Skip to main content

Στη «σκιά» των Μετεώρων, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ από 455

Αναχωρήσεις: 23/12, 29/12

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καστράκι Καλαμπάκας

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Απολαύστε (έξοδα ατομικά) ψητά και μαγειρεμένα κρέατα, πέστροφα στη σχάρα, μαγειρευτά και ντόπιο κρασί. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Καστράκι στην Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καστράκι Καλαμπάκας – Καλαμπάκα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών – Μέτσοβο - Καστράκι Καλαμπάκας

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κέντρο της Καλαμπάκας. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας ή να απολαύσετε ένα καφέ στη σκιά των Μετεώρων. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών. Δύο μοναδικά μουσεία στην Ελλάδα, που συστεγάζονται σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ.. Μετά την περιήγησή μας στο μουσείο, θα συνεχίσουμε ίσως για τον πιο γραφικό οικισμό της Ελλάδας, το Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου. Ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα, μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Έχουμε την ευκαρία να δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. (Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους - μουσεία είναι προαιρετική και τα έξοδα ατομικά).

 

3η ημέρα: Καστράκι Καλαμπάκας – Μετέωρα – Τρίκαλα & Μύλος ξωτικών – Καστράκι Καλαμπάκας

Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία επίσκεψη στους γιγάντιους, μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα, πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού, περιμένει τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μεγάλο αριθμό των πολιτιστικών της θησαυρών. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Εκεί θα θαυμάσουμε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Κάθε χρόνο, στήνεται ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό όπου θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο μαγικό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καστράκι Καλαμπάκας – Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2023- Τιμή από 455€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 455 € 0 €
  Twin Room 455 € 0 €
  Triple Room 455 € 0 €
  Single Room 635 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/2023- Τιμή από 455€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 455 € 0 €
  Twin Room 455 € 0 €
  Triple Room 455 € 0 €
  Single Room 635 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 5* στο Καστράκι Καλαμπάκας.                     
  • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (3 πρωινά και 3 δείπνα).
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (μέρος της ημιδιατροφής) με μουσική (DJ) και πακέτο ποτών (κρασί, μπίρα, αναψυκτικά).
  • Μεταφορές & ξεναγήσεις όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Η είσοδος σε μουσεία, πάρκα και αξιοθέατα
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων (με
    εξαίρεση στο ρεβεγιόν και μόνο)
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής* πληρωτέος τοπικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα