». Στον χώρο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δράσεων για τα παιδιά, να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να ταξιδέψουν με τα τρενάκια στο παραμυθένιο χωριό και να απολαύσουν ποικιλία από ροφήματα και εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ξάνθη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, θα συνεχίσουμε για το Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επόμενο προορισμό το Διδυμότειχο. Αυτή η πόλη ήταν ανέκαθεν σημαντικό σταυροδρόμι στα περάσματα Δύσης - Ανατολής και θεωρείται η πύλη των Βαλκανίων, καθώς δίπλα περνάει ο Έβρος ποταμός και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με την Ορεστιάδα, τη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1923 από Έλληνες π ρόσφυγες που κατάγονταν από την περιοχή της Αδριανούπολης και κυρίως από το προάστιό της, το Καραγάτς, το οποίο παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ξάνθη – Πομακοχώρια – Κομοτηνή –Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη

Μετά το πρωινό η μέρα μας ξεκινάει για να γνωρίσουμε κι άλλα όμορφα μέρη της Θράκης. Πρώτος μας σταθμός τα πομακοχώρια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποιο από αυτά. Φτωχά αλλά συνάμα ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Συνεχίζουμε με την Κομοτηνή. Την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχει η Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ξάνθη – Δράμα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Ξάνθης και με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

  

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023- Τιμή από 399€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 399 € 0 €
  Twin Room 399 € 0 €
  Triple Room 399 € 0 €
  Single Room 489 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Le Chalet 4* ή Nestos 3*στην Ξάνθη, ανάλογα με την αναχώρηση.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 4 πρωινά & 4 δείπνα).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.