Skip to main content

Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ η …μεγαλοπρεπής! 5,6 ημέρες Χριστούγεννα Φώτα 2023 από 436

Mε επίσκεψη και στα ∆ΑΡ∆ΑΝΕΛΙΑ!!!

Αναχωρήσεις: 22/12 & 4/1

 

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5* και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Σουφλί – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Ξενάγηση στο "Μουσείο τέχνης μεταξιού" και ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία. Αναχώρηση για τις ακριτικές Καστανιές ακολουθώντας τη διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Έβρο. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος, αγορές από τα Duty free και φτάνουμε στην Αδριανούπολη. Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης και βλέποντας όλα τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Margi Hotel 5*, ελεύθερος χρόνος για αγορές στα γειτονικά εμπορικά κέντρα και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

3η μέρα: Κάραγατς - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με την Αδριανούπολη, την επί ένα αιώνα -σχεδόν- πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο προάστιο Κάραγατς θα επισκεφτούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Όριαν Εξπρές, καθώς και το μνημείο της Λοζάνης. Επόμενη επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Υγείας, που στεγάζεται σε κτήριο του 15ου αιώνα, έργο του σουλτάνου Βαγιαζήτ ΙΙ. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το επιβλητικό τέμενος Σελιμιγιέ του 16ου αιώνα, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου με τον μεγαλύτερο τρούλο και τέσσερις μιναρέδες 75 μέτρων, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα θαυμάσουμε το Εσκί τζαμί, το Μπεζεστένι, το Κερβάν Σαράι, τον κεντρικό πεζόδρομο Σαρακλάρ και τη μεγάλη κλειστή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα. Αναρίθμητα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφέ στη διάθεση μας για να γευτούμε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκά ανατολής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό μεζέ τζιγέρι, τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι, που μόνο εδώ θα βρείτε. Ελεύθερος χρόνος να ανακαλύψετε τα μυστικά, τις γεύσεις και τα αρώματα της ανατολής. Το βράδυ εορταστικό δείπνο σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική, γλέντι και χορό οριεντάλ!

 

4η μέρα: Αδριανούπολη

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στην Αδριανούπολη. Αξίζει να απολαύσετε ένα παραδοσιακό λουτρό και μασάζ στο παλαιότερο χαμάμ της πόλης. Το Saray hamam από το 1363 προσφέρει στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης με παραδοσιακές ανατολίτικες μεθόδους. Μην παραλείψετε ανατολίτικα γλυκά ταψιού με αμύγδαλο και φιστίκι, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και λουκούμια που μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ στο MADO και προφιτερόλ στο ODO. Το βράδυ, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο μπουφέ.

 

5η μέρα: Αδριανούπολη – Δαρδανέλια (Καλλίπολη / Gelibolu) – Ξάνθη ή Κομοτηνή

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην ιστορική Καλλίπολη στα Δαρδανέλια. Βόλτα στο γραφικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, την προκυμαία με τα καφέ και τον κεντρικό πεζόδρομο. Σπεσιαλιτέ της περιοχής τα θαλασσινά και τα μύδια. Τελωνειακός έλεγχος και επίσκεψη στην πόλη της Κομοτηνής ή της Ξάνθης. Εγκατάσταση στα πολυτελή ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

6η μέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Στο 5ήμερο πρόγραμμα των Θεοφανείων δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα

 

Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφημένα με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

  • Αλεξανδρούπολη
  • Σουφλί (μουσείο τέχνης μεταξιού)
  • Κάραγατς
  • Σιδηροδρομικός σταθμός (Όριαν Εξπρές)
  • Τέμενος Σελιμιγιέ
  • Αδριανούπολη (Εσκί Τζαμί, σκεπαστή αγορά, Μπεζεστένι)
  • Saray Hamam (παραδοσιακό λουτρό - χαμάμ)
  • Δαρδανέλια
  • Καβάλα

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

6 ΜΕΡΕΣ

22-27/12

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

5 ΜΕΡΕΣ

4-8/1

Δίκλινο

522

436

3ο άτοµο

379

329

Μονόκλινο

685

564

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Δύο (1+1) διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος και τρείς (δυο την περίοδο των Θεοφανείων) στο πολυτελές MARGI HOTEL 5* στην Αδριανούπολη (Edirne) • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου ρεβεγιόν σε κέντρο με ζωντανή μουσική στην Αδριανούπολη την παραμονή Χριστουγέννων • ΔΩΡΟ ποτά στη διάρκεια του γλεντιού (2 ποτήρια κρασί ή 1 μπύρα ή απεριόριστα αναψυκτικά) • Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Spa του Margi Hotel • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 ή 3,00 ή 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων