Skip to main content

Πασχαλιά 2023 Μυθική Θράκη & Έβρο! από 409€

 Αναχωρηση 13/04/2023, 5 & 6 μέρες

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:00 για την μεγάλη γη, τη Θράκη. Άφιξη στο Ramada Plaza Thraki 5* Lux ή στο Grand Hotel Egnatia 4* και τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Κομοτηνή - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος - Βιστωνίδα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τον περίπατο μας μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων και μετά προς τα Μουφτεία και το Εσκί Τζαμί. Συνεχίζουμε για μια από τις ομορφότερες πόλεις της Θράκης, την Ξάνθη, όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη όπου κατοικούσαν πλούσιοι καπνέμποροι της εποχής, Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Ανηφορίζοντας στα καλντερίμια, θαυμάζουμε μέγαρα και αρχοντικά το ένα ωραιότερο απ’ το άλλο. Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Λάγος όπου θα επισκεφθούμε το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου καθώς επίσης και μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας την Βιστωνίδα. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα στα ξενοδοχείο μας και παρακολούθηση του Επιταφίου στην πόλη.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Διδυμότειχο - Πεντάλοφος - Ορεστιάδα

Μπουφέ πρόγευμα και παίρνουμε τον δρόμο για τον Βόρειο Έβρο. Ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποτάμι, φτάνουμε στο ιστορικό Διδυμότειχο. Σημαντική κωμόπολη του νομού με το επιβλητικό κάστρο, το Λαογραφικό μουσείο και το μεγαλύτερο τέμενος στην Ευρώπη. Ακολουθώντας την διαδρομή προς Μεταξάδες στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνουμε το φράγμα του ποταμού Άρδα και καταλήγουμε στον Πεντάλοφο, όπου μπορούμε με μια ματιά να δούμε τρεις χώρες. Εκεί στο τριεθνές, η Ελλάδα συναντά την Βουλγαρία και την Τουρκία. Θα επισκεφτούμε το "Ευρωθήραμα", μια μοναδική φάρμα-εκτροφείο άγριων θηραμάτων όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, λαγούς, πέρδικες, φασιανούς που εμπλουτίζουν την πανίδα του Έβρου. Στο εστιατόριο του πάρκου θα δοκιμάσουμε μοναδικές σπεσιαλιτέ της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επόμενη στάση για τον απογευματινό μας καφέ η Ορεστιάδα, μια πόλη δημιούργημα των Ελλήνων προσφύγων από την Αδριανούπολη το 1923 και πρωτεύουσα του βορείου Έβρου. Γύρω από την μεγάλη κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες.  Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση και μεταφορά στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Μετά το Χριστός Ανέστη, μας περιμένει Εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο.

4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στην Αλεξανδρούπολη - Βόλτα στην πόλη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα στους κήπους των ξενοδοχείων. Μεζεδάκια και ουζάκι θα προσφέρονται από νωρίς καθώς ο παραδοσιακός οβελίας θα ψήνεται. Το Πασχαλινό τραπέζι το μεσημέρι, θα είναι στρωμένο με πλούσια εδέσματα που επιβάλει η παράδοση. Διασκέδαση και γλέντι με ζωντανή μουσική από ορχήστρα. Το απόγευμα θα πάμε μία βόλτα στην Αλεξανδρούπολη με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών.

5η μέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Δέλτα Έβρου - Φέρες - Σουφλί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στο Εθνικό πάρκο του Δέλτα Έβρου (έξοδα ατομικά), όπου θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar κα θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Συνεχίζουμε για τις βυζαντινές Φέρες, με το συγκρότημα λουτρών, το Υδραγωγείο (αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας) και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Η μέρα μας ολοκληρώνεται στη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Εδώ θα μάθουμε τα μυστικά του μεταξιού, για την εκτροφή μεταξοσκώληκα καθώς και τη υφαντική τέχνη. Όλα αυτά στο βραβευμένο "Μουσείο τέχνης μεταξιού" της οικογένειας Τσιακίρη (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

6η μέρα - Τρίτη του Πάσχα: Αλεξανδρούπολη – Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 5ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

RAMADA PLAZA THRAKI

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

6 ΜΕΡΕΣ

13-18/4

Δίκλινο Superior Garden View

409

463

Δίκλινο Superior Sea View

435

494

3ο άτομο

357

403

1ο παιδί ως 12 ετών

185

210

2ο παιδί ως 12 ετών

265

299

1ο παιδί 12-18 ετών

315

359

2ο παιδί 12-18 ετών

315

359

Μονόκλινο Superior Garden View

509

575

Μονόκλινο Superior Sea View

532

599

 

* Επιβάρυνση το άτομο τη νύχτα για δωμάτιο: Executive SV : € 14 . Για Suite : € 40.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

GRAND HOTEL EGNATIA

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

6 ΜΕΡΕΣ

13-18/4

Δίκλινο Superior

479

559

Δίκλινο Deluxe

505

594

3o άτομο

345

409

3ο & 4o άτομο έως 12 ετών

195

225

Μονόκλινο Superior

638

753

Μονόκλινο Deluxe

677

799

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πλήρως ανακαινισμένο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux  ή στο Grand Hotel Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ή 3  € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση, ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων