Skip to main content

ΞΑΝΘΗ Πάσχα 2023! από 399€

Αναχώρηση 14-18/4/2023, με πούλμαν, 5 μέρες

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Z PALACE 5*, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία της πόλης και όσοι το επιθυμούν παρακολούθηση των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα – Μ. Παρασκευή: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού - Δράμα - Καβάλα - Επιτάφιος στη Μονή Καλαμούς

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Αργότερα κατευθυνόμαστε για τη Δράμα όπου επίσκεψη στο όμορφο πάρκο της πόλης με τις μικρές λιμνούλες. Αργότερα θα βρεθούμε στην γραφική Καβάλα για περιήγηση στην παλιά πόλη και όχι μόνο. Απολαύστε τη διαδρομή μέχρι το κάστρο (κατά προτίμηση με το δημοτικό τρενάκι) και αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις της παραλιακής. Επιστροφή στη Ξάνθη όπου θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μονής της Παναγίας της Καλαμούς, λίγο έξω από την πόλη. Το βράδυ δείπνο μπουφέ με νηστίσιμα εδέσματα.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Ξάνθη - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στην παλαιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα νεοκλασικά κτίρια και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Θα δούμε τις καπναποθήκες του 1890 στο περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) και μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι του 1859. Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά Κουγιουμτζόγλου, την πλατεία με τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου του 1839 και το τριώροφο καμπαναριό, το Μητροπολιτικό Μέγαρο (1897), το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την “παραλία” του ποταμού Κόσινθου, που συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση σε κοντινό ναό. Ακολουθεί γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ και μουσική.

4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στην Ξάνθη - Μονή Αρχαγγελιώτισσας - Πομακοχώρια

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΉ! Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό ξεκούρασης για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, τα προμεσημβρινά μεζεδάκια με τσίπουρο ή ουζάκι, καιρού επιτρέποντος δίπλα στην πισίνα. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακό κατσικάκι και άλλα εδέσματα, γλέντι με μουσική και χορό! Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερή Μονή της Αρχαγγελιώτισσας στο ονειρικό τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο και τα γραφικά Πομακοχώρια Εχίνο και Σμίνθη.

5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Ξάνθη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αποχαιρετούμε την όμορφη Ξάνθη με τις καλύτερες αναμνήσεις. Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο, 14-18/4, με πούλμαν, 5 μέρες

Δίκλινο

399

3o άτομο

384

3o άτομο έως 12 ετών

210

4o άτομο έως 12 ετών

340

Μονόκλινο

513

               

* Επιβάρυνση για Deluxe Coco Mat ανακαινισμένο δωμάτιο: € 14 τη βραδιά

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο Ζ PALACE 5* Lux στην Ξάνθη • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας) και τα δύο με διασκέδαση από DJ •  Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου 09:00 – 21:00 • Μασάζ κατόπιν ραντεβού με έκπτωση 10% • Παιδότοπος ανοιχτός 3 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα με παιδαγωγό • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων