Skip to main content

Γιορτές στα στολίδια της Θεσσαλίας: Μύλος των Ξωτικών, Λάρισα, Λίμνη Πλαστήρα, Αμπελάκια, Πήλιο Ταξίδι 3/4 ημερών Χριστούγεννα ως Φώτα 2023 -2024 από 229

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/12 ,   30/12   - 4 ημέρες 

31/12 ,    05/01/24  - 3ημέρες

ΛΑΡΙΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΠΗΛΙΟ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Λάρισα (Διαχρονικό Μουσείο - Φρούριο - Μπεζεστένι)

Αναχώρηση 07:35 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις με προορισμό τη Λάρισα. Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), το οποίο παρουσιάζει υπέροχα την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας μέσα από τη μόνιμη και περιοδικές εκθέσεις. Συνεχίζουμε με περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας γύρω από το λόφο του Αγίου Αχιλλείου. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο Α’ με προσανατολισμό στην αρχαία αγορά, του οποίου η χωρητικότητα υπολογίζεται σε 10.000 άτομα, την παλαιοχριστιανική Βασιλική και το Επισκοπικό Μέγαρο. Ανηφορίζοντας προς το Φρούριο θα δούμε τμήματα του Μπεζεστενίου του 15ου αι., των παλαιοχριστιανικών λουτρών του 6ου αι., της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου και της βασιλικής της βυζαντινής περιόδου του 11ου – 12ου αι. μ.Χ. Θα φτάσουμε μέχρι τον Πηνειό ποταμό με την όμορφη διαμόρφωση στις όχθες του και φόντο το πάρκο του Αλκαζάρ. Χρόνος για γεύμα στα φημισμένα μεζεδοπωλεία και για να επισκεφθείτε τη μεγάλη αγορά. Αργότερα εγκατάσταση στο πολυτελές ξενοδοχείο GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5*. Απολαύστε τις ανέσεις του, τους πολυτελείς του χώρους ή τις αναζωογονητικές υπηρεσίες του “Imperial Health Spa” με ελεύθερη είσοδο στην εσωτερική πισίνα, το Jacuzzi, τη σάουνα, το χαμάμ και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο κ.α. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

Ημέρα 2η: Λίμνη Πλαστήρα - Τρίκαλα (Μύλος των Ξωτικών)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τη Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της πατρίδας μας, ένα πραγματικό στολίδι της Θεσσαλίας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές όχθες στο μοναδικό φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης με τις χιονισμένες βουνοκορφές των Αγράφων να καθρεπτίζονται στα νερά της, περνάμε από όμορφα χωριά όπως η Νεράϊδα, η Πεζούλα, το Νεοχώρι κ.ά. θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και αγορές στα μικρομάγαζα. Επόμενος σταθμός μας τα Χριστουγεννιάτικα στολισμένα Τρίκαλα, όπου θα μας εντυπωσιάσει το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας ο “Μύλος των Ξωτικών” με το carousel, το παραμυθένιο σπίτι του Άη Βασίλη, το παγοδρόμιο και πολλά άλλα που προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο – ρεβεγιόν με μουσική από DJ.

Ημέρα 3η: Αμπελάκια - Γιορτινή Λάρισα

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα αργά και η μέρα μας αρχίζει με την επίσκεψη στο Αμπελάκια, στις πλαγιές του Κισσάβου. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης με υπέροχα και πανέμορφα αρχοντικά, πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες, πετρόκτιστες εκκλησίες και φύση που γαληνεύει βλέμμα και ψυχή, τον παρασέρνουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι που ξυπνά μνήμες αιώνων. Άξια θαυμασμού είναι το Αρχοντικό Γεωργίου Σβάρτς (εξωτερική επίσκεψη λόγω ανακαίνισης) αλλά και το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων (εφ’όσον θα είναι ανοιχτό/έξοδα ατομικά) που φιλοξενείται στο αρχοντικό Μολά, που προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι στο χρόνο και στην καθημερινή ζωή των Αμπελακιωτών παλαιότερων εποχών. Χρόνος για παραδοσιακό γεύμα στην πλατεία του χωριού και επιστρέφουμε στη Λάρισα για περίπατο στο στολισμένο πεζοδρομημένο κέντρο. Επιστροφή στις ανέσεις του πολυτελούς μας ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

Ημέρα 4η: Λάρισα - Πήλιο (Πορταριά - Μακρινίτσα - Βόλος) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το Πήλιο. Πρώτος μας σταθμός το κεφαλοχώρι της Πορταριάς για προσκύνημα στην Παναγία την Πορταρέα, περίπατο και σουβενίρ. Συνεχίζουμε με το “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λιονταρόμορφους κρουνούς. Αφού απολαύσουμε την μοναδική θέα και τον καφέ μας στον ξακουστό “Θεόφιλο” θα κατέβουμε στον Βόλο όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα στα ξακουστά τσιπουράδικα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Η 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει τις επισκέψεις της 3ης ημέρας.

 

Έγγραφα

  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο πολυτελές GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή, πλούσιο μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά. Δείπνο ρεβεγιόν 24 & 31/12 με διασκέδαση από DJ στη θέση του δείπνου της ημέρας..
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ελεύθερη χρήση internet σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια
  • Ελεύθερη είσοδος στην εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, σάουνα, χαμάμ και το γυμναστήριο

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική από DJ

GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
4 μέρες 3 μέρες 4 μέρες 3 μέρες
23 – 26 Δεκ. 31 Δεκ – 2 Ιαν 30 Δεκ.-2 Ιαν 5 – 7 Ιαν
Δίκλινο Bungalow κήπος 349 255 349 229
Δίκλινο K.Κτήριο κήπος 370 265 370 240
3ο άτομο * 236 180 236 175
3ο άτομο ως 6 ετών * 130 105 130 105
3ο άτομο 7 ως 12 ετών * 178 140 178 136
Μονόκλινο Bungalow κήπος 510 350 510 310
Μονόκλινο K.Κτήριο κήπος 550 380 550 328

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ GRECOTEL LARISSA IMPERIAL

  • Εορταστικό ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 σε εορταστικό μπουφέ με συνοδεία μουσικής από DJ.
  • Δωρεάν Parking (υπαίθριο)
  • Ελεύθερη χρήση ασύρματου internet σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου και τα δωμάτια
  • Ελεύθερη χρήση της εσωτερικής πισίνας, χαμάμ, σάουνας και γυμναστήριου του Imperial Health SPA. (το Imperial Health Spa λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο 13:00 – 21:00. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 14 ετών).

Δεν περιλαμβάνεται

    • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
    • O φόρος διαμονής, €4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.