Skip to main content

Πάσχα στην Αρχέγονη Θράκη 2020 από 415,00

Αναχωρήσεις: 17/4

5 ΗΜΕΡΕΣ

  1η Ημέρα, Μ. Παρασκευή 17.04: Αθήνα – Λίμνη Βιστω-νίδα - Αλεξανδρούπολη

 

Αναχώρηση από την Αθήνα και ενδιάμεσες στάσεις θα επισκεφτούμε τη Λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μαγικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας. Θα συνεχίσουμε για την Αλεξανδρούπολη, που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα, Μ. Σάββατο 18.04: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα, όπου μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα συνεχίσουμε για το Σουφλί ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα ξεναγηθούμε στο Μοναδικό Εργοστάσιο  Μετάξης και θα μάθουμε για τον τρόπο παραγωγής μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Κυριακή Πάσχα 19.04: Πασχαλινό γεύμα

 

Χρόνια Πολλά! Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής και χαλάρωσης. Απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, καθώς θα ετοιμάζεται το ψήσιμο του οβελία. Γεύμα και το απόγευμα χρόνος για μια βόλτα στην πόλη που μας φιλοξενεί.

4η Ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, 20.04: Αλεξανδρού-πολη – Κομοτηνή – Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη

 

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε στην Ξάνθη, με τη γραφική Παλιά Πόλη με τα καλντερίμια και τα αρχοντικά. Θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε λαχταριστούς θρακιώτικους και ανατολίτικους μεζέδες στα εστιατόρια της Ξάνθης. Σειρά έχουν τα Πομακοχώρια. Αυτά τα ζωντανά χωριά απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης.  Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν,
ακούραστοι ξωμάχοι, που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Θα φθάσουμε μέχρι τον Εχίνο. Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε στην όμορφη πόλη της Κομοτηνής, θα επισκεφθούμε τα σοκάκια
της που μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Ώρα για το απογευματινό καφεδάκι μας στην παραδοσιακή αυτή ατμόσφαιρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Αλεξανδρούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση

5η Ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

 

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές ή να απολαύσουμε το καφέ μας σε κάποια από τα όμορφα μαγαζιά της πόλης. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την περίοδο αυτή ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/4/2020- Τιμή από 415€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Triple Room 359 € 0 €
  Double Room 415 € 0 €
  Twin Room 415 € 0 €
  Single Room 559 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA ALEXANDROUPOLIS 4* στην Αλεξανδρούπολη
  • Πλούσιο πρωινό και βραδινό δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Το Μεγάλο Σάββατο, Αναστάσιμο δείπνο στη θέση της ημιδιατροφής
  • Την Κυριακή του Πάσχα, Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
  • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες
  • Είσοδος στο Εργοστάσιο Μετάξης στο Σουφλί
  • Δωρεάν χρήση Elixir Fitness Club του ξενοδοχείου
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλισης μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.