Skip to main content

Θράκη – Σαμοθράκη (6, 7 ημέρες) | Καλοκαίρι 2021

17/6, 8/7, 22/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8, 8/9, 22/9   Διάρκεια: 6, 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί για να διασχίσουμε την Ελλάδα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης, όπου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα της το γραφικό ψαροχώρι Πόρτο Λάγος με το λιμάνι, άλλοτε σημαντικό επίνειο της Ξάνθης. Φτάνουμε στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ζ Palace and Congress Center , δείπνο και διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Καμαριώτισσα – Χώρα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την πανέμορφη Σαμοθράκη. Νησί των Μεγάλων Θεών, με φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Άφιξη στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης. Από εκεί θα ξεκινήσουμε για την Χώρα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, κρυμμένη από τους πειρατές και τους ανέμους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα πάμε για δείπνο σε κοντινή ταβέρνα να δοκιμάσουμε το πεντανόστημο, τοπικό κατσικάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Χώρα – Αρχαιολογικό Χώρος & Μουσείο – Βάθρα της Γριάς – Θέρμες

Πλούσιο πρωινό με ντόπια, παραδοσιακά προϊόντα και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού. Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και η μύηση ξεκινά. Ελληνικές και ξένες θεότητες συγκεντρωμένες για αιώνες σε έναν τόπο. Στη Σαμοθράκη τελούνταν αινιγματικά και διαχρονικά γοητευτικά μυστήρια. Μυστικιστικά, και όμως ανοιχτά σε όλους. Δούλοι και βασιλιάδες, όλοι ίσοι, περνούσαν από την «Μύηση» στην «Εποπτεία». Σήμερα, είναι η δική μας σειρά. Θα χρειαστεί να περπατήσουμε για λίγο να δούμε τον χώρο και αμέσως μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε λίγο θα βρεθούμε μέσα σε πυκνό δάσος, με πλατάνια, μονοπάτια και... αμέτρητους καταρράκτες, κρυμμένους ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Ακολουθώντας τον ήχο του νερού που πέφτει, θα βρεθούμε σε ένα σκηνικό νεραϊδένιο: το νερό πέφτει και δημιουργεί μικρές λίμνες, που οι ντόπιοι ονομάζουν βάθρες. Με μια μικρή πεζοπορία θα φτάσουμε στη βάθρα της Γριάς. (Οπωσδήποτε κλειστά χαμηλά παπούτσια για περπάτημα). Με το περπάτημα, τις βουτιές στη βάθρα και την επαφή μας με την απόλυτη φύση, θα πεινάμε. Τότε φρέσκο, ντόπιο, γεμιστό κατσικάκι θα μας περιμένει σε παραδοσιακή ταβέρνα, στις Θέρμες. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σαμοθράκη και προαιρετική κρουαζιέρα

Πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και μπάνιο. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) με πλοιάριο που θα μας δείξει παρθένες παραλίες και κρυμμένες ομορφιές που μόνο με πλοίο μπορείς να δεις. Θα κολυμπήσουμε σε μαγευτικά πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και θα απολαύσουμε την μαγεία της φύσης που τόσο απλόχερα χάρισε στο νησί. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα και διανυκτέρευση.


5η ημέρα: : Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή (ξενάγηση) – Ξάνθη (ξενάγηση)

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σαμοθράκης. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στην πόλη και αναχώρηση για την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού ξεναγηθούμε στην Κομοτηνή, συνεχίζουμε για την Ξάνθη, μία πόλη με χρώμα, πολυπολιτισμική, με σφριγηλότητα και έντονη προσωπικότητα. Πόλη φοιτητών, πόλη πολιτισμών, η Ξάνθη έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς, τα οποία και θa ανακαλύψουμε με τον αρχηγό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. δείπνο και διανυκτέρευση.


6η ημέρα: Ξάνθη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό, χρόνος για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην Ξάνθη. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε Αθήνα.

 

7ήμερο πρόγραμμα:1η-5η ήμέρα: Όπως περιγράφεται άνωθεν.

6η ημέρα: Ξάνθη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα. Μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Η ημέρα μας θα συνεχίσει με μια εκδρομή στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Μεταξιού.
Μετά την όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε με στάση στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Ευτυχώς θα έχουμε επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ξάνθη, δείπνο.

 

7η ημέρα : Ξάνθη – αναχώρηση για Αθήνα

Πλούσιο πρωινό, χρόνος για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην Ξάνθη. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΕΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/6  και  22/9   - 6 ημέρες - Τιμή από 459€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 459 € 0 €
  Twin Room 459 € 0 €
  Single Room 689 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/6 και 22/9    - 7 ημέρες - Τιμή από 520€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 520 € 0 €
  Twin Room 520 € 0 €
  Single Room 780 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/7  και  22/7    - 6 ημέρες - Τιμή από 475€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 475 € 0 €
  Twin Room 475 € 0 €
  Single Room 705 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/7  και 22/7  - 7 ημέρες - Τιμή από 535€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 535 € 0 €
  Twin Room 535 € 0 €
  Single Room 795 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/8  και  12/8  και 19/8  και   26/8   - 6 ημέρες - Τιμή από 525€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 525 € 0 €
  Twin Room 525 € 0 €
  Single Room 745 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/8  και 12/8  και 19/8  και 26/8     - 7 ημέρες - Τιμή από 585€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 585 € 0 €
  Twin Room 585 € 0 €
  Single Room 975 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/9/2021 - 6 ημέρες - Τιμή από 459€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 459 € 0 €
  Twin Room 459 € 0 €
  Single Room 689 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/9/2021 - 7 ημέρες - Τιμή από 520€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 520 € 0 €
  Twin Room 520 € 0 €
  Single Room 780 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή στο Ζ Palace and Congress Center στην Ξάνθη.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Niki Beach Hotel 3* στη Σαμοθράκη.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.  
  • Πρωινό και ένα φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή). Στη Σαμοθράκη όλα τα φαγητά, είναι εκτός ξενοδοχείου.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.
  • Ατομικά έξοδα και φαγητά που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.