Skip to main content

Πολιτιστικό οδοιπορικό στη Σαμοθράκη & τη Θράκη Καλοκαίρι 2015 από 375,00

6 μέρες με πούλμαν Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη - Ζώνη (Μεσημβρία) - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος Άβδηρα - Καβάλα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 5* με ημιδιατροφή.

 

Πρόγραμμα (6 μέρες)
 
Ημέρα 1 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
  Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30) για την μεγάλη γη, την Θράκη. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και τακτοποίηση στο σύγχρονο ξενοδοχείο NEFELI HOTEL 4*. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 2 Φέρρες - Δέλτα Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί
  Μπουφέ πρωινό και εκδρομή στις βυζαντινές Φέρρες, με το συγκρότημα λουτρών και το Υδραγωγείο, αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Εικόνες σπάνιας ομορφιάς θα ακολουθήσουν την διαδρομή μας που αγκαλιάζουν τον ποταμό Έβρο. Φτάνοντας στο Δέλτα Έβρου και το Εθνικό του πάρκο (έξοδα ατομικά), θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευόμενο από την συνθήκη Ramsar. Κατόπιν επίσκεψη στο Δάσος Δαδιάς (έξοδα ατομικά) καθώς επίσης και στο Εθνικό Πάρκο, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών σπάνιων ζώων, πτηνών και φυτών. Από εκεί συνεχίζουμε για το Σουφλί, στις παρυφές του λόφου του Αι-Λια στη σκιά της Ροδόπης, γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης στους άλλοτε δρόμους του μεταξιού. Βόλτα στα καταστήματα των μεταξωτών και ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο, κρασί και ντόπια αλλαντικά (καβουρμάδες κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 3 Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Καμαριώτισσα - Χώρα
  Πλούσιο πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σαμοθράκη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ΝΙΚΙ ΒEACH 3*. Η Χώρα απέχει έξι χλμ. από το λιμάνι. Την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, απόκρυφα καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των «αϊτσένιων» οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Επόμενη στάση μας είναι η Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσεται στην ομώνυμη εκκλησία. Το μεγάλο λιμάνι της Σαμοθράκης και παράλληλα κόμβος από όπου ξεκινούν οι βασικές οδικές αρτηρίες για τις δύο πλευρές του νησιού. Στο ακρωτήρι δίπλα στη μικρή λιμνοθάλασσα - υδροβιότοπο του Αγ. Ανδρέα, δεσπόζουν οι ανεμογεννήτριες. H Καμαριώτισσα είναι κατά την καλοκαιρινή περίοδο κέντρο του κοσμοπολίτικου νησιού και αποκαλείται το μαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στην Καμαριώτισσα με το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης.
Ημέρα 4 Σαμοθράκη - Βάθρες
  Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις άλλες αναρίθμητες ομορφιές του νησιού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι Βάθρες, στους καταρράκτες του Φονιά, τους Πύργους των Γκατελούζι, το Μυστηριακό Περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου (περιπατητική εκδρομή). Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στα Θέρμα για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις (καβρουμάς). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μπάνιο.
Ημέρα 5 Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη - Ζώνη (Μεσημβρία) - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος Άβδηρα - Καβάλα
  Μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο Μάκρης & Δικέλλων μέσω του απέραντου ελαιώνα της Μάκρης με τα υπέροχα τοπία και την υπέροχη θέα στη θάλασσα, θα βρεθούμε στα ερείπια της Αρχαίας Ζώνης - Μεσημβρίας, μιας αρχαίας ελληνικής πόλης του 7ου αι. π.Χ., χτισμένη σύμφωνα με το “Ιπποδάμειο” σύστημα. Αφού διασχίσουμε τις εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ροδόπης και το παραθαλάσσιο Φανάρι, θα βρεθούμε στο μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος με τον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα. Εδώ συνήθως βλέπουμε και πολλά σπάνια είδη πουλιών καθότι η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η γενέτειρα του Δημόκριτου, τα Άβδηρα, όπου θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα ωραιότερα περιφερειακά αρχαιολογικά μουσεία της Ευρώπης, με σπουδαία ευρήματα και χρυσά κτερίσματα από τις ανασκαφές της Αρχαίας Ελληνικής πόλης. Άφιξη στην γραφική παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, οπωσδήποτε τα κάστρα αλλά και το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας. Τακτοποίηση στο ανακαινισμένο και κεντρικότατο AIROTEL GALAXY 4*. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 6 Καβάλα - Αθήνα
  Απολαυστικό μπουφέ πρόγευμα με αλησμόνητη πανοραμική θέα από το “roof garden” του Galaxy. Αναχώρηση από την πανέμορφη πόλη της Καβάλας και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες
 
Τιμολογιακή πολιτική
Τιμή κατ’άτομο με ημιδιατροφή
Τιμοκατάλογοι
Συνδιασμός ξενοδοχείων
  19/07/2015 εώς 24/07/2015 23/08/2015 εώς 28/08/2015 30/08/2015 εώς 04/09/2015 27/09/2015 εώς 02/10/2015
Δίκλινο € 385.00 € 385.00 € 385.00 € 375.00
3ο άτομο € 335.00 € 335.00 € 335.00 € 330.00
3ο άτομο
2-12 ετών
€ 315.00 € 315.00 € 315.00 € 310.00
Μονόκλινο € 450.00 € 450.00 € 450.00 € 440.00
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές-εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη στο NEFELI HOTEL 4*, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο NIKI BEACH 3* στη Σαμοθράκη και μία (1) διανυκτέρευση στο AIROTEL GALAXY 4* στην Καβάλα
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο (σερβιριστό) καθημερινά, πρωινό στο NIKI BEACH ένα γεύμα & ένα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο της Σαμοθράκης (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.