Skip to main content

Αρχέγονη Θράκη με άρωμα Αποκριάς - Απόκριες 2020 από 395,00

Αναχωρήσεις : 28/2

 5 ΗΜΕΡΕΣ

 1η Ημέρα 28/02: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

 

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 06.30. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα 29/02: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα, όπου μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα συνεχίσουμε για το Σουφλί ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα ξεναγηθούμε στο μοναδικό Εργοστάσιο Μετάξης  και θα μάθουμε για τον τρόπο παραγωγής μεταξιού. Αμέσως μετά, θα γίνει η ξενάγηση στο εργαστήριο παραγωγής μεταξωτών υφασμάτων και γνωριμία με το μετάξι καθώς και επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του εργοστασίου. Κατά την αποχώρηση θα υπάρχει φασολάδα λόγω εορτής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 01/03: Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη – Ξανθιώτικο Καρναβάλι – Αλεξανδρούπολη

 

Μετά το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου, θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Ροδόπης. Συνέχεια έχει η Ξάνθη με τη γραφική Παλιά Πόλη με τα καλντερίμια και τα αρχοντικά. Έπειτα θα έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε λαχταριστούς θρακιώτικους και ανατολίτικους μεζέδες στα εστιατόρια της Ξάνθης. Το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση για την οποία φημίζεται η Ξάνθη!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και αποκριάτικο γλέντι με DJ! Διανυκτέρευση

4η Ημέρα 02/03: Αλεξανδρούπολη – Λίμνη Βιστωνίδα – Τοξότες & Παραποτάμιο Δάσος Νέστου

 

Πρωινό και αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό κατευθυνόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης. Εκεί βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Θα συνεχίσουμε προς το παραποτάμιο δάσος του ποταμού Νέστου που βρίσκεται στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση, που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 03/03: Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

 

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές ή να απολαύσουμε το καφέ μας σε κάποια από τα όμορφα μαγαζιά της πόλης. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/2/2020- Τιμή από 395€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 395 € 0 €
  Twin Room 395 € 0 €
  Triple Room 395 € 0 €
  Single Room 549 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA ALEXANDROUPOLIS 4* στην Αλεξανδρούπολη
  • Πλούσιο πρωινό και βραδινό δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Την Κυριακή της Αποκριάς 01/03 το δείπνο θα συνοδεύετε με Αποκριάτικο γλέντι με DJ.
  • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες
  • Είσοδος στο Εργοστάσιο Μετάξης στο Σουφλί
  • Δωρεάν χρήση Elixir Fitness Club του ξενοδοχείου
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλισης μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής.