Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ!! ΑΠΟ 265,00

Ιστορίες των Κενταύρων ... με διαμονή στην Πορταριά 
4 μέρες με πούλμαν Πορταριά - Μακρινίτσα - Χάνια - Ζαγορά - Τσαγκαράδα - Μηλιές - Βυζίτσα.
Διαμονή στο PORTARIA HOTEL & SPA 4* στην Πορταριά Πηλίουμε μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
Πρόγραμμα (4 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα - Βόλος (Αρχαιολογικό Μουσείο ) - Πορταριά
  Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 με κατεύθυνση τη σύγχρονη πόλη του Βόλου. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Αργότερα ανάβαση στο βουνό των Κενταύρων και τακτοποίηση στο υπέροχης αρχιτεκτονικής PORTARIA HOTEL & SPA 4*. Χαλαρώστε στους όμορφους χώρους ή τις ανέσεις του spa. To βράδυ δείπνο.
Ημέρα 2 Πορταριά - Μακρινίτσα
  Μπουφέ πρόγευμα και περίπατος στην ξακουστή Μακρινίτσα, το “μπαλκόνι του Παγασητικού”, που κουρνιασμένη στην πλαγιά του βουνού στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα φωτογραφήσουμε τη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λεοντόμορφους κρουνούς και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό “Θεόφιλο” το διατηρητέο καφενείο του 1910. Επιστρέφουμε στην Πορταριά με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καλντερίμια. Η Παναγιά της Πορταρέας, είναι από τα σημαντικότερα σημεία επίσκεψης. Χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες και ευκαιρία για αγορές βοτάνων, τσάι του βουνού και βασιλικού πολτού κ.α. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 3 Χάνια - Ζαγορά - Τσαγκαράδα
  Μπουφέ πρόγευμα. Οι θρυλικές ιστορίες των Κενταύρων, μας ακολουθούν παντού στην διαδρομή μέχρι τα γραφικά Χάνια, γνωστά και για το χιονοδρομικό τους. Εμείς θα κάνουμε τη βόλτα μας και πιθανόν θα παίξουμε και “χιονιές” στο χωριό. Αγορές από τα υπαίθρια μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, την Ζαγορά (καιρού επιτρέποντος), με την περίφημη βιβλιοθήκη του 18ου αιώνα που περιέχει 3.000 παλιούς τόμους, χάρτες και έγγραφα (εξωτερική επίσκεψη). Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, η ξακουστή Τσαγκαράδα! Χρόνος για περίπατο στα γραφικά σοκάκια της και καφεδάκι ή μεζεδάκια στα παραδοσιακά καφενεία στην πλατεία γύρω από τον χιλιόχρονο πλάτανο! Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 4 Μηλιές - Βυζίτσα - Αθήνα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ξεκινάμε τη μέρα μας με το Κεφαλοχώρι Μηλιές. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, κατάφυτο, στην πλαγιά του Πηλίου, πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, με την ιστορική εκκλησία των Παμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη δημόσια βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Βυζίτσα, με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τις βρύσες με τα κρυστάλλινα νερά και την όμορφη θέα στον Παγασητικό. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή.
Ξενοδοχείο: PORTARIA HOTEL & SPA
 20/02/2015 εώς 23/02/2015
Δίκλινο € 265.00
3ο άτομο € 170.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 160.00
Μονόκλινο € 382.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο PORTARIA HOTEL & SPA 4* στην Πορταριά Πηλίου
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.