Skip to main content

ΛΑΡΙΣΑ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΒΟΛΟΣ Χριστούγεννα 2023 ως Φώτα 2024 από 249€

Αναχωρήσεις: 23-26/12  , 30/12-2/1 ,  4-7/1  4 ΗΜΕΡΕΣ

30/12-1/1 ,   5-7/1    3 ΗΜΕΡΕΣ  

1η μέρα: Αθήνα – Διαχρονικό μουσείο – Πόλη Λάρισας (Φρούριο – Αγ. Αχίλλειος)

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα (7:30) για την σύγχρονη πόλη της Λάρισας με τις πολλές, μεγάλες και όμορφες πλατείες με τα σιντριβάνια και τους αμέτρητους πεζόδρομους. Η πρώτη μας επίσκεψη, για να γνωρίσουμε την μακραίωνη ιστορία της Λάρισας, θα γίνει στο Διαχρονικό Μουσείο (έξοδα ατομικά). Το μουσείο, “πραγματικό κόσμημα”, λειτουργεί από το 2015 και περιλαμβάνει εκθέματα από όλες τις περιόδους της Λάρισας. Συνεχίζουμε για την πόλη της Λάρισας  όπου εκεί δεσπόζει το Αρχαίο Θέατρο και το ιστορικό κέντρο που απλώνεται γύρω του και αποτελούν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα την ψυχή της πόλης. Περίπατος γνωριμίας γύρω από το λόφο του Αγίου Αχιλλείου, θαυμάζοντας τα μνημεία που μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία της πόλης ανά τους αιώνες. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τα φημισμένα μεζεδοπωλεία, τα τσιπουράδικα αλλά και την τεράστια αγορά. Ξεκουραστείτε στα μοδάτα καφέ στην αναπλασμένη πλατεία Ταχυδρομείου (Εθνάρχου Μακαρίου) και όχι μόνο. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial 5* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα:  Αμπελώνας – Τύρναβος - Αργυροπούλειο -  Ελασσόνα  

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ημέρα μας να γνωρίσουμε τα μυστικά της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την ‘μεθυσμένη πολιτεία του τσίπουρου’, τον Τύρναβο. Μέσω μίας διαδρομής γεμάτη χρώματα και αμπέλια φθάνουμε στο χωριό Αμπελώνας. Στο κέντρο του χωριού υψώνεται ο μεγαλοπρεπής ναός της Kοιμήσεως της Θεοτόκου και το όμορφο κατάφυτο πάρκο. Συνεχίζουμε για τον Τύρναβο, όπου θα έχουμε χρόνο να  γνωρίσουμε και να ψωνίσουμε τα τοπικά εδέσματα του, όπως τα περίφημα κρασιά και  τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που παράγει όλη η περιοχή. Σε κοντινή απόσταση από τον Τύρναβο βρίσκεται το χωριό Αργυροπούλι χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου. Επισκεπτόμαστε την λίμνη Αργυροπουλίου, γνωστή και ως Μάτι, μια μοναδική φυσική λίμνη που παρά την μικρή της έκταση αποτελεί σημαντικό οικοσύστημα, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Χρόνος ελεύθερος στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής και φυσικά τις φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπιες συνταγές και ψητά. Περνώντας από το χωριό Τσαριτσάνη, το μικρό Παρίσι του 18ου αιώνα όπως αναφερόταν λόγω των πολλών παλιών αρχοντικών και εκκλησιών, φθάνουμε στην Ελασσόνα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ, θαυμάζοντας την παλιά συνοικία Βαρόσι και φωτογραφίζοντας το παλιό τοξωτό πέτρινο γεφύρι, σήμα κατατεθέν για την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν!

3η μέρα: Τρίκαλα – “Μύλος των Ξωτικών”

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη που χτυπά η καρδιά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τα Τρίκαλα. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, ο εκπληκτικός “Μύλος των Ξωτικών” (www.milosxotikon.gr) με παραμυθένιο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη, απίστευτα παιχνίδια, τρενάκι, παγοτσουλήθρα, bungee μεγάλη ρόδα κ.α. μας περιμένει να το ανακαλύψουμε! Η πόλη φοράει τα γιορτινά της  και εμείς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε τα σημαντικά μνημεία της όπως το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.), όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις, την πανέμορφη κεντρική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886 και τα Παλιά μανάβικα, την συνοικία που φιλοξενεί τα περισσότερα εστιατόρια της πόλης αλλά και την τρισδιάστατη τοιχογραφία 150 τ.μ.  που απεικονίζει σκηνές από την καθημερινότητα της πόλης αλλά και τον Βασίλη Τσιτσάνη να παίζει το μπουζούκι του στο μπαλκόνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Μακρινίτσα – Βόλος – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το «μπαλκόνι του Πηλίου» την ξακουστή Μακρινίτσα μέσω Πορταριάς (καιρού επιτρέποντος). Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Αφού απολαύσουμε την εκθαμβωτική θέα θα κατευθυνθούμε στην πόλη του Βόλου που στολίζεται μοναδικά κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Χαλαρός περίπατος στην παραλία του Βόλου με τα φημισμένα τσιπουράδικα, στον εμπορικό πεζόδρομο Ερμού όπου φωταγωγείται  μαγικά και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, πολιούχο  της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το  γεύμα, το τσίπουρο και το καφέ σας (έξοδα ατομικά) και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
  • Πόλη Λάρισας (Φρούριο – Λόφος Αγίου Αχιλλείου)
  • Αμπελώνας
  • Τύρναβος
  • Αργυροπούλι  (Λίμνη Αργυροπουλίου – Μάτι)
  • Τσαριτσάνη
  • Ελασσόνα
  • Τρίκαλα (Μύλος των ξωτικών)
  • Μακρυνίτσα
  • Βόλος

Σημειώσεις: Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

4 ΜΕΡΕΣ

23-26/12

3 ΜΕΡΕΣ

30/12-1/1

4 ΜΕΡΕΣ

30/12-2/1

3 ΜΕΡΕΣ

5-7/1

4 ΜΕΡΕΣ

4-7/1

Bungalow Garden View

355

262

355

249

335

Superior Guestroom / Garden View

372

275

372

258

348

3o άτομο

259

199

259

199

259

3ο άτομο έως 6 ετών

150

120

150

120

150

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

190

150

190

150

190

Μονόκλινο Bungalow Garden View

495

357

495

329

452

Μονόκλινο Superior Guestroom / Garden View

529

379

529

345

475

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου / Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων με μουσική από DJ και την παραμονή Πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική από ορχήστρα • Ελεύθερη είσοδος στην εσωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ και στο γυμναστήριο • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων