Skip to main content

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 6 ημέρες από 482

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΡΑΓΑΤΣ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ – ΣΟΥΦΛΙ - ΚΑΒΑΛΑ (Οδικώς)

 Αναχώρηση: 25 -30 /10 ~ 6 ΗΜΕΡΕΣ 

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Αλεξανδρούπολη –Σουφλί – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Ξενάγηση στο "Μουσείο τέχνης μεταξιού" και ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία. Αναχώρηση για τις ακριτικές Καστανιές ακολουθώντας τη διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Έβρο. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος, αγορές από τα Duty free και φτάνουμε στην Αδριανούπολη. Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης και βλέποντας όλα τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Plaza Hotel Edirne 4* και ελεύθερος χρόνος για αγορές στα γειτονικά εμπορικά κέντρα και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Κάραγατς - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με την Αδριανούπολη, την επί ένα αιώνα -σχεδόν- πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο προάστιο Κάραγατς θα επισκεφτούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Όριαν Εξπρές, καθώς και το μνημείο της Λοζάνης. Επόμενη επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Υγείας, που στεγάζεται σε κτήριο του 15ου αιώνα, έργο του σουλτάνου Βαγιαζήτ ΙΙ. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το επιβλητικό τέμενος Σελιμιγιέ του 16ου αιώνα, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου με τον μεγαλύτερο τρούλο και τέσσερις μιναρέδες 75 μέτρων, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα θαυμάσουμε το Εσκί τζαμί, το Μπεζεστένι, το Κερβάν Σαράι, τον κεντρικό πεζόδρομο Σαρακλάρ και τη μεγάλη κλειστή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα. Αναρίθμητα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφέ στη διάθεση μας για να γευτούμε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκά ανατολής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό μεζέ τζιγέρι, τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι, που μόνο εδώ θα βρείτε. Ελεύθερος χρόνος να ανακαλύψετε τα μυστικά, τις γεύσεις και τα αρώματα της ανατολής. Μην παραλείψετε μια βόλτα στο μεγάλο εβδομαδιαίο παζάρι, σημείο αναφοράς κάθε Παρασκευή. Είδη ένδυσης, υπόδησης και σπιτιού στη διάθεση σας πάντα με το καθιερωμένο ‘παζάρι’. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στην Αδριανούπολη. Αξίζει να απολαύσετε ένα παραδοσιακό λουτρό και μασάζ στο παλαιότερο χαμάμ της πόλης. Το Saray hamam από το 1363 προσφέρει στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης με παραδοσιακές ανατολίτικες μεθόδους. Μην παραλείψετε ανατολίτικα γλυκά ταψιού με αμύγδαλο και φιστίκι, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και λουκούμια που μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ στο MADO και προφιτερόλ στο ODO. Το βράδυ, θα δειπνήσουμε και θα διασκεδάσουμε σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, γλέντι και χορό οριεντάλ!

5η μέρα: Αδριανούπολη – Δαρδανέλια (Καλλίπολη / Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην ιστορική Καλλίπολη στα Δαρδανέλια. Βόλτα στο γραφικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, την προκυμαία με τα καφέ και τον κεντρικό πεζόδρομο. Σπεσιαλιτέ της περιοχής τα θαλασσινά και τα μύδια. Τελωνειακός έλεγχος και επίσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για καφέ, ψώνια και σουβενίρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5*. Το βράδυ δείπνο μπουφέ

6η μέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιµή κατ’άτοµο, 25-30/10, με πούλμαν, 6 μέρες

Δίκλινο

482

3o άτομο

395

Μονόκλινο

669

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή τρεις διανυκτερεύσεις στο Plaza Hotel Edirne 4* στην Αδριανούπολη και δυο στο Ramada Plaza Thraki 5* στην Αλεξανδρούπολη
  • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Αρχηγός /Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • O φόρος διανυκτέρευσης αναλόγως την κατηγορία του ξενοδοχείου
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων